O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

για τους αδέσποτους συγκατοίκους μας!


Από φέτος καθιερώνεται η 4η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων ζώων. Προστίθεται ουσιαστικά δίπλα σε μία αντίστοιχη, την 4η Οκτωβρίου, όπου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα όλων των ζώων.

Είναι γνωστό ότι πολλά αδέσποτα ζώα περιφέρονται στις 2 πόλεις του νέου δήμου και σε όλη την επικράτειά του. Όσοι διαθέτουν την ελάχιστη ευαισθησία και αγάπη για τα έμψυχα όντα πονούν όταν αντικρίζουν εικόνες τραυματισμένων, πεινασμένων, εγκαταλειμμένων και δυστυχώς σκοτωμένων ζώων. Πίσω από κάθε τέτοιο γεγονός υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Είτε αυτοί που ανάγκασαν αυτά τα ζώα σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής είτε αυτοί που δεν μερίμνησαν να μην υπάρξουν.

Στην περιοχή μας αυτή την περίοδο οι φιλόζωοι έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να συσπειρωθούν και να δώσουν μαζικά λύση στο κοινωνικό ζήτημα που λέγεται «αδέσποτα ζώα». Πρόσφατα παρευρέθηκα σε συγκέντρωση φιλόζωων λαμβάνοντας θετικά μηνύματα για τον τρόπο που σκέπτονται αλλά και για τις συλλογικές και γεμάτες σύμπνοια ενέργειες που σκοπεύουν να υλοποιήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα. Αυτή η εθελοντική πρωτοβουλία στελεχώνεται κυρίως από νέους ανθρώπους, κάτι εξαιρετικά αισιόδοξο. Πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την μεγαρική και νεοπεραμιώτικη κοινωνία.

Προεκλογικά δεσμεύτηκα αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, είτε πλειοψηφίας είτε μειοψηφίας, να ασχοληθώ στον βαθμό που μού αναλογεί, για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους δίνοντας μου την δυνατότητα να κάνω πράξη τις υποσχέσεις μου. Η θέση που έλαβα πρόσφατα στην προεδρία των Νομικών Προσώπων του δήμου αφορά ένα πολύπλευρο διοικητικό τμήμα με πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να καταθέσω επίσημα προτάσεις και να τις προωθήσω στο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων. Το τοπικό συμβούλιο με την σειρά του αποφάσισε να τις γνωμοδοτήσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Σαν φιλόζωος εκτελώ καθημερινά το χρέος μου απέναντι στα δικά μου οικόσιτα ζώα αλλά και στα αδέσποτα της γειτονιάς μου. Όμως σαν μέλος της δημοτικής διοίκησης έχω επιπλέον υποχρέωση να συντελέσω ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο το οποίο δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις. Άπτεται του πολιτισμού και της παιδείας μας.

Μία ημέρα σαν την 4η Απριλίου μας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε τους τετράποδους φίλους μας. Να αναρωτηθούμε τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσης του αδέσποτου σκύλου ή της αδέσποτης γάτας που περιφέρεται έξω από το σπίτι μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα γενικότερα. Να αγωνιστούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη και οι άνθρωποι πιο φιλικοί με τα αδέσποτα.

Τέλος θέλω να συγχαρώ όλους τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της «Φιλοζωϊκής Κίνησης Μεγάρων και Νέας Περάμου» καθώς και όλους τους ενεργούς φιλόζωους της περιοχής μας που καθημερινά μάχονται να σιτίσουν ή ακόμα και να στειρώσουν τους αδέσποτους… συνδημότες μας.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