O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Προγράμματα Παρακολούθησης και COVID - 19


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Όπως όλοι γνωρίζετε, η διάδοση του COVID-19 έχει πλέον σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή όλων μας, που ενδεχομένως να διαρκέσουν για αρκετό χρόνο. Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις και έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσής του, με πρώτιστο μέλημα την υγεία και ασφάλεια των στελεχών, εθελοντών και μελών της, αλλά και του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Τα Προγράμματα Παρακολούθησης που υλοποιεί η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ με τη δική σας συμμετοχή, συμβάλουν σημαντικά στην κοινωνία μας και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, αλλά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συγκυρίες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών. Έτσι, σας ζητούμε να παραμείνετε σπίτι σας και να μην πραγματοποιήσετε καταγραφές ή απογραφές στα τετράγωνά σας ή τις περιοχές που καλύπτετε συνήθως.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει κάποιες εβδομάδες και όταν με το καλό αρθεί, και ανάλογα με τις αποφάσεις των ειδικών, θα επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας και θα ανανεώσουμε την παρούσα ανακοίνωση. Είναι αναμενόμενο πως θα μειωθούν σημαντικά τα δεδομένα που θα συλλέξουμε φέτος, ειδικά όσον αφορά την αναπαραγωγική περίοδο, αλλά η υγεία των εθελοντών μας υπερέχει, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στη διατήρηση της φύσης της χώρας μας.

Ελπίζουμε εσείς και οι οικογένειές σας να είσαστε υγιείς και να αντλείτε αισιοδοξία από την Άνοιξη που περιμέναμε τόσο αλλά θα στερηθούμε για λίγο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Δανάη Πορτόλου

Υπεύθυνη Τμήματος Διαχείρισης Δεδομένων
Τηλ./φαξ: 210 8228704

dportolou@ornithologiki.gr