O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου η ζωή δίνει την μάχη της


Αυτή είναι μια από τις χθεσινές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Βουρκάρι. Στον υγροβιότοπο των Μεγάρων η ζωή δίνει τη μάχη της, ενάντια σε κινήσεις που στοχεύουν στην καταστροφή. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι μια νέα μονάδα ανακύκλωσης σκοπεύει να εγκαταστήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή του υγροβιότοπου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μια κίνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Ο 'Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου' είναι αποφασισμένος να δώσει όλες του τις δυνάμεις και να αγωνιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους για να σταματήσει αυτή η πορεία υποβάθμισης και καταστροφής. Περιμένουμε άλλωστε μέσα στις

αμέσως προσεχείς ημέρες να έχει συνυπογραφεί ένα σημαντικό υπόμνημα - έκκληση προς την Κυβέρνηση εκ μέρους σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητά από τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Γ.Παπανδρέου και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ.Μπιρμπίλη, την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που να καταργεί ρητώς και οριστικά την βιομηχανική περιοχή στο Βουρκάρι. Η σχετική έκκληση μάλιστα έχει ήδη υπογραφεί από τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Δ.Στρατιώτη και τον Δήμαρχο Ν.Περάμου κ. Σ.Φωτίου και αναμένεται μόνο η υπογραφή του Νομάρχη Δ.Αττικής κ. Α.Αρκουδάρη. Αυτό θα αποτελέσει αναμφίβολα μια καινούργια αρχή στον αγώνα μας...
Νεότερα πολύ σύντομα!

δελτίο τύπου της Ενωσης Πολιτών

Δελτίο τύπου

Σε απάντηση των θέσεων της επιστολής στον Τοπικό Τύπο του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Οικονομόπουλου, την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων κατά του κ. Γρηγόρη Σταμούλη, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ο κος Πρόεδρος, ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο, (ουδέτερος Πρόεδρος ολοκλήρου του Δημοτικού Συμβουλίου), ανέλαβε την δια του Τύπου επίθεση, εναντίον του κου Σταμούλη, χρησιμοποιώντας απαράδεκτα υπονοούμενα, που αφ’ ενός δεν τιμούν τον ίδιο ως άτομο και κυρίως ως θεσμικό παράγοντα, αφετέρου δηλητηριάζουν και μάλιστα πρόωρα, τον προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του 2010.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κος Σταμούλης κατήγγειλε την διοίκηση του Δήμου για δύο κατ’ εξοχήν πολιτικά γεγονότα.

1. Για το ότι δεν παραχώρησε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του νέου μας συνδυασμού «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

2. Για το ότι προγραμμάτισε Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα της προγραμματισμένης αυτής συνέντευξης Τύπου (15-12-09) παρ’ όλο που από την σχετική μας αίτηση, το γνώριζαν 5 ημέρες ενωρίτερα από την δακτυλογράφηση και διανομή την ίδια μέρα της πρόσκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί ο κος Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου να απαντήσει επί της ουσίας, και με τα οποιαδήποτε πολιτικά επιχειρήματα αποκλειστικά και μόνο απέναντι στις καταγγελίες του κου Σταμούλη, επέλεξε να προβεί σε απλές πολιτικάντικες και ανούσιες δικαιολογίες για τα 2 γεγονότα. Όμως δεν έμεινε εκεί. Σε επόμενη απαράδεκτη παράγραφο της επιστολής του, αφήνει ανεπίτρεπτα και εμετικά υπονοούμενα για τον Στρατηγό, παραπέμποντας παραπλανητικά τον αναγνώστη …….σε άλλες εποχές. Τα υπονοούμενά του βέβαια δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Οι συμπολίτες γνωρίζουν το ήθος και τη δημοκρατικότητα, που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και τον τρόπο που πορεύεται στην κοινωνία μας ο κος Σταμούλης. Ίσως ο κος Οικονομόπουλος δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνει την πολιτική δραστηριότητα του κου Σταμούλη, ούτε την αξιοθαύμαστη στρατιωτική του σταδιοδρομία και πολύ περισσότερο την κοινωνική του δραστηριότητα και παρουσία. Μάλλον πρέπει να αναρωτηθεί, ποια ήταν η δική του σφαιρική παρουσία στην τοπική μας κοινωνία, εκτός του στενού κομματικού του χώρου. Είχε ποτέ ανάμειξη στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας; (συλλόγους, εκδηλώσεις κλπ)

