O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εκλογές Ιουνίου & περιβάλλον: Ανοιχτή έκκληση από την WWF Ελλάς!

«Το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Το περιβάλλον είναι ο μοναδικός στέρεος πυλώνας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης».

Στην αβεβαιότητα των απανωτών προεκλογικών περιόδων και ενώ η ελληνική κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος της κρίσης, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε πραγματικά βιώσιμες λύσεις για δυναμική έξοδο της χώρας από την κρίση!

Από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, μεγάλος απών ήταν ο μόνος στέρεος πυλώνας για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη: το περιβάλλον.


Ήρθε η ώρα να στείλουμε το μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς:

"Σε αντίθεση με όσα δείχνουν να πιστεύουν οι πολιτικοί μονομάχοι, το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Ειδικά τώρα, απαιτείται γενναία στροφή προς μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία.

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι τεκμηριωμένες, ξεκάθαρες και σε πολλές περιπτώσεις νομικά δεσμευτικές που καθυστερούν επί δεκαετίες. Έχουν όμως και πολιτικό κόστος, καθώς ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και τις συνηθισμένες προεκλογικές υποσχέσεις. Έχουν πολιτικό κόστος, επειδή δεν αφήνουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες και απαιτούν μαχαίρι στη διαφθορά και το εύκολο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όσοι υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή έκκληση, θέλουμε να σταματήσει η άνευ προηγουμένου πολιτική διολίσθηση του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση του φυσικού κεφαλαίου της χώρας ως ακινήτου προς εκποίηση. Καλούμε κάθε παράταξη που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού να κάνει την υπέρβαση και να προτάξει στιβαρό πολιτικό προσανατολισμό βιωσιμότητας για τη χώρα. Απαιτούμε δεσμεύσεις ότι η Κυβέρνηση και η Βουλή που ελπίζουμε ότι θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν τη φύση ως συγκριτικό πλεονέκτημα, τους φυσικούς πόρους ως πλούτο εν ανεπαρκεία και το περιβάλλον ως πυλώνα καινοτομίας και δείκτη οικονομικής βιωσιμότητας."


Υπόγραψε τώρα την παραπάνω ανοιχτή έκκληση στο http://bit.ly/wwf-ekloges

Σύσκεψη για πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών




ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0109 / 22-5-2012


Θέμα: Σύσκεψη για πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών

Την Παρασκευή 18/5/2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντμετώπισης των πυρκαγιών.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Σχολής Πυροβολικού και της Εθελοντικής Ομάδας "Κούρος".

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμος Μεγαρέων μέσω του υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα πολιτικής προστασίας Γιώργου Σακελλαρίου δήλωσε έτοιμος, έχοντας πράξει κάθε δυνατό ώστε να είναι έτοιμος να συνδράμει με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.

Οι αντιπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους και ενημέρωσαν το Συντονιστικό Όργανο για θέματα αρμοδιότητάς τους σχετικά με την προετοιμασία, πρόληψη και συνδρομή στην πυροπροστασία.

Κοινός τόπος της σύσκεψης υπήρξε πρωταρχικά η ανάγκη για ενέργειες πρόληψης, για επιφυλακή, καθώς και για αποτελεσματικό συντονισμό των δυνάμεων πρόληψης, κατάσβεσης και υποστηρικτικού προσωπικού.
Εκτός των υποχρεώσων τις οποίες έχουν οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί του κράτους, όλοι οι παριστάμενοι επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις καθώς και η ενσυνείδητη συμμετοχή απλών πολιτών στην παρατήρηση και έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών.

Από πλευράς Δήμου Μεγαρέων έχει γίνει σειρά ενεργειών ώστε να ενισχυθεί το έργο της πρόληψης
1. Έχει αποκατασταθεί πλήρως η χωματερή
2. Έχουν καταγραφεί χώροι στον κάμπο όπου έχουν ριφθεί απορρίμματα ώστε να απομακρυνθούν
3. Έχει γίνει μέσω του τύπου ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή τους στην πρόληψη πυρκαγιάς
4. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και τις τοπικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δελτίο τύπου: «Πάγωσαν» ακόμη και εγκεκριμένες αποφάσεις

