Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων, μετά από πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης, για το θέμα της σχεδιαζόμενης διέλευσης από την περιοχή μας του καλωδίου διασύνδεσης με την Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη κριτική προς το δήμαρχο για τις ενέργειες και τη στάση του.
δείτε στο enimerosi-news.gr ένα πλήρες και εκτενές ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση, όπως και: εδώ σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου της Αίας Τριάδας,εδώ την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέας Περάμου
Το ΔΣ πήρε τελικά απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη και της συμπολίτευσης, να συναντηθεί με την ΑΔΜΗΕ και να ζητήσει την αλλαγή όδευσης πέρα από τα όρια του Δήμου και σε κάθε περίπτωση μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Δυστυχώς δυσανάλογα πολύ συζήτηση έγινε για το θέμα της επικινδυνότητας του καλωδίου όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία. Ερωτήματα που δεν μπορούν φυσικά να απαντηθούν με απόλυτη βεβαιότητα αφού οι μετρήσεις και τα συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν μετά τη λειτουργία αυτού του τερατωδών διαστάσεων καλωδίου.
Το βέβαιο όμως είναι ότι η διέλευση του τεράστιου αυτού αγωγού υπερυψηλής τάσης θα είναι μια βαριά βιομηχανική δραστηριότητα και γνωρίζουμε πια όλοι ότι η Μεγαρίδα είναι υπερ - πλήρης σε τέτοιου είδους επιβαρύνσεις.
Έχουμε ως περιοχή δεχθεί δυσανάλογα μεγάλο μέρος τέτοιων παρεμβάσεων σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Αττικής και ιδιαίτερα της ανατολικής ακτής. Μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο θα έπρεπε να απορριφθεί με σταθερότητα και σαφήνεια το καλώδιο από τα Μέγαρα!
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα δεχόταν κανείς την προσαιγιάλωση του καλωδίου στη ... Βάρκιζα ή τη Βουλιαγμένη; Η αρνητική απάντηση είναι προφανής. Σ αυτές τις περιοχές γίνονται παρεμβάσεις για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις "γαλάζιες σημαίες" στις παραλίες τους, όχι για να φιλοξενήσουν οχλούσες βιομηχανικές δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση όσοι θεωρούν το καλώδιο κάτι αβλαβές θα μπορούσαν να το πάρουν στα δικά τους σπίτια και τη δική τους περιοχή. Τόσο απλά.
Επιτέλους...ζητάμε πια θετικές (και μόνο) παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική και τα Μέγαρα. Για τη βελτίωση και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και το καλό των κατοίκων.