για την προστασία του υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεγαρίδας
O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017
O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ.
Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΚΑΤΩ ΑΛΩΝΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΚΛΩΒΩΝ) ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΗ.
Σχόλιο εκ των blogger του Βουρκαρίου:
Η σχετική επίσημη ανακοίνωση ότι σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιείτο η κινητοποίηση του Δήμου μας ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες ειπώθηκε δια στόματος του Δημάρχου Μεγαρέων μόλις την Τετάρτη το βράδυ, ως προ ημερησίας διάταξης θέμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα η μορφή της αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία της δεν είχαν ακόμα τότε αποφασιστεί και γι' αυτό συμπληρωματικά γνωστοποιήθηκε στο σώμα πως όλοι οι τοπικοί φορείς από τη μια, θα ενημερώνονταν τηλεφωνικά σε επόμενο στάδιο από την Διοίκηση του Δήμου και οι πολίτες από την άλλη, με σχετική ανακοίνωση μέσω του δημοτικού αυτοκινήτου που είναι εφοδιασμένο με μεγαφωνική εγκατάσταση.
Μέχρι όμως και χθες το απόγευμα (δηλ. Πέμπτη μεσημέρι) οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων δεν είχαν ακόμα ενημερωθεί όπως ούτε φυσικά και κανείς από τους τοπικούς φορείς!!;;
Η εμπειρία δείχνει ότι αν επιθυμείς να έχεις επιτυχία και μαζική συμμετοχή σε τέτοιου είδους δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίωσης και διαμαρτυρίας θα πρέπει προηγουμένως να προβείς σε σωστή οργάνωσή τους και αν μη τι άλλο να τις δημοσιοποιήσεις εγκαίρως χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε...
Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αν και αργοπορημένα όσο και ελλιπώς οργανωμένα (τουλάχιστον από πλευράς δημοσιοποίησης και πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας) είναι θετικό που ο Δήμος Μεγαρέων προβαίνει επιτέλους σε δυναμικές αντιδράσεις που ομόφωνα είχαν αποφασιστεί εδώ και καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην είναι μόνο για το "θεαθήναι"...
Δελτίο τύπου: Κινητοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0120 / 26-06-2012
Θέμα: Κινητοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες
Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης καλούν τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο Δήμος, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην θέση "Κάτω Αλώνι" Μεγάρων.
Η Διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει στους Δημότες, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προετοιμάζει δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στo ύψος όπου προγραμματίζεται η λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τους συλλόγους των επαγγελματιών ψαράδων της πόλης θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων.
Οι κινητοποιήσεις αποτελούν την κορύφωση των δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στη νέα Διοίκηση του Δήμου η πρόθεση του επιχειρηματία να προχωρήσει στις εργασίες για την εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση:
• Κατήγγειλε την έναρξη των εργασιών από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες αρχές.
• Κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
• Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο του Δήμαρχου με τους επικεφαλής των Συνδυασμών όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει κοινή και οργανωμένη αντίδραση και συντονισμός των δράσεων.
• Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, σε επιτόπια αυτοψία στο χώρο, επικοινώνησε με την Εισαγγελία για να καταγραφεί επίσημα η διαμαρτυρία και για τη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία αλλά επίσης και να ενημερώσει για την αρνητική στάση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας στις επίσημες καταγγελίες του Δήμου για τις έναρξη των εργασιών.
• Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, ο Δήμαρχος Μεγαρέων παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λειτουργήσει η εγκατάσταση και έλαβε τη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σταυρούλας Δήμου.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης και καλεί του πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ως ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η λειτουργία της εγκατάστασης σε μία περιοχή η οποία σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνα - Αττική 2021 έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου γεωμορφολογικού και τοπιακού χαρακτήρα.
