O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο Περιγιαλίου Κορινθίας


ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟY


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘’OΛΟΦΕΓΓΑΡΟ’’
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Τετάρτη 21 Μαρτίου &
Τετάρτη 28 Μαρτίου ώρα 21.00μμ



"Κείμενα και ποιήματα για το φεγγάρι, γραμμένα από συγγραφείς και ποιητές όπως οι Παπαδιαμάντης, Καβάφης, Σολωμός, Παππάς, Λόρκα, Καμύ, κ.α., τραγούδια συνθετών όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουνάδη, Πλέσσα κ.α., αλλά και δημοτική ποίηση και τραγούδια που ερμηνεύονται από την Κερασία Σαμαρά.
Στο πιάνο συνοδεύει ο μοναδικός Τάσος Καρακατσάνης, ενώ το σκηνικό φιλοτέχνησε ο βραβευμένος ζωγράφος Θανάσης Παναγιώτου."



Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 27410-86330, 87930, 87578,
email: axanthakis@otenet.gr

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: "Συμμετοχή σε ημερίδα ισότητας των φύλων"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: gt@megara.gr

Αρ. ΔΤ: 0073 / 13-03-2012
Θέμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ»

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα : « Ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας» , την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012.
Στην ημερίδα, συμμετείχε η Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μεγαρέων κα. Π. Παναγακοπούλου, όπου συνομίλησε με τους παρευρισκομένους και έθεσε τα ερωτήματα και τις ανησυχίες της σχετικά με το θέμα της ημερίδας. Θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή όλων των πολιτών, γυναικών και ανδρών, στην προώθηση της κουλτούρας της ισότητας των φύλων, επιδιώκοντας έναν ανοιχτό και μόνιμο διάλογο, προκειμένου όλοι μας να πλησιάσουμε το στόχο της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στη χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, καθώς είναι υποστηρικτής του Εθνικού Προγράμματος για την ουσιαστική ισότητα των φύλων (2010-2013) και στηρίζει οποιαδήποτε γυναικεία οργάνωση και ΜΚΟ με συγκεκριμένες πολιτικές. Κατ΄ αρχήν ενισχύει τη συμμετοχή των γυναικών στην απασχόληση, υποστηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς επίσης συνάπτει μνημόνια συνεργασίας με φορείς και οργανισμούς για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων (Συμμετοχή του Δημάρχου Μεγαρέων στην Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες στις 7 Νοεμβρίου 2011).

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Επίτροπος κα. Μ. Δαμανάκη
Συμμετείχαν Ομιλητές Έλληνες Ευρωβουλευτές, η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων κα. Μ. Στρατηγάκη καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι των Δήμων της χώρας.

Ανακοίνωση Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγάρων

"Άποψη" 15/3/12, σελ.15