O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΧΑΔΑ Μεγάρων στην Έκθεση της Ε.Υ.Ε.Π. 2010-2011 αλλά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!

Η Έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠ.Ε.Κ.Α.) στις 16/5/2012 και αφορά στην περίοδο 2010 - 2011 μας επιφύλαξε μια ακόμα αρνητική αναφορά για το Δήμο μας.

Συγκεκριμένα κατά τους ελέγχους που διενήργησε το έτος 2010 η ΕΥΕΠ επισημάνθηκαν δέκα (10) σοβαρές περιπτώσεις παρατυπιών εκ μέρους της δημόσιας διοίκησης & αυτοδιοίκησης ήτοι ποσοστό 2,3% επί του συνόλου, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης λόγω αρμοδιότητας.

Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και ο πρώην Δήμος Μεγάρων.

Η αναφορά της Έκθεσης της ΕΥΕΠ για τον Δήμο μας είναι αυτολεξεί η ακόλουθη :

"Δήμος Μεγάρων για συστηματική μη νόμιμη διάθεση βιομηχανικών αποβλήτων σε ΧΑΔΑ με την καταβολή αντιτίμου προς τον Δήμο."

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εφαρμογή της στους υγροβιότοπους της Δυτικής Αττικής!

Εκπαιδευτική επίσκεψη - σεμινάριο στη λίμνη Δοϊράνης διοργανώνει η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στις 22-23-24 Ιουνίου.
Σκοπός του σεμιναρίου προς τους εκπαιδευτικούς είναι, εκτός των άλλων, και η επιμόρφωσή τους σε ζητήματα σχεδιασμού προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που αφορούν γενικά τα λιμναία οικοσυστήματα και ειδικότερα τους υγροβιότοπους της Δυτικής Αττικής (λίμνη Κουμουνδούρου και υγροβιότοπο Βουρκάρι).

Ξεκίνησαν και μέχρι τις 15/6 οι εγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς Μεγάρων

Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας: "Ο μουγγός"


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»
"Ο μουγγός" του Στρατή Καρρά

4 Παραστάσεις στην Κόρινθο
23 έως 26 του Μάη

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
κάθε βράδυ στις 9.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Το Κ.Θ.Β.Ρ. ιδρύθηκε το 1981 από μια παρέα Κορινθίων εραστών της τέχνης του θεάτρου. Έχει ανεβάσει κάμποσα έργα του νεοελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου.

Τη δεκαετία '80 οργάνωσε τη Βαλκανιάδα Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια οργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου και ετήσια Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας. Παίρνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, κάνει παραστάσεις σε χωριά, πολιτείες, φυλακές και καταυλισμούς τσιγγάνων.

Τα μέλη του είναι Κορίνθιοι που μετά το μεροκάματο κάνουν θέατρο χωρίς καμιά οικονομική απολαβή. Τα χρώματά τους κρατάνε από την παλέτα του Θεόφιλου και τα όνειρά τους φλερτάρουν με όμορφες έναστρες νύχτες.

Το Κ.Θ.Β.Ρ. φέρει με περηφάνια το όνομα του ποιητή Β.Ρώτα. Είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να μπαρκάρουν σε τούτο το συλλογικό θεατρικό ταξίδι.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: kthbr1981@gmail.com

Πηγή: www.korinthiakotheatro.blogspot.com

Χωρίς λόγια!!!