O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Αλκιβιάδης Μπεναρδής αποκαλύπτει "σημεία και τέρατα" για τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας!!!!!

Ο κ.Αλκιβιάδης Μπεναρδής αποκαλύπτει τις απίστευτες απειλές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ύπαρξη των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας παραθέτοντας μάλιστα και ντοκουμέντα από σχετικά άρθρα του Αθηναϊκού Τύπου.

Ελευθεροτυπία 17.2.1992:
Ο κ.Ευθύμιος Λέκκας, λέκτορας στον τομέα Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι κατά την εκπόνηση της προκαταρτικής αναγνωριστικής γεωλογικής τεκτονικής μελέτης που ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην οποία συμμετείχε, διαπιστώθηκε η παρουσία παράλληλων ρηγμάτων (με γενική διεύθυνση Ανατολή-Δύση) τα οποία διακόπτουν τη συνέχεια των γεωλογικών σχηματισμών!!!!!
Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση της Ρεβυθούσας η κατάσταση είναι κρίσιμη διότι η παραμικρή θραύση στις δεξαμενές ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή λόγω της αποθήκευσης με υψηλή πίεση μεγάλων ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου!!!!!
Και καταλήγει λέγοντας ότι η πολιτεία (σε επίπεδο διοίκησης) αντιμετώπισε τυπικά, αντί να αποδεχθεί, τα πορίσματα των επιστημονικών μελετών, προτιμώντας να προχωρήσει στην ταχεία κατασκευή των έργων για ευνόητους οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους!!!!!"

Ελεύθερος Τύπος 26.3.1992:
Σε συνέντευξή του στην εν λόγω εφημερίδα ο κ.Ευθύμιος Λέκκας αναφέρει ότι εντόπισε εννέα ρήγματα στην επιφάνεια της Ρεβυθούσας!!!!!, τα οποία και θα πρέπει να ερευνηθεί αν είναι ενεργά ή όχι, διότι είναι παρακινδυνευμένο να γίνονται έργα στο νησί χωρίς να έχει προηγηθεί αναλυτική έρευνα τεκτονικής ανάλυσης των ρηγμάτων αυτών!!!!!

Αυριανή 23.12.1991:
Σε σχετικό άρθρο της αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο, λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει η Ρεβυθούσα, να βρεθεί άλλη περιοχή για τη δεξαμενή (αρχικά έλεγαν για μία μόνο και τώρα πάνε για τρίτη!)
Η γερμανική εταιρεία Dyckerhoff & Widman υποστήριζε μάλιστα, κατά την εφημερίδα, πως το μεγαλύτερο από τα σεισμικά ρήγματα είναι πλάτους 20μέτρων και είναι σεισμικά ενεργό!!!!!

Ελεύθερος 13.3.1995:
Εδώ σε σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι τα εννέα ρήγματα δεν εγγυώνται την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την αποφυγή διαρροής αερίου η οποία θα είχε ως επακόλουθο τρομακτική έκρηξη που θα έβαζε σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής...!!!!!

Ο κ. Αλκιβιάδης Μπεναρδής μας παραθέτει και τους τίτλους, τις λεζάντες και τα χαρακτηριστικά σχετικά πρωτοσέλιδα της εποχής:
"Φυσικό αέριο επάνω στα ανοιχτά στόματα εννέα λύκων. Απίστευτο κι όμως ελληνικό!"
"Ο θάνατος φυλαγμένος στις δεξαμενές της Ρεβυθούσας!"
"Κοντεύει να γίνει ταψί από το ράβε-ξήλωνε η Ρεβυθούσα!"
"Πάνω σε ατομική βόμβα η Αττική!"
"Βόμβα αερίου δίπλα στην Αθήνα!"

Μας θυμίζει επίσης ότι η Ρεβυθούσα αποτελούσε βάση των ερευνών και των μελετών των ειδικών, την πέμπτη μόλις επιλογή σε σύνολο έξι επιλεγόμενων περιοχών, αλλά έπειτα από παρέμβαση των πολιτικών αγνοήθηκε η γνώμη των ειδικών και επιλέχτηκε αυθαίρετα η πέμπτη επιλογή, αυτή της Ρεβυθούσας!!!!!

Επισημαίνει ακόμα ότι σύμφωνα με τις οδηγίες ΣΕΒΕΖΟ επιβάλλεται να γίνονται κατά καιρούς ενημερώσεις και ασκήσεις ετοιμότητας των αρχών αλλά και του κοινού σε σενάρια επικινδυνότητας για μεγάλης έκτασης ατυχήματα!!!!!, καθώς και ότι όπως ο ίδιος άκουσε δια στόματος Υπουργού του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ σε περίπτωση ατυχήματος στην Ρεβυθούσα δεν κινδυνεύουν μόνο τα Μέγαρα αλλά όλη η Αττική λόγω των αλυσιδωτών εκρήξεων που θα προκληθούν (φαινόμενο ντόμινο)!!!!!

Ακολούθως παραθέτουμε όλο το πρόσφατο δισέλιδο άρθρο του κ. Αλκιβιάδη Μπεναρδή με τις επισημάνσεις του για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν οι εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.
Τις ξεκάθαρες θέσεις του και το σαφές μήνυμά του προς τους Μεγαρείς αξίζει πραγματικά να τα διαβάσουμε όλοι προσεκτικά (και ίσως πολλές φορές) στην αμέσως επόμενη σημερινή ανάρτηση στο blog μας με τίτλο: "Από την Ιαπωνία το μήνυμα για μας!"


Όλο το σχετικό άρθρο του μπορείτε να το δείτε εδώ:

Αλκιβιάδης Μπεναρδής:"Από την Ιαπωνία το μήνυμα για μας!"

Από την Ιαπωνία το μήνυμα για μας: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

"Οι εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, με την πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, είναι για το παρόν και για το μέλλον της περιοχής μας το μεγαλύτερο κακό, η μεγαλύτερη ζημιά, η πιο φριχτή συμφορά.
Από αυτές θα ξεκινήσουν και τα άλλα που έρχονται (τρίτη δεξαμενή, εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέραμα Μεγάρων που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο κ.α.). Όλα τα άλλα μπροστά σε αυτό το τεράστιου μεγέθους κακό είναι ένα τίποτα.
Και ένας είναι ο δρόμος. Αγώνας μέχρις εσχάτων για να τις διώξουμε από εδώ, κι αυτές και τους ιδιοκτήτες των. Να τις πάνε εκεί που όρισαν οι μελέτες των ειδικών.
Το καμπανάκι από τις συμφορές που έπληξαν την Ιαπωνία σήμανε και για μας, τους Μεγαρείς. Τι άλλο περιμένετε να ακούσετε; Η αλήθεια είναι πως είχαν ήδη ηχήσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά καμπανάκια, αλλά ο θόρυβος αυτού της Ιαπωνίας είναι ο πιο εκκωφαντικός.

Το να κρύβεις την ύπαρξη των κινδύνων που απειλούν τον τόπο σου, για να ζεις σε μια πλαστή, γαλήνια, εικονική πραγματικότητα και να μην ταράζεις τον επικίνδυνο εφησυχασμό τον δικό σου και αυτόν των άλλων αποτελεί ταπεινωτική, αηδιαστική δειλία και ασυγχώρητο στρουθοκαμηλισμό"


ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Ι. ΜΠΕΝΑΡΔΗΣ



Και μία πρόσφατη δημοσίευση με αφορμή τα γεγονότα της Ιαπωνίας από το vourkari.blogspot.com:


Λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας κοπριάς σε σωστή βάση!