O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

...σημαντική παρέμβαση για την υπόθεση του Βουρκαρίου από την "Επιτροπεία Μεγαρέων ο Θεαγένης"



Σημαντική παρέμβαση στην υπόθεση του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου κάνει με δημόσια επιστολή του η "Επιτροπεία Μεγαρέων ο Θεαγένης".

Στην ανακοίνωσή της η "Επιτροπεία Μεγαρέων ο Θεαγένης", αναφέρεται στις απίστευτες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το Βουρκάρι που γνωμοδότησε υπέρ της εγκατάστασης και άλλης βιομηχανικής μονάδας στην ευρύτερη περιοχή του υγροβιοτόπου...Η επιστολή εκτός από την οξεία κριτική που επιφυλάσσει για τέτοιου είδους αποφάσεις, θέτει και ένα εξαιρετικά σημαντικό ερώτημα: ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις και στις σχετικές αποφάσεις!

Στην περίπτωση που αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο φυσικά θα εγερθεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό πρόβλημα και φυσικά , σύμφωνα με τον νόμο, θα ΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΥΡΗ.

Εμείς περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση του Δήμου Μεγαρέων


διαβάστε την ανακοίνωση κάνοντας κλικ στις εικόνες:


Ημερίδα με θέμα τις δασικές φωτιές στην Σαλαμίνα...


Η ΟΕΕΣΣ καλεί τους Συλλόγους να συμμετάσχουν στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Απριλίου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μπλε Λιμένος Σαλαμίνας και ώρα 10:30, με θέμα: «Δασικές φωτιές- Προσέχω και Επαγρυπνώ».

Εισηγητές στην Ημερίδα είναι:

Ο Εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Πειραιά κ. Κώστας Καρράς, εκπρόσωπος της Π.Υ. Πειραιά, εκπρόσωπος του Π.Σ. Σαλαμίνας, εκπρόσωπος της 112ΠΜ και εκπρόσωπος των Φίλων του Δάσους.

Την Ημερίδα θα χαιρετήσουν: ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γ. Μίχας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σ. Σοφράς και ο Πρόεδρος της ΟΕΕΣΣ κ. Ν. Ευθυμίου.

Από το Γραφείο Τύπου

...συμπαράσταση στον ακτιβιστή της Γκιώνας...

Συγκέντρωση στην Καλοσκοπή ενάντια στην τρομοκρατία

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία των κερδοσκόπων, που καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της Γκιώνας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί 6 Μαϊου στην πλατεία της Καλοσκοπής Γραβιάς (Φωκίδα) εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας και της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου, η κινητοποίηση είχε και χαρακτήρα συμπαράστασης στον ενεργό υπερασπιστή του περιβάλλοντος Στέφανο Κόλλια, που θρασύδειλοι του κατέστρεψαν ολοσχερώς το σπίτι με εμπρησμό.

Οι συγκεντρωμένοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία στο σπίτι του θύματος των τρομοκρατών φωνάζοντας συνθήματα. (Φωτο1, Φωτο2)

περισσότερα δείτε:

εδώ και

εδώ και

εδώ


Ο Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου κατέθεσε στον λογαριασμό του ακτιβιστή μικρό χρηματικό ποσό ως ένδειξη συμπαράστασης.