Δικαστική απόφαση - σταθμός: Ένοχοι οι υπεύθυνοι των ιχθυοκαλλιεργειών του Πόρου για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος από το 2005 έως το 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ένοχους έκρινε, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, τους υπευθύνους όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας του Πόρου κατά τα έτη 2005 έως 2009 για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού. Με την απόφαση της 4ης Ιουλίου 2012, στους εννιά κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους, οι Στέλιος Πιττάκας, Στέφανος Μανέλλης και Ιωακείμ Τσουκαλάς της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, οι Αριστείδης Μπελλές (πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας) και Νικόλαος Χαβιάρας της ΝΗΡΕΥΣ και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Γρίβας, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως δύο χρόνων και αποζημίωσης έως 30.000 ευρώ, καθώς και υποχρέωση επαναφοράς του περιβάλλοντος στην προτέρα κατάσταση.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ρύπανση και υποβάθμιση αποδείχθηκε από την υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού κλωβών και της ετήσιας παραγωγής της κάθε μονάδας έως και 500% και από τη μη σύννομη διαχείριση των άρρωστων ψαριών, οι οποίες προκάλεσαν «μεταβολή στο περιβάλλον που ήταν πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων τις περιοχής». Σημειώνεται ότι το επίδικο διάστημα περιορίστηκε στα έτη 2005 έως 2009 επειδή το κατηγορητήριο συντάχθηκε το 2010, ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα εκκρεμούν νέες ποινικές διαδικασίες, ανάμεσα στις οποίες εκείνη για την κακουργηματική χρήση 77 τόνων της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στην παραγωγική διαδικασία των μονάδων της ΔΙΑΣ στον Πόρο.
Η σημασία της απόφασης είναι θεμελιώδης, γιατί το δικαστήριο δέχθηκε ως επαρκή στοιχειοθέτηση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος την παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των μονάδων, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων –και ορισμένων καθηγητών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Αιγαίου που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν- ότι η δραστηριότητά τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και ότι η καταπάτηση της «αναχρονιστικής» περιβαλλοντικής νομοθεσίας δεν αποτελεί αδίκημα. Το δικαστήριο απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πόρου, Δημήτρη Στρατηγού, ο οποίος, παρότι εκπροσωπούσε το Δήμο Πόρου που ήταν πολιτικώς ενάγων, κατέθεσε ψευδώς ότι οι εταιρίες έχουν συμμορφωθεί και δεν δημιουργούν πλέον πρόβλημα.
Η απόφαση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την αδειοδότηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Η από έδρας πρόταση της Εισαγγελέα, αποτελεί κόλαφο για τους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα να δικάζουμε ένα τέτοιο εξακολουθητικό έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, καθώς όφειλαν να μην το έχουν επιτρέψει. Επιπλέον, η διάρκεια του εγκλήματος αποδεικνύει με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι το περιβάλλον μιας από τις περιοχές εκείνες που μόλις πριν από οχτώ μήνες κρίθηκαν ως δήθεν κατάλληλες για την περαιτέρω ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών και εντάχθηκαν στις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, έχει υποστεί βάναυση πολυετή υποβάθμιση από την εν λόγω δραστηριότητα και είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλο για τη συνέχισή της.
Η απόφαση της 4ης Ιουλίου 2012 δημιουργεί νομολογία που ανοίγει το δρόμο για την περιβαλλοντική διάσωση όλων των περιοχών που έχουν υποστεί πολυετή υποβάθμιση από την παράνομη λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών και αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης: Πρώτον, προς όλους τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών, μετά από τρεις δεκαετίες ανεξέλεγκτης λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, να διασφαλίσουν επιτέλους τη νόμιμη αδειοδότηση και λειτουργία τους. Δεύτερον, προς όλους τους κατά τόπους Περιφερειάρχες, να κοινοποιήσουν τα απογραφικά δελτία παραγωγής των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, για να διαπιστωθεί κατά πόσο η λειτουργία τους τόσα χρόνια είναι νόμιμη και σε τι βαθμό έχουν υποβαθμίσει το περιβάλλον. Και τρίτον, προς τη νέα κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα το σκανδαλώδες και αντιεπιστημονικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών και να διαμορφώσει ένα νέο, αφού ελέγξει πρωτίστως την πραγματική παραγωγή που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες στις προς επιλογή περιοχές.
Πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Πόρου
Ένοχους έκρινε, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, τους υπευθύνους όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας του Πόρου κατά τα έτη 2005 έως 2009 για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού. Με την απόφαση της 4ης Ιουλίου 2012, στους εννιά κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους, οι Στέλιος Πιττάκας, Στέφανος Μανέλλης και Ιωακείμ Τσουκαλάς της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, οι Αριστείδης Μπελλές (πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας) και Νικόλαος Χαβιάρας της ΝΗΡΕΥΣ και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Γρίβας, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως δύο χρόνων και αποζημίωσης έως 30.000 ευρώ, καθώς και υποχρέωση επαναφοράς του περιβάλλοντος στην προτέρα κατάσταση.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ρύπανση και υποβάθμιση αποδείχθηκε από την υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού κλωβών και της ετήσιας παραγωγής της κάθε μονάδας έως και 500% και από τη μη σύννομη διαχείριση των άρρωστων ψαριών, οι οποίες προκάλεσαν «μεταβολή στο περιβάλλον που ήταν πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων τις περιοχής». Σημειώνεται ότι το επίδικο διάστημα περιορίστηκε στα έτη 2005 έως 2009 επειδή το κατηγορητήριο συντάχθηκε το 2010, ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα εκκρεμούν νέες ποινικές διαδικασίες, ανάμεσα στις οποίες εκείνη για την κακουργηματική χρήση 77 τόνων της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στην παραγωγική διαδικασία των μονάδων της ΔΙΑΣ στον Πόρο.
Η σημασία της απόφασης είναι θεμελιώδης, γιατί το δικαστήριο δέχθηκε ως επαρκή στοιχειοθέτηση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος την παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των μονάδων, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων –και ορισμένων καθηγητών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Αιγαίου που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν- ότι η δραστηριότητά τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και ότι η καταπάτηση της «αναχρονιστικής» περιβαλλοντικής νομοθεσίας δεν αποτελεί αδίκημα. Το δικαστήριο απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πόρου, Δημήτρη Στρατηγού, ο οποίος, παρότι εκπροσωπούσε το Δήμο Πόρου που ήταν πολιτικώς ενάγων, κατέθεσε ψευδώς ότι οι εταιρίες έχουν συμμορφωθεί και δεν δημιουργούν πλέον πρόβλημα.
Η απόφαση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την αδειοδότηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Η από έδρας πρόταση της Εισαγγελέα, αποτελεί κόλαφο για τους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα να δικάζουμε ένα τέτοιο εξακολουθητικό έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, καθώς όφειλαν να μην το έχουν επιτρέψει. Επιπλέον, η διάρκεια του εγκλήματος αποδεικνύει με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι το περιβάλλον μιας από τις περιοχές εκείνες που μόλις πριν από οχτώ μήνες κρίθηκαν ως δήθεν κατάλληλες για την περαιτέρω ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών και εντάχθηκαν στις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, έχει υποστεί βάναυση πολυετή υποβάθμιση από την εν λόγω δραστηριότητα και είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλο για τη συνέχισή της.
Η απόφαση της 4ης Ιουλίου 2012 δημιουργεί νομολογία που ανοίγει το δρόμο για την περιβαλλοντική διάσωση όλων των περιοχών που έχουν υποστεί πολυετή υποβάθμιση από την παράνομη λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών και αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης: Πρώτον, προς όλους τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών, μετά από τρεις δεκαετίες ανεξέλεγκτης λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, να διασφαλίσουν επιτέλους τη νόμιμη αδειοδότηση και λειτουργία τους. Δεύτερον, προς όλους τους κατά τόπους Περιφερειάρχες, να κοινοποιήσουν τα απογραφικά δελτία παραγωγής των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, για να διαπιστωθεί κατά πόσο η λειτουργία τους τόσα χρόνια είναι νόμιμη και σε τι βαθμό έχουν υποβαθμίσει το περιβάλλον. Και τρίτον, προς τη νέα κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα το σκανδαλώδες και αντιεπιστημονικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών και να διαμορφώσει ένα νέο, αφού ελέγξει πρωτίστως την πραγματική παραγωγή που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες στις προς επιλογή περιοχές.
Πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Πόρου
Μουσικοθεατρική παράσταση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
"Άνθος του Γιαλού" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Μοιρολόγι Φώκιας”, “Έρως – Ήρως” και “Άνθος του γιαλού”.
Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύουν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων.
Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτ. - πολύτεκνοι - άνω των 65)
Προπώληση εισιτηρίων: Π.Α.Κ.Π.Π.Α Κίμωνος 11 & Παγκάλου (2ος όροφος) από τις 08:00 μέχρι τις 14:30.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
Για πληροφορίες: 210 6892110, 6944334315 και anthostougialou.blogspot.com
Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Μοιρολόγι Φώκιας”, “Έρως – Ήρως” και “Άνθος του γιαλού”.
Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύουν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων.
Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτ. - πολύτεκνοι - άνω των 65)
Προπώληση εισιτηρίων: Π.Α.Κ.Π.Π.Α Κίμωνος 11 & Παγκάλου (2ος όροφος) από τις 08:00 μέχρι τις 14:30.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
Για πληροφορίες: 210 6892110, 6944334315 και anthostougialou.blogspot.com
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)