O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σας περιμένουμε απόψε στις 7:00μμ στη Ν.Πέραμο!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των υγροβιοτόπων ο "Φορέας" διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου, σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα προβληθεί ενδιαφέρον βίντεο για τους υγροβιότοπους της Αττικής και θα συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις για το Βουρκάρι μας. Θα ακουστούν ενδιαφέρουσες προτάσεις....









Συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με θέμα την Έκθεση της Ορνιθολογικής για τις υποθέσεις που έχει χειριστεί την τελευταία δεκαετία (2000-2010), με τίτλο

«Διαφυλάσσοντας τις σημαντικότερες περιοχές για τα πουλιά, τη φύση και τον άνθρωπο: Υποθέσεις μιας δεκαετίας (2000-2010)»

Τρίτη 1η Φεβρουαρίου

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Ακαδημίας 60

ώρα 13.00

μια επιστολή..

....

Αλλάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος;

Αυτό που συζητιόταν μόνο σε στενούς κύκλους και πάλι υποθετικά, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου το πρωί επιβεβαιώθηκε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μιχάλη Αναγνωστάκη. Φυσικά μιλώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία μάλιστα θα γίνει κατόπιν απαίτησης της Γερμανίας. Ο κος Λοβέρδος (με την ιδιότητα του ως συνταγματολόγος) ερωτήθηκε από τους 2 δημοσιογράφους εάν πρόκειται να γίνει αυτή η αλλαγή κι αυτός αποκρίθηκε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική γι' αυτό τον σκοπό. Ποιους κινδύνους κρύβει μια Συνταγματική αναθεώρηση;

Στο στόχαστρο της αλλαγής έχω την εκτίμηση ότι βρίσκονται συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, που έχουν να κάνουν κυρίως με το Κοινωνικό πρόσωπο και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες και ακολουθούν τα άρθρα που διασφαλίζουν τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου (όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων κλπ). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι τις αλλαγές αυτές τις ζητάει επιμόνως η Γερμανία. Γιατί κόπτεται η Γερμανία για Συνταγματική αναθεώρηση στην Ελλάδα; Μήπως το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι αρκούντως Δημοκρατικό; Τι εννοούσε ο κος Λοβέρδος όταν έλεγε ότι το Σύνταγμα πρέπει να εναρμονιστεί; να εναρμονιστεί με τι; αυτό παρέλειψε να μας το πει.

Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εκγρήγορση. Σήμερα δημιουργούνται κινήματα αγωνιστικά κατά του μνημονίου, εκδηλώνονται μορφές ανυπακοής όπως ενδεικτικά η μη πληρωμή των διοδίων και η Κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες που τους έχουν παραχωρηθεί τα έργα, κοιτάζουν ζαλισμένες, επειδή η σύμβαση παραχώρησης αλλά και οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι αντισυνταγματικές.
Εδώ για παράδειγμα είναι που το Σύνταγμα προστατεύει τους πολίτες και είναι ενοχλητικό για τις εταιρείες και το κράτος το ίδιο.
Είμαστε λοιπόν σε αναμονή και σίγουρα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διότι τώρα φαίνεται τι δόντια ακονίζει το σύστημα για τους πολίτες του.

Δημήτρης
Πλαταράς


'ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ' - δελτίο τύπου



Ερώτηση των Βουλευτών Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου για την αμυντική βιομηχανία της χώρας

Ποια είναι τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΩ)


δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής