O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!


Το εργοτάξιο ασφαλτομίγματος της εταιρείας "Ολυμπία Οδός" που είχε εγκατασταθεί εντελώς αυθαίρετα στην είσοδο της πόλης ξηλώθηκε και απομακρύνθηκε την Τρίτη που μας πέρασε!

Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα όμως της αυθαιρεσίας παραμένουν! Η καταστροφή των δένδρων στον χώρο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, άφησε μια έκταση κρανίου τόπο. Η εταιρεία έχει την τυπική και ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσει την περιοχή στην προηγούμενή της μορφή. Ο δήμος πρέπει άμεσα να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Να θυμίσουμε ότι η εγκατάσταση της απαράδεκτης αυτής ρυπογόνου δραστηριότητας στην είσοδο της πόλης είχε συναντήσει την άμεση αντίδραση του δήμου, που είχε αποκλείσει με δημόσια οχήματα το εργοτάξιο. Είχε συναντήσει την πάνδημη δημόσια απαρέσκεια των πολιτών, την δημόσια κατακραυγή από τον τοπικό τύπο και
τα μπλόγκ και την αντίδραση τοπικών συλλόγων που έκαναν σχετική καταγγελία στους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Η άμεση, επίμονη και ανυποχώρητη αυτή στάση έφερε θετικά αποτελέσματα! Ας το σημειώσουν αυτό και οι λίγοι μεμψίμοιροι που απαντούν με ένα "...δεν βαριέσαι, δεν γίνεται τίποτα..." για να κρύψουν τη δική τους αδράνεια και αδιαφορία, όποτε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα που απαιτεί δημόσια αντίδραση και κινητοποίηση. Ας το σημειώσει και η νέα δημοτική διοίκηση η οποία οσονούπω παραλαμβάνει!

Η πραγματικότητα είναι εδώ και βοά: Τα Μέγαρα μπορούν να γίνουν καλύτερα, πιο όμορφα και πιο ανθρώπινα. Αρκεί να φροντίσουμε όλοι μας. Να το απαιτήσουμε! Το σπίτι μας δεν τελειώνει στην εξώπορτα. Είναι κι ο χώρος που βλέπουμε, που περπατάμε και αναπνέουμε. Σπίτι μας είναι όλη η Μεγαρική γη και θάλασσα. Κληρονομιά που βρήκαμε και που θα αφήσουμεστα παιδιά μας !

Δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους μας!

Τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου για το σεμινάριο της Ορνιθολογικής και τις αναγνωρίσεις πουλιών στο Βουρκάρι






Καρκινογόνες ουσίες ρέουν στον Ασπρόπυργο,άμεση η παρέμβαση του νομάρχη - απο το magoulaonline.gr


PC171 300x225 Καρκινογόνες ουσίες ρέουν στον Ασπρόπυργο,άμεση η παρέμβαση του νομάρχη

Την άμεση παρέμβαση του Νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη, προκάλεσε ο εντοπισμός υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου και ιδιαίτερα εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή Σιντριβάνι στον Ασπρόπυργο, πλησίον του ρέματος ΜΑΥΡΗ ΩΡΑ.

Ο Νομάρχης απέστειλε άμεσα επιστολή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και την ΕΥΔΑΠ με την οποία ζητεί άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

περισσότερα στο:
http://magoulaonline.gr/


Η ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί διαχειρηστές, σας στέλλω το κείμενο Η ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, του Επίκουρου Καθηγητού περιβαλλοντικής πολιτικής του πανεπιστημίου Αιγαίου, κυρίου
Μποτετζάγια. Είναι μια παράμετρος ην οποία δεν είχα φανταστεί και ενθουσιάστηκα.
Αισθάνθηκα βέβαια και ικανοποίηση και αισιοδοξία αφού νέοι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι σε θέματα περιβαλλοντικά.Επειδή είναι μεγάλο,θα μπορέσετε να το
δημοσιεύσετε? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Βασιλικη Ναστου


Η ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ποικίλο - Όρος Αιγάλεω - λίμνη Κουμουνδούρου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρότασης "Το οικοσύστημα του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου και της Λίμνης Κουμουνδούρου να χαρακτηριστεί περιοχή προστασίας της φύσης", στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ στην Πετρούπολη.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες στο blog των λόκαλ/athens.

Disabled.GR ο ολοκληρωμένος οδηγός αυτοβοήθειας για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και ένδειας η αξιόπιστη ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία αποκτά ουσιαστική σημασία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες να ενημερώνεται, να πληροφορείται και να επικοινωνεί ώστε να μπορεί να κάνει ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.

Το http://www.disabled.gr/ είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση στην ελληνική γλώσσα και η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο.

Κάτω από το http://www.disabled.gr/ υπάρχει η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με πολλές χιλιάδες τίτλους βιβλίων και άρθρων για τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από κάθε αναπηρία.

Στη βιβλιοθήκη υπάρχει ολοκληρωμένος οδηγός για τον πολίτη με αναπηρία, όλη η νομοθεσία και νομολογία που αφορά τους ΑμεΑ, χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και άρθρων για την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, την αναψυχή, τον σεξ και τις σχέσεις, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα, τις παροχές και τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάθε πολίτης που έχει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που εκδίδεται κάθε δύο μήνες και ταχυδρομείται δωρεάν σε 14.000 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ περιλαμβάνει 132 σελίδες γεμάτες χρώμα και υποστηρικτική ύλη. Από εδώ και στο εξής όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ εκδίδονται και σε μορφή .PDF και έτσι έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε το περιοδικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τυπώνεται στο χαρτί. Το τελευταίο τεύχος του εντύπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=188 όπου επίσης υπάρχουν και πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να το διαβάσετε σε μορφή .PDF ή online.

Στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά αποδελτιώνονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον ελληνικό τύπο που αφορά την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και διατίθεται σε προσπελάσιμη μορφή. Στο http://news.disabled.gr/ υπάρχει αρχείο δημοσιεύσεων από το 1993 μέχρι σήμερα και ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις για την νέα αρθρογραφία.

Στο http://www.disabled.gr/forum/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία που αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη και καθημερινά γίνονται συζητήσεις για κάθε αναπηρία και ανικανότητα. Τοhttp://www.disabled.gr/forum/ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας που μπορούν να δοθούν απαντήσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα και πολύπλοκα ερωτήματα από έμπειρους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχουν κάποιο σοβαρό οικογενειακό, επιστημονικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι υποστηρικτική μη κερδοσκοπική εταιρία και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480 αφού πριν σας πούμε πως όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/ και Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/