O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

22-27/09/2012: Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου - ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012

22-27/09/2012: Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου - ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου (Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο)
Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30
Εισητ: 5€


BYRON Μπαλλάντα για έναν δαίμονα (1992)
Ο ποιητής λόρδος Bayron φτάνει στο επαναστατημένο Μεσολόγγι. Τα οράματα της Ελληνικής επανάστασης τον συνεπαίρνουν. Μια μεγάλη παράγωγη μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Από τον ίδιο τον Κούνδουρο θεωρείτε η καλύτερη του ταινία.

Μικρές Αφροδίτες (1963)
Βασισμένη στο βιβλίο ‘’ Δάφνης και Χλόη ‘’. Στην ταινία δύο παιδία 11 και 12 χρόνων, ζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τις πρώτες χάρες και λύπες. Η ταινία πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Βερολίνου, και πλήθος άλλες διακρίσεις.

Ο δράκος (1956)
Ταινία σταθμός για τον Ελληνικό κιν/φο. Ταμένος στην μοναξιά, ταπεινός και ονειροπόλος βρέθηκε το πρόσωπο της ημέρας. Μια ταινία που μέσα της και μέσα στην μαγική νύχτα του πρωταγωνιστή χώρεσε όλη η μετά πολεμική Ελλάδα.

Bordello (1984)
Κρήτη 1897. Στο νησί οι στόλοι των μεγάλων Δυνάμεων αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τα πετρέλαια της ανατολής. Η Μαρία Βοναπάρτη και τα κορίτσια από έναν οίκο ανοχής της Μασσαλίας αποβιβάζονται στα Χάνια. Μέσα στο σπίτι εξελίσσεται όλη η πολιτική ιστορία της εποχής.

<<1922>> (1978)
Το μαρτυρικό οδοιπορικό μιας ομάδας Ελλήνων που οδηγούνται βίαια στα βάθη της Μ. Ασίας με στόχο τον θάνατο. Η ταινία είναι ένα συναξάρι από μνήμες των αιχμαλώτων Ελλήνων που επέζησαν για να μαρτυρήσουν τη φρίκη του πολέμου.

Εγώ η Αντιγόνη (1994)
Η κλασική τραγωδία του Σοφόκλη, με σκηνοθέτη τον Νικό Κούνδουρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο Μελισσοκόμος (1986) του Θ. Αγγελόπουλου
Ο Σπύρος, δάσκαλος μιας μικρής επαρχιακής πόλης και παλιός ‘’ αριστερός’’ αγωνιστής μένει μονός με το παρελθόν. Μετά τον γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του για την Αθήνα, ξαναρχίζει και αυτός το ταξίδι εγκαταλείποντας την διδασκαλία και ακολουθεί τον δρόμο των μελισσών όπως και ο πατέρας του. Μια από της καλύτερες ταινίες του Αγγελοπούλου με πρωταγωνιστή τον Marcello Mastroianni.