O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

...η Ελλάδα ένας απέραντος σκουπιδότοπος....

Το ρεπορτάζ που μπορείτε να δείτε παρακάτω είναι από την διαδικτυακή τηλεόραση τηλεόραση χωρίς σύνορα (http://www.tvxs.gr/) του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου. Το ανάρτησε προ ημερών ο φιλικός μας ιστότοπος xaidari.blogspot.com.
Αναφέρεται στο πρόβλημα της διάθεσης των σκουπιδιών. Εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό, τόσο για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από τις Κυβερνήσεις και τις δημοτικές και νομαρχιακές διοικήσεις , όσο και για την απαράδεκτη συμπεριφορά και νοοτροπία για το θέμα του σύγχρονου νεοέλληνα.

Στην έρευνα αυτή φαίνονται και οι εναλλακτικοί δρόμοι. Κάποιες προσπάθειες που σημειώνονται σποραδικά στην Ελλάδα. Δείχνει την εμπειρία από το εξωτερικό. Λύσεις υπάρχουν. Διάθεση και αποφασιστικότητα χρειάζεται.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για όλους εμάς που πονάμε με το περιβάλλον, που εξοργιζόμαστε με την οικολογική αδιαφορία...οφείλουμε να είμαστε πείσμωνες , επίμονοι και ρεαλιστικά αισιόδοξοι.
Θα καταφέρουμε να νικήσουμε την αδιαφορία, το κοντόφθαλμο μικροσυμφέρον, τον ωχαδερφισμό!....