O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση του ομίλου "Κούρος"... Δράσεις που μας κάνουν όλους υπερήφανους!


Ο Κούρος βρίσκεται μπροστά σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος... Πρόσφατα συμμετείχε στην δενδροφύτευση του Υμηττού....και δεν παρέλειψε να κάνει την εύστοχη παρέμβασή του για την ανάγκη αναδασώσεων στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Περάματος που γειτνιάζει με τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου...
Για φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι πολίτες από μια μακρινή γειτονιά της Αττικής όπως είναι τα Μέγαρα να βρίσκονται για εθελοντική εργασία στον Υμηττό! Αλληλεγγύη, αλτρουισμός, ...δράση για το περιβάλλον χωρίς ανταλλάγματα σε προσωπικό επίπεδο! Το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό όφελος....Και όλα αυτά όχι στα λόγια αλλά στην πράξη!...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 'ΚΟΥΡΟΣ'.




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ Τ

ΟΥ ΥΜΗΤΟΥ

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε

η μεγαλύτερη δενδροφύτευση της περιοχής του Υμηττού, των τελευταίων ετών.

Διοργανωτές ήταν

ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Στην δενδροφύτευση συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του ομίλ


ου “ΚΟΥΡΟΣ” και ο διευθυντής με μαθητές του πέμπτου δημοτικού σχολείου Μεγάρων.

Σε συνέντευξη που δόθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ από τον πρόεδρο του ομίλου, τονίστηκε ότι το περιβάλλον δεν έχει σύνορα και ότι και στην δική μας περιοχή, υπάρχει ανάγκη για δράσεις δενδροφύτευσης, καλώντας τον κόσμο ανοιχτά, αλλά και τον ΣΚΑΙ, να συμμετάσχει στην αναδάσωση του Περάματος Μεγάρων, το οποίο γειτνιάζει με τον μοναδικής αξίας «υγρότοπο Βουρκάρι», όταν αυτή ανακοινωθεί.

Η Εθελοντική Ομάδα “ΚΟΥΡΟΣ” , προσδοκώντας να ολοκληρωθούν σύντομα οι μελέτες του τοπικού δασαρχείου, για την περιοχή του Περάματος και πάντα μπροστά, σε κάθε δράση προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, θα συμμετάσχει και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις της περιοχής.

Το Δ.Σ.