O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

...η Δυτική Αττική αναμένει ριζικη αλλαγή στην περιβαλλοντική πολιτική...



Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή επιχειρήθηκε να γίνει την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής, εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Φυλής, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι όχημα του δήμου Ασπροπύργου, αντί οικιακών απορριμάτων προσπάθησε να εναποθέσει άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία τοξικά απόβλητα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα ανάλογα που παρατηρούνται στην Δυτική Αττική. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό από την αντινομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Στ. Δήμου: "...Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χαοτική και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Παλεύουμε μόνοι μας με εκατοντάδες παράνομες βιοτεχνίες και εργαστήρια. Μας άφησαν δίχως στελέχωση και μέσα, για να μην μπορούμε να πραγματοποιούμε ελέγχους. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, όπως αποδεικνύεται και από το τελευταίο αυτό περιστατικό και δεν γνωρίζουμε αν έχει εναποτεθεί άλλο ή άλλα τέτοια επικίνδυνα φορτία στον ΧΥΤΑ Φυλής ή και κάπου αλλού..." (http://magoulaonline.gr/2009/11/4999/).

Το περιστατικό αναδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο την τραγική περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δυτική Αττική στο σύνολό της. Τα μέτρα αναστροφής της εικόνας αυτής είναι αυτονόητα, όπως και αυτονόητη είναι η προσμονή των κατοίκων της περιοχής για να δουν επιτέλους μια ριζική αλλαγή πολιτικής να εφαρμοστεί επιτέλους από το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος... η αγωνία και οι ελπίδες μεγάλες... οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και οι μαζικοί φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση..
.