Βέβαια με την επιστολή-επίθεσή του αυτή στον κο Σταμούλη κατόρθωσε να λάβει τα «εύσημα» κάποιων γνωστών χειροκροτητών του συνδυασμού τους. Όμως ταυτόχρονα έλαβε και την μεγάλη κατακραυγή του συνόλου του Μεγαρικού λαού και πολύ περισσότερο των μελών του δικού μας συνδυασμού, που δικαιολογημένα αναρωτήθηκαν, αν είναι δυνατόν να είναι λόγια του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου αυτά ή είναι πράξη παραβίασης της Δημοκρατικής δεοντολογίας, αφού αγνόησε άκομψα τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

Εμείς, ως νεοσύστατος συνδυασμός που ονειρευόμαστε αλλαγή επιπέδου στο αύριο της πόλης μας, ξεπερνάμε αυτό καθεαυτό το γεγονός , κάνοντας καλόπιστη παραίνεση προς κάθε κατεύθυνση για ανώτερο και σοβαρότερο πολιτικό πολιτισμό στο μέλλον.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Οικονομόπουλος με το επίπεδο και το ήθος, που είχε δείξει τουλάχιστον μέχρι τώρα, όταν του ζητήθηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να δείξει δημοκρατική ευαισθησία και σεβασμό στην αντιπολίτευση και να την παραχωρήσει στον συνδυασμό «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», ο οποίος προέκυψε από την συνένωση δύο άλλων σε μια ανοιχτή και άκρως δημοκρατική διαδικασία, την οποία τίμησαν με την συμμετοχή τους 2.500 περίπου συμπολίτες μας, προκειμένου να δώσει συνέντευξη τύπου, ενέργεια που αφορά όλο τον μεγαρικό λαό.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά και όταν δικαίως καταγγέλθηκε η Διοίκηση του Δήμου (όχι ο ίδιος), αυτός προέβη σε μια προκλητική απάντηση γεμάτη αστήρικτες δικαιολογίες και κυρίως απαράδεκτα υπονοούμενα.

Στις προσωπικές επαφές του επικεφαλής της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» με τον Πρόεδρο για την διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ανέφερε για «πάγια τακτική», απλά διερευνούσε, εάν είναι διαθέσιμη και εάν υπάρχει άλλη εκδήλωση την ίδια μέρα.

Έχει στα χέρια του έγγραφο της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», που αναγράφει την συγκεκριμένη ημερομηνία για την συνέντευξη τύπου. Από τα παραπάνω μπορεί κανείς να συμπεράνει, πως όταν πήρε άνωθεν εντολή, να μην δώσει την αίθουσα, ανακάλυψε την «πάγια τακτική» (αλήθεια, τον κανόνα που επικαλείται ποιος τον θέσπισε και πότε; Οι βουλευτές που με ανοικτή πρόσκληση καλούσαν όλο το Μεγαρικό λαό να προσέλθει βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλούσαν άραγε σε εργαζόμενους του Δήμου;) και όταν προγραμμάτισε (τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ίδιο βράδυ με την συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού, ανακάλυψε το «εκ παραδρομής» (οι προσκλήσεις για το Δ.Σ. μοιράσθηκαν Παρασκευή βράδυ για να προλάβουν την προθεσμία, τόσο «εκ παραδρομής» ήταν).

Δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, γιατί κάνει αναφορά στην αντιχουντική του δράση (εκτιμάται πως στο «κάποιοι άλλοι» συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του), την αμφισβήτησε άραγε κανείς; Μήπως θέλει να δείξει κάτι; Εξάλλου στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση όλοι ήταν αντιχουντικοί, γιατί να μην είναι ένας από αυτούς!!

Το να ρίχνει λάσπη όμως είναι δημοκρατική συμπεριφορά; Ας προσκομίσει στοιχεία, εάν έχει, για τις αιχμές και τα κατάπτυστα υπονοούμενα («όταν κάποιοι διάβαζαν, κάποιοι άλλοι αγωνίζονταν, βάζοντας ένα λιθαράκι για την εδραίωση της Δημοκρατίας») που δημιούργησαν στους αναγνώστες παράξενους συνειρμούς περί αγωνιστικότητας και μη. Εάν δεν έχει ,να ζητήσει συγνώμη, διαφορετικά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης. Λένε δε για την συκοφαντία, πως είναι το όπλο των αδυνάτων, το επιχείρημα των μοχθηρών, η άμυνα των αποτυχημένων.

