O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Γ. Σταμούλης με αφορμή το ΓΠΣ Μεγάρων

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) ο κ. Μαρινάκης έκανε μια προσωπική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μια προσωπική υπόσχεση, η έγκριση του ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Μεγάρων, είναι πλέον πραγματικότητα. Ένα προσωπικό στοίχημα που αφορά στο έργο των έργων υλοποιήθηκε. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) στην 12η συνεδρίασή της, την Τετάρτη 24/7/2013 ενέκρινε ομόφωνα την «τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Μεγαρέων».
Αξίζει να επισημανθούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, που προκύπτουν από την προσωπική θριαμβευτική και συνάμα «βαρυσήμαντη» ανακοίνωση του Δημάρχου.
ΞΕΧΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ. Λέει, πως προσωπική του υπόσχεση ήταν η έγκριση του ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Μεγάρων. Για την δημοτική ενότητα Νέας Περάμου, καμμιά κουβέντα, κανένα ενδιαφέρον για το δικό της ΓΠΣ, λες και η Νέα Πέραμος δεν ανήκει στο Δήμο.
Ταυτόχρονα, όμως, λέει, πως η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων. Όμως Δήμος Μεγαρέων είναι Μέγαρα και Νέα Πέραμος. Τελικά, το ΓΠΣ Νέας Περάμου είναι μέσα ή έξω; Σίγουρα είναι απ' έξω. Γιατί; Δεν είναι ενιαίος ο Δήμος και δεν αποτελείται από Μέγαρα και Νέα Πέραμο;
Υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα, που αφορούν στον τρόπο, που χειρίζεται ο κ. Μαρινάκης το θέμα του ΓΠΣ, το οποίο έφερε προς συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, προκειμένου, όπως είπανε, να υποβληθούν οι τελικές προτάσεις.
Αυτές οι τελικές προτάσεις, δεν έπρεπε να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο; Δηλαδή για το τελικό κείμενο του ΓΠΣ έχει άποψη η Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτατο Όργανο του Δήμου; Τι παιχνίδια παίζονται με αυτό το σοβαρότατο θέμα;
Έστω υπόψη, πως για την πορεία, την εξέλιξη, καθώς και για τα αποτελέσματα, όσον αφορά στο ΓΠΣ έχουν πλήρη άγνοια οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Δηλαδή, όλοι είναι ανενημέρωτοι. Αντιπολίτευση, δημοτικοί σύμβουλοι, αρμόδιοι υπάλληλοι.
Με άλλα λόγια η διοίκηση του Δήμου ενεργεί κρυφά. Γιατί;
Αλλά το πιο τρομερό είναι το τελευταίο. Ο κ. Κουμπέτσος, αρμόδιος για το θέμα Αντιδήμαρχος, μερικές μέρες μετά την προσωπική ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη και συγκεκριμένα στις 9/8/2013 δήλωσε στην εφημερίδα «Αιχμή»: «Δεν υπογράφηκε ακόμα το ΓΠΣ παρότι η Διοίκησή μας εδώ και δυόμιση χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια».
Τελικά κύριοι, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε, συνεννοηθήτε και πείτε στους πολίτες ποιος από τους δύο λέει αλήθεια. Υπογράφηκε ή ΔΕΝ υπογράφηκε το ΓΠΣ; Οι ανακοινώσεις των δύο είναι διαμετρικά αντίθετες. Ο ένας λέει ΝΑΙ, ο άλλος λέει ΟΧΙ. Βέβαια, είναι σίγουρο, πως θα βγάλουν ανακοίνωση και με τα γνωστά κολπάκια τους θα πουν, πως και οι δύο έχουν δίκιο (σαν το ανέκδοτο με το χότζα) και πως εμείς δεν ξέρουμε, να διαβάζουμε, πως διαστρεβλώνουμε, πως είμαστε λαϊκιστές, πως δεν μας ενδιαφέρει το καλό του τόπου και τα λοιπά γνωστά ανακοινωθέντα τους, τα γεμάτα ύβρεις και ψέματα.
Επειδή οι πολίτες, με αυτά που ακούνε από τον Δήμαρχο, θεωρούν, πως άλλαξε ήδη η κατάσταση στην Βαρέα και πως σε λίγες μέρες θα μπορούν, να βγάζουν άδειες για σπίτια και μαγαζιά, επιβάλλεται στην διοίκηση του Δήμου, να βγάλει επίσημη ανακοίνωση ( για την οποία να συμφωνούν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ), με την οποία να ξεκαθαρίζεται τι άλλαξε στην Βαρέα, τι θα ισχύει πια και από πότε.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ!! ( ο νοών, νοείτω )

