O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

συσπείρωση και οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων της Πάχης για να υπερασπιστούν την περιοχή απο την απειλή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης!

Μεγάλοι και σημαντικοί κίνδυνοι μεγάλης περιβαλλοντικής υποβάθμισης διαγράφονται για την Πάχη και όλη την παράκτια ζώνη της Μεγαρίδας! Αγκυροβόλια, λιμάνι, βιομηχανικές επεκτάσεις απειλούν άμεσα την ομορφιά του Μεγαρικού κόλπου και το όμορφο επίνειο της Πάχης, παραδοσιακό τόπο αναψυχής για όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο!

Οι κάτοικοι και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες όμως της περιοχής με πρωτεργάτες τους συμπολίτες της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάχης Μεγάρων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Nisea-Natura" έχουν αναλάβει συγκεκριμένη μεθοδευμένη και συστηματική δράση.

Ήδη, όπως ξέρουμε έχουν δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και επικαιροποίησης του ζητήματος. Με επιστολές προς τον δήμαρχο Μεγάρων ανέλυσαν το ζήτημα και ζήτησαν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή της κίνησης προς το Μεγαρικό λαό. Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα συζητάει το σχετικό θέμα με αφορμή τις εξελίξεις στη Ρεβυθούσα.

Οι στιγμές και οι περιστάσεις κρίσιμες. Οι αποφάσεις καθοριστικές!