O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επιχείρηση της Περιφέρειας σε οικισμό Αθιγγάνων στα Μέγαρα

.

Αυτοψία στην περιοχή του οικισμού Αθιγγάνων στη θέση Βλυχό του Δήμου Μεγάρων πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Δυτ. Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Η επιχείρηση έγινε μέσα στα πλαίσια των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μανώλη Όθωνα, για τη διενέργεια αυτοψιών από μικτά κλιμάκια σε δραστηριότητες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και σε χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικά προβλήματα σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Σημειώνουμε ότι εδώ και ένα μήνα διενεργούνται καθημερινά επιχειρήσεις στις περιοχές Ασπροπύργου, Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Βλυχό εντοπίστηκαν απορρίψεις στερεών αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, απορρίμματα καθώς και υπολείμματα καύσης υλικών αποβλήτων και ελαστικών σε κοινόχρηστους χώρους του οικισμού.

Σε μία από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι αφού έκαψαν ζαντολάστιχα σε ακάλυπτο χώρο, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Δυνάμεις να τα μεταφέρουν με όχημα. Για τους εν λόγω υπευθύνους, η υπηρεσία μας ξεκίνησε τη διαδικασία εξέτασης και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Με δεδομένο ότι η απόρριψη αποβλήτων επί του εδάφους καθώς και η καύση αυτών προκαλούν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τους ελέγχους και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της υγείας των πολιτών αποτελούν καθημερινή μας μέριμνα και βασική προτεραιότητα για την περιοχή μας


http://www.atticafreepress.gr