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κ. Βαξεβάνης: "Αν τα σπίτια ήταν Τράπεζες"


Του Κώστα Βαξεβάνη


Αν τα σπίτια ήταν Τράπεζες, προφανώς θα τα είχαν σώσει. Δεν θα έμπαινε κανένα θέμα πλειστηριασμού. Πόσο ηθικό είναι, αναρωτιούνται μερικοί, να επιβραβεύεται ένας μπατακτσής ή τζαμπατζής (για να ικανοποιήσουμε και την διανοητική αναζήτηση της κυρίας Διβάνη) ο οποίος δεν πλήρωνε το δάνειό του; Όσο ηθικό είναι να διασώζονται οι Τράπεζες είναι η απάντηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ελληνικές Τράπεζες, ανακεφαλαιοποιήθηκαν, δηλαδή επιδοτήθηκαν με τα χρήματά μας τα οποία μπαίνουν στο ελληνικό χρέος για να διασωθούν. Να μην καταρρεύσουν ήταν η επίσημη απάντηση. Και η απάντηση συνέχιζε, πως αν κατέρρεαν, θα κατέρρεε και η Οικονομία στο σύνολό της. Δηλαδή σε μία Οικονομία της αγοράς, όπου ο βασικός κανόνας είναι πως επιβιώνει όποιος μπορεί και απαγορεύεται η κρατική παρέμβαση, το ελληνικό κράτος, παρενέβη και επιδότησε τις Τράπεζες, αντί να αφήσει να λειτουργήσουν οι νόμοι της αυτορρύθμισης και της αγοράς. Με δικά μας χρήματα.
Κορυφαίοι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, όπως ο Στέφανος Μάνος, διαφώνησαν με αυτή την κίνηση. Έτσι ο άκρατος κρατισμός, αυτός της επιλεκτικής επιδότησης, εκφράστηκε στο αντιπροσωπευτικότερο πεδίο της αγοράς, που είναι οι Τράπεζες.

Ένα απλό ερώτημα είναι, γιατί το κράτος δεν παρεμβαίνει στις χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα; Γιατί δεν επιδοτεί, δεν δανειοδοτεί με χαμηλά επιτόκια τους επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους; Δεν είναι αυτό κομμάτι της αγοράς; Δεν καταρρέει η Οικονομία όταν καταρρέουν αυτοί; «Μα οι ελληνικές Τράπεζες ζημιώθηκαν επειδή αγόρασαν Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία κουρεύτηκαν» απαντούν κάποιοι. Και τα ασφαλιστικά ταμεία αναγκάστηκαν να αγοράσουν Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία κουρεύτηκαν, αλλά τα αφήνουν να καταρρεύσουν μαζί με την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Αλλά γιατί οι Τράπεζες αγόρασαν Ομόλογα; Γιατί πήραν αυτό το ρίσκο, δεν απαντά κανένας. Μα γιατί σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι τραπεζίτες εξυπηρετούσαν το ελληνικό Δημόσιο στην δημιουργική λογιστική του, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν στον Τραπεζικό τομέα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα να δανείζονται με 1% και να μας δανείζουν με 8%. Κυρίως όμως απέκτησαν το δικαίωμα να δημιουργήσουν μια ζούγκλα κλεπτοκρατίας και σκανδάλων.

Οι Τράπεζες, όπως έχουμε αποκαλύψει στο HOT DOC, δεν ζημιώθηκαν γιατί μολύνθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά γιατί έκλεψαν οι Τραπεζίτες, δάνεισαν δικές τους εταιρείες ή φίλους τους οι οποίοι συμμετείχαν σε εικονικές αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, έδωσαν θαλασσοδάνεια χωρίς αντίκρισμα σε Μέσα Ενημέρωσης για να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους, δάνεισαν ακόμη και μοναστήρια και καλογέρους για να κάνουν μπίζνες. Σε πολλές περιπτώσεις έκλεψαν τους μικρομετόχους, πουλώντας ακίνητα που είχαν αγοράσει με δάνεια της Τράπεζας σε πολλαπλάσιες τιμές στην ίδια την Τράπεζα. Συνεπώς οι Τράπεζες δεν ζημιώθηκαν από την κρίση αλλά από την χρήση.

