O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

η nisea natura για την επιστολή των ιδιοκτητών ακινήτων της Λάκκας για το Βουρκάρι και το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του υγροβιοτόπου



Η nisea natura χαιρετίζει την προώθηση του προεδρικού διατάγματος για το Βουρκάρι και παράλληλα καυτηριάζει την προσχηματική πρόταση για περιβαλλοντική μελέτη από τους ιδιοκτήτες Λάκκας Μεγάρων. Τελικά τι είναι "περιβαλλοντική ευαισθησία" και τι "περιβαλλοντική υποκρισία"? Είναι απλά το πως ο καθένας ερμηνεύει αυθαίρετα την έννοια περιβάλλον....Η αυθαιρεσία κοντεύει να γίνει "σήμα κατατεθέν" της Μεγαρίδας.


Τι έχει να επιδείξει η Μεγαρίδα?
Μία μεγάλη και λαμπρή ιστορία? Δυστυχώς αυτή είναι σκεπασμένη από την νέα πόλη και δεν γίνεται καμία προσπάθεια ανάδειξης της...
Μια καθαρή ακτογραμμή που εκτείνεται από το Μεγάλο Πεύκο στην Πάχη και φτάνει μέχρι την Κινέττα? Δυστυχώς μέχρι τώρα παλεύουν μόνοι τους οι κάτοικοι να την σώσουν από τα δεξαμενόπλοια, τα ιχθυοτροφεία, την επέκταση της Ρεβυθούσας και την διάσπαρτη παρανομία κάθε μορφής που εκτείνεται σε όλο το μήκος και πλάτος της...
Έναν βιότοπο, τον μοναδικό στην δυτική Αττική? Δυστυχώς το Βουρκάρι πολεμιέται με κάθε τρόπο και χάρη πάλι στην ευαισθησία των πολιτών στέκεται όρθιο...
Έναν κάμπο από τους πιο εύφορους και ποιοτικούς της Ελλάδος? Δυστυχώς όσοι τον καλλιεργούν, τον πονούν, τον διατηρούν ζωντανό έχουν να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία των "ανεύθυνων" οι οποίοι επιτρέπουν την διάβρωση του από τον παράνομο ενταφιασμό τοξικών αποβλήτων, σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των οποίων γινόμαστε κάθε μέρα όλοι μας κοινωνοί.

Είναι πλέον καιρός να απαντήσουμε όλοι μας σε μερικά απλά ερωτήματα:
Που πάει ο τόπος μας? Έχουν μείνει άνθρωποι και αξίες όρθιες?
Τι περιβάλλον και ποιότητα ζωής θέλουμε για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας?
Τι αξία θα έχει σε λίγο η γή μας εάν αφήσουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια των συμφερόντων των λίγων και επικίνδυνων? Σκεφθείτε ότι τα Μέγαρα Θα είναι πλέον γνωστά σαν το Νέο Πέραμα η τα Νέα Λιόσια εάν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή... Δεξαμενόπλοια, ιχθυοτροφεία, Ρεβυθούσα, σκουπίδια, τοξικά απόβλητα, αυθαιρεσία και παρανομία σε όλο το μήκος και πλάτος του ευρύτερου Δήμου.
θα παραμείνουμε η περιοχή του "δυστυχώς";

Μεγαρείς και πολίτες του Δήμου μην επιτρέψετε την ισοπέδωση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής μας, του πολιτισμού μας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας, εάν τελικά θέλουμε να έχουμε κάποια σχέση με το λαμπρό παρελθόν της πόλης μας.

nisea natura

Οι αναδημοσιεύσεις των απαντήσεων από Nisea Natura και Φορέα στην επιστολή ιδιοκτητών Λάκκας



ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7.30μμ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 7.30μμ ΔΑΦΝΙ , ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 20, ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7.30 μμ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΑΝΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ 60, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ
ΠΕΜΠΤΗ 7.30 μμ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 35, ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΗΣΑΠ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ.
ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ "ΟΛΟΙ ΔΕΘ - ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων


δελτίο τύπου για τις εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για την μίσθωση τμήματος παραλίας Βαρέας

δελτίο τύπου του βουλευτή Μ.Βορίδη

ανακοίνωση ΠΑΜΕ Θριασίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