O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες των Μεγάρων σώζουν ασημόγλαρο!



Την προπερασμένη Παρασκευή 16 Μαρτίου κάτοικοι της Αγίας Τριάδας Μεγάρων εντόπισαν τραυματισμένο στη φτερούγα ασημόγλαρο και επικοινώνησαν με τον Συντονιστικό Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου.

Αμέσως ήρθαμε σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" που εδρεύει στην Καλλιθέα για να συννενοηθούμε για τη μεταφορά και την παράδοση του πουλιού.

Το άτυχο (και τυχερό συνάμα) πτηνό αφού πρώτα ταϊστηκε με μικρά ψαράκια τοποθετήθηκε σε μια χαρτόκουτα και την επομένη το πρωϊ παραδόθηκε από μέλος του Φορέα στα έμπειρα χέρια της κας Μαρίας Γανωτή, Υπεύθυνης του Συλλόγου "ΑΝΙΜΑ".

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι τον Αύγουστο είχαμε παρόμοιο περιστατικό με τραυματισμένο ασημόγλαρο που είχε εντοπιστεί από πολίτες του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων, αλλά και τον Μάιο του ιδίου χρόνου εξασθενημένος μικροτσικνιάς είχε εντοπιστεί από πολίτες της Νέας Περάμου. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα άτυχα ζώα είχαν μεταφερθεί από μέλη του Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου στην ΑΝΙΜΑ και η περίθαλψή τους είχε επίσης ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.