Αλλά ακόμη και αν ζημιώθηκαν από τον συνεταιρισμό με το κράτος, πήραν ένα ρίσκο στα πλαίσια της αγοράς. Γιατί πρέπει εγώ να πληρώσω το ρίσκο του Τραπεζίτη που για να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση έκανε ό,τι ήθελε δίνοντας ταυτόχρονα θαλασσοδάνεια στα κανάλια; Η άποψη πως οι Τράπεζες μολύνθηκαν από το Δημόσιο είναι συγκαλυπτική των τεράστιων σκανδάλων που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 10 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδας και στις Τράπεζες συνολικά. Έτσι οι μαύρες τρύπες αποδίδονται στο δημοσιονομικό πρόβλημα και δεν πάει κανένας φυλακή.
Σε αυτά τα πλαίσια αναπτύσεται και η τρομοκρατία πως αν καταρρεύσουν Τράπεζες θα καταρρεύσουν τα πάντα. Γιατί δεν ελέγχονταν λοιπόν οι Τράπεζες και μετά να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τίμιες;

Αυτές οι Τράπεζες, ήταν που με ευθύνη τους (με βάση τους κανόνες της αγοράς πάντα) έδωσαν αφειδώς δάνεια σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι καλούνταν ακόμη και τηλεφωνικώς να πάρουν ένα δάνειο «για την πιτυρίδα», δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν σήμερα. Όπως κάνουν το Mega, ο Τράγκας και πολλοί άλλοι πελάτες των Τραπεζών. 
Το αποτέλεσμα είναι πως θα τους κατασχέσουν το σπίτι. Το Mega βεβαίως δεν το κατέσχεσαν αλλά έδωσαν δάνειο επαναχρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων αν θυμάστε.

Το αποτέλεσμα των κατασχέσεων θα είναι κατάρρευση νοικοκυριών, επιδείνωση των συνθηκών στην κοινωνία, κοινωνική αναταραχή. Ο βασικότερος μοχλός της Οικονομίας, δηλαδή ο άνθρωπος του οποίου θα κατασχέσουν το σπίτι, θα καταρρεύσει. Και η κατάρρευση των παραγωγικών μονάδων, του ανθρώπινου δυναμικού που είναι ήδη σε άθλια κατάσταση, είναι βασικότερο από την κατάρρευση των Τραπεζών. Πρωτίστως Οικονομία είναι οι άνθρωποι. Χωρίς ανθρώπους, ακόμη και με Τράπεζες, δεν υπάρχει και δεν αναπτύσσεται Οικονομία.

Παρ όλα αυτά με διάφορα προσχήματα, θα προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς. Δεν θα διασώσουν τα νοικοκυριά με διευκολύνσεις,όπως έσωσαν τους μπατακτσήδες και "τζαμπατζήδες" (κατά Διβάνη) τραπεζίτες.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013: Νατάσσα Μποφίλιου - Σάββατο 31/08/2013

«Το Πέρασμα των Μάγων»
Μια παράσταση των
Θέμη Καραμουρατίδη – Γεράσιμου Ευαγγελάτου
Σάββατο 31/08/2013 - Νατάσσα Μποφίλιου
Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα αλλά και το Λονδίνο, οι τρεις «Μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια περιορισμένη σειρά παραστάσεων που αποδεικνύουν ότι η γενιά των τριαντάρηδων μπορεί να ελπίζει και να δημιουργεί ακόμα.
Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Προδρόμου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Παίζουν οι Μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης, Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης, Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης, Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής, Τσέλο: Άρης Ζέρβας, Βιολί-Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής
 
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισ. 12€ - Φοιτ. 5€

Συναυλία στο Σκιρώνειο Κινέττας την Κυριακή 01/09/2013


ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013: Αριστοφάνη "ΠΛΟΥΤΟΣ" - Κυριακή 01/09/2013

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τον Διονύση Σαββόπουλο.
 
Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ παρουσιάζει την Κωμωδία του Αριστοφάνη
«Πλούτος».
 
Κυριακή 01/09/2013 - ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη
 
Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση.
 
Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο «Πλούτος» είναι ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Κάρολος Κουν με το Θέατρο Τέχνης στη θρυλική παράσταση του 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος (Αμφι-θέατρο, 1978), ο Γιώργος Αρμένης (θίασος «Σχήμα» του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, 1990), ο Σταμάτης Φασουλής (Εθνικό Θέατρο, 1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλος (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2000), ο Μίμης Κουγιουμτζής (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 2001) και ο Νίκος Μαστοράκης (θίασος «Εύμολπις», 2004).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο. Αυτή τη φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη!

Μετάφραση – Σκηνοθεσία - Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνικά - Kοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης. 
 
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισ. 12€ - Φοιτ. 5€