O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πρόσφατες φωτογραφίες με τα φλαμίγκο στο Βουρκάρι!

Οι ανωτέρω φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Βουρκάρι την Δευτέρα του Πάσχα (21/4/2014) από τον φίλο του υγροβιοτόπου κ. Τάσο Καραγιώργο.

Διεθνείς αντιδράσεις για το ξεπούλημα του Ελληνικού


της Βάλιας Μπαζού
Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει η αντίδραση κατά της εκποίησης του Ελληνικού αλλά και της δήθεν πρότασης ανάπτυξης που προωθούν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ αφού 50 προσωπικότητες– αρχιτέκτοντες, πολεοδόμοι, χωροτάκτες, κοινωνιολόγοι- από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία, τις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ιαπωνία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.
Ήδη από τις 7 Μαρτίου, που ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών, την αντίθεσή τους έχουν διατυπώσει 92 συλλογικότητες από την Ελλάδα, 13 από χώρες του εξωτερικού, καθώς και 50 διεθνείς προσωπικότητες. Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο έγινε στη Γενεύη η μια πρώτη έκκληση για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για τηδιάσωση του Ελληνικού, της παραλίας του Σαρωνικού, του Υμηττού και την μετατροπή τους σε έναν ευρωπαϊκό «πόλο πολιτισμού».
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Επιτροπής Αγώνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, το αντίτιμο από την παραχώρηση αυτής της δημόσιας γης ανέρχεται σε 915 εκατομμύρια  ευρώ, εκ των οποίων άμεσα θα καταβληθούν 300 περίπου εκατομμύρια και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε ετήσιες δόσεις, σε βάθος 10ετίας. Αυτό συνεπάγεται, επισημαίνουν οι φορείς που αντιδρούν με πραγματικό ξεπούλημα, με επί της ουσίας «δωρεάν παραχώρηση, εφ’ όσον το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να καλύψει το κόστος κατασκευής μιας σειράς αναγκαίων έργων υποδομών και μετεγκατάστασης δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων, το οποίο κόστος είναι πολλαπλάσιο του προσφερόμενου τιμήματος».
Οι πολίτες και οι φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας επισημαίνουν ότι το Ελληνικό πρέπει να παραμείνει ελεύθερος-δημόσιος- κοινόχρηστος χώρος και να «αξιοποιηθεί» για την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.
http://www.topontiki.gr/article/71118/Diethneis-antidraseis-gia-to-ksepoulima-tou-Ellinikou 

Διημερίδα Οδικής Ασφάλειας στα Μέγαρα