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0107 / 22-05-2012


Θέμα: Επιπτώσεις επαναληπτικών εκλογών στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου


«Πάγωσαν» ακόμη και εγκεκριμένες αποφάσεις

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τις επιπτώσεις που έχουν οι επαναληπτικές εκλογές στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο για ένα σύγχρονο κράτος, η διενέργεια του σπουδαιότερου δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών, όπως είναι οι εκλογές, να εξελίσσεται σε τροχοπέδη και να παγώνει κάθε λειτουργία του κράτους.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο το γεγονός, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία να "παγώνουν" ακόμη και οι εγκεκριμένες αποφάσεις και ο Δήμος Μεγαρέων, όπως και κάθε Δήμος στη χώρα να βιώνει τη στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, οι ανάγκες των Δήμων αυξάνονται, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η συνακόλουθη αρρυθμία της πολιτείας, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους σε μία σειρά κρίσιμα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποφάσεις που έχουν εγκριθεί και θα συνέβαλαν στην προσπάθεια του Δήμου να ξεπεράσει μια σειρά από προβλήματα που ενισχύει η θερινή περίοδος, να έχουν ανασταλεί μέχρι τη στιγμή που θα εκλεγεί νέα κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα:
• Εκκρεμεί ήδη εγκεκριμένη απόφαση για την πρόσληψη 25 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε αρμοδιότητες γενικών καθηκόντων και κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα της καθαριότητας.
• Έχει επίσης "παγώσει" η πρόσληψη στο Δήμο, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, 140 ατόμων που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και κοινωφελείς δράσεις.
• Προκαλεί έντονα αρνητικά αισθήματα για τη λειτουργία του κράτους, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη ανέργων με συμβάσεις 5 ή 10 μηνών.
• Επίσης έχει παγώσει πρόγραμμα πρόσληψης για 27 μήνες, 10 άνεργων ατόμων, τα οποία βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών όπου η ανεργία σε αυτές τις ηλικίες είναι ακόμη πιο σκληρή καθώς είναι περιορισμένες οι δυνατότητες εύρεσης εργασίας
• Ταυτόχρονα δεν προχωρά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας του Δήμου, στο οποίο ο Δήμαρχος στηρίζεται προκειμένου να εκτελεστούν έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου με πολύ καλύτερους όρους για το Δήμο Μεγαρέων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, διαβεβαιώνει ότι παρά την στασιμότητα που παρατηρείται ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, θα εντείνει τις προσπάθειες της Διοίκησης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου κυρίως στους τομείς της καθαριότητας. Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια του Δήμου, να διατηρηθεί η πόλη καθαρή, ιδιαιτέρως οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών. Επίσης καλεί τους πολίτες να μην διστάζουν να ενημερώνουν τη Διοίκηση για όποιο πρόβλημα παρατηρούν σε θέματα καθαριότητας.

Η Διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει ότι παρά την κρατική ανεπάρκεια, βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι έτοιμη με τις δυνάμεις που διαθέτει, να λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή των αρνητικών πιθανών συνεπειών από την αδράνεια της πολιτείας.

Δύο τελευταίες παραστάσεις Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαίου στο Θέατρο Περιγιαλίου


Πηγή: www.theatroperigialiou.wordpress.com (Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Κορινθίας)

Δωρεάν σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού αυτή την Κυριακή το πρωϊ στο Χαϊδάρι!

Ευχαριστήριο Μ.Μπέη


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 5.299 συμπολίτες μου από τα Μέγαρα και την περιφέρεια που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ κερδίσαμε:
1ον Στείλαμε σπίτι τους, τους πολιτευτές της υποκρισίας, της διαφθοράς, της μίζας και της προδοσίας του λαού.
Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της εντιμότητας.
2ον Σήκωσε πρώτος ο ελληνικός λαός κεφάλι ενάντια στο τέρας των τραπεζιτών που εξαθλιώνει τον άνθρωπο.

Φίλε και φίλη, η γνώση και η ενημέρωσή σου θα είναι η τιμωρία τους.
Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεχίζουμε τη μάχη να ξεκολλήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας από τα δίχτυα των τοκογλύφων.

Και πάλι θερμά σας ευχαριστώ.

Χωρίς λόγια...