O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016» - Καλωσορίζουμε την Άνοιξη και τα χελιδόνια!




Η Ορνιθολογική μας προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης, στα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό και στην Αττική θα πραγματοποιηθεί:

Α) Στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον  την Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 14.00 στο προαύλιο της Αίθουσας ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και τους «Φίλους του Πάρκου». Η αίθουσα βρίσκεται δίπλα στο κανάλι και στην είσοδο για το «Κέντρο της Γης».

Β) Στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι το Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 στους ανοικτούς χώρους του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ).

Γ)  Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ και το Δήμο Ασπροπύργου.           Το «Αγροκήπιο»  βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου (οδoί Αγίας Μαρίνης και Καποδιστρίου) πολύ κοντά στο Δημαρχείο Ασπροπύργου.

Δ) Στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νέας  Μάκρης το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρες 11:00-14:00 (λεωφόρος Μαραθώνος, έναντι Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης). Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρηνών Λιβισιάνων και το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης.  Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει και τα Κάλαντα της Άνοιξης!

Τα «Χελιδονίσματα 2016» θα υλοποιηθούν σε 30 περίπου πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς -εθελοντικούς φορείς  και δήμους. 


Για περισσότερες πληροφορίες:
Σπύρος Ψύχας
Υπεύθυνος εκδηλώσεων
τηλ. 2108228704  εσωτ.106 
e mail: spsychas@ornithologiki.gr