O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ερώτηση στη Βουλή για την παράνομη απόθεση τοξικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ.Ψαριανός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την απόπειρα απόθεσης τοξικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής που θα μόλυνε όλο τον υδροφόρο ορίζοντα...

Την Παρασκευή (30/10) το απόγευμα στον ΧΥΤΑ Φυλής απορριμματοφόρο παραλίγο να αδειάσει 20 τόνους τοξικά απόβλητα. Οι υπάλληλοι του ΧΥΤΑ αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με το φορτίο του απορριμματοφόρου του Δήμου Ασπροπύργου και όταν το εξέτασαν συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για τοξικά και όχι οικιακά απορρίμματα. Τα τοξικά ήταν μοιρασμένα σε τσουβάλια σκεπασμένα με χώμα.

Το περιστατικό αυτό προβάλλει για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με την ανυπαρξία διαχειριστικού ελέγχου τοξικών αποβλήτων. Μάλιστα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου η χώρα μας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) διότι παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τις οδηγίες 91/689/ΕΟΚ, 2006/12 και 1999/31.

διαβάστε την ερώτηση στο:

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16530