Και πως γίνεται άραγε να μπερδεύει το πολιτικό με το κομματικό; Δεν γνωρίζει την διαφορά ή το κάνει εσκεμμένα; Τις πολιτικές θέσεις του επικεφαλής της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» τις ξέρει, τις ακούει, και τις διαβάζει ,όπως όλοι εξάλλου. Την κομματική του ταυτότητα δεν γνωρίζει. Αυτό φαίνεται πως τον μπερδεύει. Δυστυχώς οι κομματικές παρωπίδες παρεμποδίζουν κάποιους να αντιληφθούν, πως από μόνη της η κομματική ταυτότητα δεν προσδίδει τίποτα στην πολιτική υπόσταση του ατόμου, ούτε και ενισχύει την δημοκρατική του συνείδηση.

Δημοκράτης σημαίνει τρόπος και στάση ζωής και όχι λόγια και κυρίως όχι λασπολογία και συκοφαντικά υπονοούμενα.

Το κείμενό του επίσης, αποπνέει ένα ρατσισμό κατά των συνταξιούχων και έρχεται σε ευθυγράμμιση με τις τοποθετήσεις κι άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Μήπως θεωρούν, ότι οι συνταξιούχοι είναι ανίκανοι και ακατάλληλοι να ασχοληθούν με οτιδήποτε; Γιατί έχουν τόσο μένος κατά των συνταξιούχων;

Είναι γνωστό σε όλους, πως ο κος Σταμούλης ,αποστρατεύτηκε ύστερα από 35 χρόνια υπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες ετίμησε με την δράση του και αυτές βεβαίως τον αντάμειψαν με υψηλούς βαθμούς (οι συμπολίτες, που δεν έχουν παρωπίδες, γνωρίζουν το έργο του στην 35ετή Στρατιωτική του καριέρα και ιδιαιτέρως στην Σχολή Πυροβολικού) και ποτέ δεν αμφισβήτησε κανείς το ήθος και την δημοκρατικότητα του. Αντιθέτως πολλοί τα επαίνεσαν.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούσε να ασχοληθεί, διότι το απαγόρευε ο νόμος. Ενασχόληση με τα κοινά όμως δεν είναι μόνο ο Δήμος. Είχε έντονη κοινωνική δράση, μέσα από πλήθος συλλόγων στους οποίους διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. τους και όταν τελείωσε με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και είχε όλο το χρόνο ελεύθερο, ηλικία κατάλληλη και πολλές εμπειρίες ασχολήθηκε με τον Δήμο. .

Άρα δεν είναι ουρανοκατέβατος στην τοπική κοινωνία. Ας παρουσιάσουν λοιπόν και οι επικριτές του την κοινωνική τους δράση, εάν είχαν, πριν ασχοληθούν με τα δημοτικά δρώμενα.

Το θάρρος και την προσφορά προς την κοινωνία, ας τα αναζητήσουν αλλού και ας καταλάβουν επιτέλους, ότι υπάρχουν νέοι «κολλημένοι» με σκουριασμένα μυαλά και συνταξιούχοι με νέες ιδέες, με όρεξη για δουλειά, με ικανότητες, με δυνατότητες, με την διάθεση να αφουγκραστούν και να συνομιλήσουν με όλους τους δημότες της πόλης μας και κυρίως απεριόριστο χρόνο, για να τον προσφέρουν για το καλό του τόπου.

ΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

μια επιστολή περί συκοφαντίας...

ΕΤΟΣ 2010

<< Περί Συκοφαντίας >>

Ελλάδα ,τέλη της πρώτης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα. Εν μέσω οικονομικής κρίσης εξελίσσονται σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα μας , μεγάλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές προσπαθώντας ο κάθε λαός και κάθε κοινωνική τάξη να επιβάλλει νέα κατεστημένα αντιδρώντας στον παλαιοκομματισμό και την ανεξέλεγκτη διαφθορά που υπάρχει στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό βίο της κάθε χώρας.

Εξετάζοντας κανείς τα δρώμενα καθημερινά αντιλαμβάνεται τους τρόπους που χρησιμοποιεί το σαθρό σύστημα για να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι στην πολιτική αλλά και στις καθημερινές συναναστροφές .

Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν για την επιβολή των δικών τους απόψεων είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας με συντονισμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντίας με παραπλανητικά δημοσιεύματα .

Και όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει άνθρωπος σημαντικός ή ασήμαντος, αξιωματούχος ή ιδιώτης που κατά την διάρκεια της ζωής του να μην τον έπληξε κάποιο συμβάν στην καθημερινή του ζωή που είχε σαν αποτέλεσμα την διαβολή του και στο τέλος την κατασυκοφάντηση του, για σοβαρούς ή όχι λόγους.

Η συκοφαντία είναι ένα από τα πιο μεγάλα κακά της ζωής χειρότερο από την φτώχεια και την έλλειψη υγείας.

Είναι η βιομηχανία του αρνητικού ψιθύρου ,η υφέρπουσα αρνητική διάδοση και όπου γίνεται με θαυμαστή δεξιότητα , όταν αναφέρεται στον άνθρωπο θίγει τιμές και υπολήψεις.

Είναι ο ηθικός δολοφόνος που υποσκάπτει και σταματά σταδιοδρομίες. Έχει ψευδώς την δύναμη της αλήθειας και του εκτελεστικού αποσπάσματος. Κερδίζει τους επιπόλαιους πληθαίνει τους δύσπιστους, πολιορκεί τους αθώους και έντιμους και τους κρατά σε ομηρία.

Σαρώνει αξίες, αφανίζει στάσεις ζωής ,σείει συθέμελα κοινωνίες και γίνεται τελικά κατά κανόνα , νεκροθάφτης των εντίμων και των αθώων ανθρώπων.

Την τελευταία δεκαετία και εμείς εδώ στην πόλη μας έχουμε γίνει μάρτυρες απίθανων καταστάσεων καθημερινά διαβάζοντας και ακούγοντας όπου και αν βρισκόμαστε διάφορες συκοφαντίες για πρόσωπα που ανακατεύονται με τον δημόσιο βίο και που τις περισσότερες φορές αν θελήσεις να αναζητήσεις ποια είναι η πραγματικότητα για τα γεγονότα που συνέβησαν , πέφτεις από τα σύννεφα, ανακαλύπτοντας την αλήθεια.

Είναι ένα μίζερο τοπίο που συντηρείται δεν ξέρω γιατί και από ποιους, αλλά είναι μια πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά. Πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτή η ιστορία και να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους διαφορετικά θα περιπλανιόμαστε μια ζωή στο σκότος και την πολιτική μιζέρια.

Και πραγματικά αυτοί που έχουν να κερδίσουν από αυτό το παρασκήνιο είναι οι λίγοι και όχι οι πολλοί .Και πρέπει εμείς οι πολλοί να τους τοποθετήσουμε εκεί που τους αξίζει γιατί το μέλλον καθορίζεται με προτάσεις , θέσεις ,πρόγραμμα και πράξεις ,διδασκόμενος από το παρελθόν και όχι με κακέκτυπα αντίγραφα παλαιοκομματικών μεθοδολογιών .

Όποιος νομίζει ότι έχει το δίκαιο με το μέρος του πρέπει να το αποδεικνύει με πράξεις και αποδείξεις και όχι με λόγια του αέρα και με καπηλεία ιστορικών αναδρομών…………….

Εξ άλλου ο κάθε πολίτης γνωρίζει τι προσέφεραν οι συμπολίτες του στην κοινωνία μας τις περασμένες δεκαετίες γιατί ίσως και αυτός συμμετείχε , αλλά δεν βγαίνει να το φωνάζει….

Γιατί όπως λέει και η παροιμία < σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει >.

Θα θυμίσω επίσης τι έλεγε ο Κολοκοτρώνης για τους συκοφάντες.

Έλεγε λοιπόν << ο κλέφτης στο καρπερό δέντρο ρίχνει την πέτρα >>

Έτσι και ο συκοφάντης , ως κλέφτης της τιμής και της υπόληψης ,στρέφεται εναντίον εκείνων που διακρίθηκαν και καταξιώθηκαν. Η πίκρα και ο φθόνος είναι τα κίνητρα της κατάπτυστης πράξης του…

Αφιερωμένο σε πολιτικούς και μη συναγωνιστές ,με ή χωρίς ήθος ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Καλή Χρονιά.

Πέτρος Λουκάς

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου