O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Να αποκρούσουμε επιτέλους τα σχέδια για την καταστροφή των Μεγάρων και των παραλιών μας!Δυσοίωνο είναι το μέλλον όπως προδιαγράφεται για τα Μέγαρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το vourkari, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που αφορούν την περιοχή μας είναι πραγματικά ζοφεροί!

Το Υπουργείο αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι, τα Μέγαρα είναι υποψήφια για να δεχθούν οργανωμένες ιχθυοκαλλιέργειες στις ακτές τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι η παραθαλάσσια Μεγαρίδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ που έχει επιλεγεί για την περιβαλλοντικά καταστροφική αυτή δραστηριότητα, αφού η υπόλοιπη Αττική θεωρείται ότι προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη (όπως ρητά καταγράφεται και στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης -ΚΥΑ- για τις υδατοκαλλιέργειες!).

Δηλαδή, προστατευμένα και τουριστικά αξιοποιήσιμα όλα τα υπόλοιπα παράλια της Αττικής ... εκτός από τα δικά μας!!

Φυσικά η θέση του Υπουργείου διανθίζεται με διάφορα καθησυχαστικά (όπως ότι θα προηγηθούν μελέτες κλπ), που όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν απλώς προσχήματα και δικαιολογίες για να καλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις και σχεδιασμοί.

Να θυμίσουμε και πάλι ότι η μοναδική αντίδραση από την δημοτική αρχή για το τεράστιο αυτό ζήτημα, ήταν μια επιστολή που έχει αποστείλει ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το προαναφερόμενο σχέδιο ΚΥΑ!

Τα σχέδια υποβάθμισης της παραλιακής Μεγαρίδας είναι πλέον ρητά διατυπωμένα! Θα αντιδράσει επιτέλους ο Δήμος με τρόπο πειστικό και αποτελεσματικό ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα περιμένοντας μια ακόμα περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή για τα Μέγαρα;


Το έγγραφο αυτό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι μια απαντητική επιστολή που δόθηκε στον βουλευτή κ. Π.Ασπραδάκη, μετά από παρέμβασή του στο ομώνυμο Υπουργείο για τα ζητήματα της παράκτιας Μεγαρίδας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και δραστηριότητα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, γεγονός που επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου:
η παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελή Ασπραδάκη:


για το σπήλαιο των Μεγάρων!


Αγαπητοί συμπολίτες σας ενημερώνουμε ότι μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Νέας Πνοής" την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα το άγνωστο σπήλαιο των Μεγάρων, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας η οποία ανταποκρίθηκε και έψαξε σπιθαμή προς σπιθαμή το σπήλαιο. Σας ενημερώνουμε ότι φωτογραφικό υλικό από τον διάκοσμο του σπηλαίου {σταλαγμίτες} καθώς και την επίσημη διαπίστωση των ειδικών θα ανακοινώσει η "Νέα Πνοή" στο επόμενο φύλλο της καθώς και τρεις κορυφαίες συνεργασίες που "έκλεισε" έπειτα από παράκληση προς τους ειδικούς.
Σας ευχαριστούμε
ΝΕΑ ΠΝΟΗ

3η έκθεση ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ 2011

Ν. Νικόλιζας: "Ξυπνήστε και αξιοποιήστε Βαρέα και Βουρκάρι..."

"Πνοή" 21/7/11 "Σκληρό πολιτικό παρασκήνιο", σελ.2

Η γαλλική φινέτσα του Ζαν Ζακ Λεσουέρ! επιστολή απο το animal rights

Οργή και καταιγισμό σχολίων στο Facebook έχει προκαλέσει η επικίνδυνη και προκλητική συμπεριφορά του διευθύνοντα συμβούλου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, όταν κατά τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας FREEFRIDAY την περασμένη Παρασκευή, πάτησε γκάζι και παρέσυρε ποδηλάτη με το τζιπ του, επειδή τον εμπόδιζε ενώ εκείνος βιαζόταν. Σύμφωνα με σχόλια στο Facebook, ο ποδηλάτης πριν την επίθεση είχε δεχθεί ύβρεις και απειλές από τον κο Λεσουέρ, ενώ την πορεία συνόδευε περιπολικό!! Ο άτυχος ποδηλάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών για τις πρώτες βοήθειες, ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι ως εκ θαύματος αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και αποκαλούν το συμβάν εγκληματική ενέργεια!
Υπόσχονται επίσης πως θα υπάρξει συνέχεια στα δικαστήρια!