O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

...πρόσκληση για περιπολίες δασοπροστασίας απο τον 'ΚΟΥΡΟ'


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Η Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ, με έδρα της τον Φόρο, προσκαλεί κάθε οικολογικά ευαίσθητο συμπολίτη μας ανεξαρτήτου ηλικίας , να παρευρεθεί μαζί μας σε κάποια από τις καθημερινές περιπολίες δασοπροστασίας που θα γίνονται καθ΄όλη την αντιπυρική περίοδο σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα.
Οι ενδιαφερόμενοι – επισκέπτες θα ξεναγούνται από μέλη της εθελοντικής μας ομάδας στις δασικές και αγροτικές περιοχές της Μεγαρίδας ευρύτερα, όπου θα τους υποδεικνύεται ο τρόπος περιφρούρησης των δασών μας, ο χειρισμός ασύρματης επικοινωνίας, η ανάγνωση χάρτη και η ονοματοθεσία της κάθε περιοχής.
Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά του δασικού μας πλούτου, παρατηρώντας με κιάλια, από υψομετρικά σημεία που έχουν επιλεγεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Για πληροφορίες και συμμετοχές, επικοινωνήστε με την γραμματεία στο τηλέφωνο:
22960 – 24444

Τα γραφεία του συλλόγου μας στον Φόρο, είναι ανοιχτά
κάθε Τετάρτη απόγευμα.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Πυροσβεστική Υπηρεσία 199
Π.Υ. Μεγάρων 22960-83199

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

...ετοιμάζουν εμπορικό κέντρο στα Μέγαρα!....


...Έντονες φημολογίες επικρατούν τον τελευταίο καιρό που θέλουν να δημιουργείται ένας πολυχώρος, μικρός σε σχέση με αυτούς της Αθήνας αλλά μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής μας. Όλα όσα ακούγονται έχουν βάση γιατί η ιδέα της καταστροφής του μικρού και πολύ μικρού επιχειρηματία παίρνει σάρκα και οστά. Επώνυμα πολυκαταστήματα θα εισβάλλουν στην αγορά μας νοικιάζοντας χώρους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που με καμάρι αρχίζουν να ορθώνουν το ανάστημα τους....

...περισσότερα διαβάστε στο megara-press.blogspot.com