O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ή αυτοί ή εμείς ...το δραματικό ερώτημα στην Ελευσίνα!

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΘΡΙΑΣΙΟSOS

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ / όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!




Υψηλάντης Αντ.: "Οι κρατούντες μας βλέπουν ως πόλη-αφοδευτήριο!"

"Αναρωτιέμαι τι πρόκειται να συμβεί αν στο μέλλον η ΕΛ.ΠΕ. που σήμερα επιχορηγεί τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου μας θελήσει να δημιουργήσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή μας... Πως θα αντιδράσουμε απέναντι στην επιχείρηση αυτή που πριν λίγο καιρό μας είχε προσφέρει απλόχερα χρήματα για να διοργανώσουμε αποκριάτικες εκδηλώσεις;"


Το σχόλιο από τους bloggers του Βουρκαρίου:
Συμφωνούμε απόλυτα με τον προβληματισμό του δημοσιογράφου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου καθώς η ιστορία μας διδάσκει ότι η προσφορά "ευγενικών χορηγιών" αποτέλεσε πάγια τακτική διείσδυσης των εταιρειών στις τοπικές κοινωνίες για την ευκολότερη υλοποίηση των επεκτατικών οικονομικών τους σχεδίων. Ελπίζουμε ότι τώρα πλέον (από όλα όσα βιώσαμε στο πετσί μας ως τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια) έχουμε πια καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και δεν πρόκειται να υποκύψουμε άλλη φορά σε μελλοντικά ανταλλάγματα προς τους χορηγούς, αλλά θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσφορές ως ελάχιστη (στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) υποχρέωση τους απέναντι στον τόπο μας. Επί τη ευκαιρία θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε εδώ το διαρκές και πάντα επίκαιρο σχόλιο του συμπολίτη μας κ. Αλκιβιάδη Μπεναρδή που χρόνια τώρα μιλάει για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι επιχορηγήσεις της ΕΛΠΕ και της ΔΕΣΦΑ προς τα αθλητικά σωματεία των Μεγάρων παρομοιάζοντάς τες ως "χάντρες προς ιθαγενείς"...

Πρόσκληση από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Τ.Ε. Μεγάρων

Σχολείο εκμάθησης κατασκευής αερόστατου από τον "Κούρο" σήμερα το απόγευμα στη Νέα Πέραμο