O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Νέα καταγγελία πολιτών για το παράνομο αγκυροβόλιο στην Πάχη!!!





"Άποψη" 4/8/11, σελ.7

Σχόλιο ενός εκ των bloggers του Βουρκαρίου:
- Ως πότε θα καλούνται οι πολίτες να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες του κράτους που είναι πλέον φανερό τοις πάση ότι και στην περίπτωση της Πάχης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους;
- Ως πότε η εκλεγμένη διοίκηση του τόπου μας θα σφυρίζει αδιάφορα μεταφέροντάς μας απλώς τα καθησυχαστικά μηνύματα και τις προφορικές υποσχέσεις της Κεντρικής Διοίκησης ότι τάχα δεν πρόκειται να υποβαθμίσουν άλλο τον τόπο μας;
Υπάρχει άραγε δημοτικός σύμβουλος που να πιστεύει πραγματικά σε αυτά τα παραμύθια; Η πικρή εμπειρία των τελευταίων χρόνων δεν σας έχει διδάξει τίποτα;
Τον τσαμπουκά και την παληκαριά σας λοιπόν, διοχετεύστε τα εκεί που πρέπει για το καλό του τόπου μας, και όχι στα Δημοτικά Συμβούλια για να επιλύσετε τις προσωπικές σας διαφορές ή να καλύψετε τις αδυναμίες, τα λάθη και κυρίως τη ματαιοδοξία σας...

Που είναι οι κινητοποιήσεις κατά του αγκυροβολίου και των ιχθυοκαλλιεργειών;!!

"Πνοή" 4/8/11, σελ.11
("απ' τη σκοπιά ενός ΜΕΓΑΡΙΤΗ" του Αλκιβιάδη Ι. Μπεναρδή

Κατέβασαν τα πανό της Λαϊκής Συνέλευσης από την Πλατεία Ηρώων!!;;;;

Μία σακούλα σκουπιδιών γεμάτη ...με τα λεφτά μας!!!


ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ- ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (www.oxidiodia.gr)

Καμπάνια κάνουν κάποιοι φιλάνθρωποι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι και βιομήχανοι με τίτλο : "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". Σκάϊ, Νέα Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ και Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας φροντίζουν να μας ...καθαρίσουν! Τι μεγέθος υποκρισίας! Αφού πρώτα έχουν φροντίσει να μας καθαρίσουν τις τσέπες μας με τα χαράτσια τους σε δρόμους δικούς μας και χιλιοπληρωμένους. Αφού πρώτα μας "καθαρίζουν" σε δρόμους κακοφτιαγμένους και ανασφαλείς, σαν την εθνική μας καρμανιόλα, Κορίνθου-Πατρων. Μας περνούν για σκυλάκια του Παβλόφ ξεκαθαρίζοντας ότι θα μας δίνουν σακουλίτσα μόνο όταν έχουμε πληρώσει διόδια. Με την απόδειξη καταβολής διοδίων λένε.

Εμείς οι υπόλοιποι, τα "κακά παιδιά", που είτε δεν έχουμε να πληρώσουμε διόδια, είτε δεν θελουμε να ξαναπληρώσουμε για πολλοστή φορά τους δικούς μας δρόμους θα πρέπει εκτός από "τζαμπατζήδες" να μείνουμε και "βρωμιάρηδες"! Ακούστε τι λένε οι λαδιάρηδες!! Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλοίψω λάδι! Μας περνούν για τελείως ιθαγενείς! Η ιδέα να μας δίνουν και χάντρες και καθρεφτάκια απορρίφθηκε σαν οικονομικά ασύμφορη!! Το ίδιο και το να μας δίνουν σακούλες στο μέγεθος του ανθρωπίνου σώματος, μιας και οι δρόμοι μας σε πολλά σημεία είναι σκέτες καρμανιόλες.

Αλήθεια ποια ήταν η οικονομική σχέση που εχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε ένα "αντικειμενικό" ΜΜΕ και κάποιες εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων; Ποιές διαδρομές επικοινωνίας υπάρχουν και με τι ανταλλάγματα; Όταν ακούω Σκάϊ να δίνω βάση όταν μιλάνε οι έγκριτοι και αντικειμενικοί δημοσιογραφοί του για το "κακό" κίνημα των τζαμπατζήδων και πόσο κακό κάνει στη χώρα ή να σκέφτομαι ότι κάποιες από τις σακούλες που κυκλοφορούν δεν είναι γεμάτες με σκουπίδια; Αλήθεια οταν μοιράζονται οι σακούλες δεν θα διαπράττεται το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τους διανομείς, όπως έχουν κατηγορηθεί τόσο οι ταξιτζήδες όσο και το κίνημά μας;

Μήπως θα πρέπει να μοιράσουν καλύτερα σακούλες σκουπιδιών στο Βατοπέδι, το Χρηματιστήριο, στην Ζήμενς , στη Βουλή, στα τηλε μέγαρα; Εκεί είναι πιο απαραίτητες!

Εμείς πάντως την Παρασκευή 12/8, στις 7 μμ, θα ανοίξουμε τα διόδια της Ελευσίνας. Δεν θα προσφέρουμε σακούλες, θα προσφέρουμε αξιοπρέπεια και την ενεργή εφαρμογή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για την ελευθερία του να ταξιδευούμε ανεμπόδιστα στη χώρα μας!


Παρακάτω αυτούσιο το δημοσίευμα του Σκάϊ:

ΣΚΑΪ: Επιχείρηση «καθαρή έξοδος» στις 12 Αυγούστου http://www.skai.gr

Την Παρασκευή 12 Αύγουστου, ο ΣΚΑΪ φροντίζει ώστε η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων να είναι η πιο καθαρή των τελευταίων ετών.
Στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών θα μοιραστούν χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων με το λογότυπο ΣΚΑΪ, προκειμένου κάθε οδηγός και οι συνεπιβάτες του να πετούν τα σκουπίδια τους εκεί και όχι στο δρόμο.
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, μαζί με την απόδειξη των διοδίων, οι οδηγοί θα παραλαμβάνουν και μία σακούλα για τα σκουπίδια της διαδρομής τους.
Με αυτή τους την ενέργεια η Ολυμπία Οδός και η Νέα Οδός υποστηρίζουν την προσπάθεια «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Οι σακούλες είναι ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας. Είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο υλικό και βιοδιασπώμενες, ενώ μέσα σε 3-4 χρόνια γίνονται νερό, διοξείδιο του άνθρακα, χώμα και βιομάζα.

Σήμερα το βράδυ η Μελίνα Ασλανίδου στην Κινέτα!



Ένταξη έργου ύδρευσης αποχέτευσης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου