O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο η Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων

Ξεκίνησε στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο η Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή που την διεξάγει, η έρευνα αυτή χρησιμεύει:
- στη χάραξη Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,
- στον καθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,
- στην εφαρμογή Κρατικών προγραμμάτων οικονομικής-κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, που θα ενδυναμώσει την οικονομία του τόπου μας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας.
Οι πληροφορίες που καλούνται οι ερωτηθέντες συμπολίτες μας να δώσουν αφορούν στα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (νομική μορφή εκμετάλλευσης, είδη καλλιεργειών, εκτρεφόμενα ζώα και πτηνά, καλλιεργητικές τεχνικές κλπ), την απασχόληση του γεωργικού πληθυσμού σε αυτές και τις βασικές κατηγορίες κάλυψης/χρήσης γης.
Οι πληροφορίες που θα δοθούν στους ερευνητές είναι μόνο για την Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων και είναι απόλυτα εμπιστευτικές. Γι' αυτό είναι σημαντικό να πούμε την αλήθεια στους ερευνητές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής χωρίς καμία ανησυχία.