O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

...ένα πρώτο βήμα...


Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του "Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου' με τον Νομάρχη Δυτικής Αττικής, επικαιροποίησε για μια ακόμα φορά το ζήτημα της διάσωσης και ανάδειξης του φυσικού πλούτου της Μεγαρικής περιοχής, που αποτελεί και μέρος από την τοπική και εθνική μας κληρονομιά. Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πάγια άποψη των τοπικών Συλλόγων και φορέων της περιοχής για τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν και οι φορείς της τοπικής διοίκησης στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας. Ο Νομάρχης με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο κάλεσε και την δημοτική αρχή των Μεγάρων στην δημιουργία μιας κοινής πρωτοβουλίας - έκκλησης προς την Κυβέρνηση για την λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας του υδροβιότοπου των Μεγάρων. Περιμένουμε και την απάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων.

...για τους υγροβιότοπους της Δυτικής Αττικής...


απο το φύλο 26/10

Στην επικαιρότητα το θέμα της της προστασίας των άγριων πτηνών


Καθώς τα άγρια πτηνά δεν γνωρίζουν σύνορα, η διατήρηση των απειλούμενων ειδών απαιτεί διασυνοριακή συνεργασία.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των άγριων πτηνών ανάγεται στο 1979 και είναι η παλαιότερη πράξη της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Περιορίζει το κυνήγι τους, απαγορεύει την εσκεμμένη θανάτωσή τους, αλλά και την καταστροφή των φωλιών και των αυγών τους. Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.econews.gr/2009/10/31/protection-wild-birds/