O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μεγαρείς στην Κερατέα για συμπαράσταση...


Ο Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «Αλκάθους & Καρία» προσκαλεσμένος από φορείς της περιοχής του Δήμου Λαυρεωτικής (Κερατέα), συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν το Σάββατο 9-4-2011 στην περιοχή ΒΙΟΠΑ Κερατέας, με τη χορευτική του ομάδα να παρουσιάζει χορούς και τραγούδια των Μεγάρων.

Ήταν μια κίνηση συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, και μια κίνηση αλληλεγγύης στους φορείς που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, έφτασε στο χώρο και ο Μίκης Θεοδωράκης με τον καθηγητή –συνταγματολόγο κ. Γ. Κασιμάτη και τις αρχές του τόπου σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης.

για τη δημιουργία πάρκου στο Ελληνικό...


H Ελλάδα είναι, μεταξύ άλλων, χώρα του «μεγαλύτερου», του «πιο σύγχρονου», του «καλύτερου». Π.χ. πριν μερικά χρόνια είχαμε τους «μεγαλύτερους» ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, κατασκευάσαμε το πιο «σύγχρονο» αεροδρόμιο και μετρό, οργανώσαμε τους «καλύτερους» Ολυμπιακούς... Και μέχρι πριν λίγο επρόκειτο να δημιουργήσουμε στο Ελληνικό το «μεγαλύτερο» πάρκο στη Μεσόγειο. Τελικά, μετά από τέτοιες εθνικές φαντασιώσεις, το πραγματικό είναι πως καταλήξαμε να έχουμε το μεγαλύτερο, με απόσταση, δημόσιο χρέος στην Ε.Ε. Επίσης, το σίγουρο είναι πως ετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη τσιμεντοποίηση δημοσίου χώρου της Αθήνας, αν ευοδωθούν τα σχέδια «αξιοποίησης» του πρώην αεροδρομίου.

διαβάστε τη συνέχεια εδώ

καθόλου σκουπίδια;


Ποια θα µπορούσε να είναι σήµερα στην Ελλάδα η βέλτιστη περιβαλλοντικά πολιτική στη διαχείριση απορριµµάτων; Μα φυσικά το να µην παράγουµε καθόλου ή να ελαχιστοποιήσουµε τα σκουπίδια για τελική διάθεση. Είναι άραγε αυτό εφικτό στην Ελλάδα; Εάν ακολουθήσουµε µία ολοκληρωµένη και συνεπή πολιτική θα µπορέσουµε να το επιτύχουµε τις αµέσως επόµενες δεκαετίες.

Ήδη, αρκετές χώρες, όπως Γερµανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία κ.α., έχουν προχωρήσει σηµαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και πλησιάζουν το τέλος του δρόµου έχοντας πετύχει µεγάλα ποσοστά µείωσης και εναλλακτικής διαχείρισης των απορριµµάτων τους.

περισσότερα εδώ

Ο Αντώνης Υψηλάντης για το αγκυροβόλιο: "Χρειάζονται πλέον γενναίες αντιδράσεις..."

"Όλοι όσοι μας αγνοούν πρέπει να καταλάβουν πως στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή επιζητούμε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και όχι υποβάθμιση...
...Η κοινωνική συναίνεση και συνοχή υπάρχει, ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε το όποια σχέδια υποβάθμισης. Χρειάζονται πλέον γενναίες αντιδράσεις γιατί οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν μας αφουγκράζονται αλλά και μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
...Όσο για τους πολίτες, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο να αφυπνιστούν. Όλοι ενωμένοι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να αντιδράσουμε δυναμικά, αφού ένα είναι σίγουρο. Πως οι πολιτικοί της εκάστοτε εξουσίας για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να συμβιβάζονται. Οι πολίτες δεν συμβιβάζονται αλλά αγωνίζονται!"

Αντώνης Υψηλάντης



Κατερίνα Πιπιλή: "...το ποτήρι ξεχείλισε!"

Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΣΧΑ 2011




επιστολή του κ.Πλαταρά

Κριτήρια ψηφοφορίας στις εκλογές

δελτίο τύπου - Μ.Βορίδης





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"