O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αλκιβιάδης Μπεναρδής:"Από την Ιαπωνία το μήνυμα για μας!"

Από την Ιαπωνία το μήνυμα για μας: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

"Οι εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, με την πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, είναι για το παρόν και για το μέλλον της περιοχής μας το μεγαλύτερο κακό, η μεγαλύτερη ζημιά, η πιο φριχτή συμφορά.
Από αυτές θα ξεκινήσουν και τα άλλα που έρχονται (τρίτη δεξαμενή, εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέραμα Μεγάρων που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο κ.α.). Όλα τα άλλα μπροστά σε αυτό το τεράστιου μεγέθους κακό είναι ένα τίποτα.
Και ένας είναι ο δρόμος. Αγώνας μέχρις εσχάτων για να τις διώξουμε από εδώ, κι αυτές και τους ιδιοκτήτες των. Να τις πάνε εκεί που όρισαν οι μελέτες των ειδικών.
Το καμπανάκι από τις συμφορές που έπληξαν την Ιαπωνία σήμανε και για μας, τους Μεγαρείς. Τι άλλο περιμένετε να ακούσετε; Η αλήθεια είναι πως είχαν ήδη ηχήσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά καμπανάκια, αλλά ο θόρυβος αυτού της Ιαπωνίας είναι ο πιο εκκωφαντικός.

Το να κρύβεις την ύπαρξη των κινδύνων που απειλούν τον τόπο σου, για να ζεις σε μια πλαστή, γαλήνια, εικονική πραγματικότητα και να μην ταράζεις τον επικίνδυνο εφησυχασμό τον δικό σου και αυτόν των άλλων αποτελεί ταπεινωτική, αηδιαστική δειλία και ασυγχώρητο στρουθοκαμηλισμό"


ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Ι. ΜΠΕΝΑΡΔΗΣ



Και μία πρόσφατη δημοσίευση με αφορμή τα γεγονότα της Ιαπωνίας από το vourkari.blogspot.com: