O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30μμ


Με λίγα λόγια και πολλές εικόνες - Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων 2015

Ο "Συντονιστικός Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου" ήταν εκεί
Το Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. & Α.Υ. 2015 έλαβε χώρα στις 26 & 27 Μαΐου 2015 στον πολύ άνετο χώρο του βιομηχανικου κτιρίου της Ελαιουργικής στην Ελευσίνα. Το φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από τις Υπ/νους Σχολικών Δραστηριοτήτων Αλεξάνδρα Τσίγκου  (Υπ/νη Π.Ε.), Γωγώ Σταματοπούλου (Υπ/νη Α.Υ.) και τον Δήμο της Ελευσίνας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε εγκάρδια για την άψογη παιδαγωγική προσέγγιση που πρόσφεραν στους μαθητές μας το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης- MIO ECSDE που παρουσίασε το «Δώρο της Βροχής», το ΣΠΕ της ΕΛΛΕΤ με το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, την Εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ με το Πυροσβεστικό όχημα και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τον Συντονιστικό Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου, το Θριάσιο Νοσοκομείο, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελευσίνας, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, τον Νίκο Γιούπη και την Κάτια Μακρυκώστα με το θεατρικό παιχνίδι.
Οι κ.κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου και Γογώ Σταματοπούλου


Οι σχολικές ομάδες συμμετείχαν με έκθεση δημιουργημάτων τους από τα αντίστοιχα προγράμματα, κατασκευές, αφίσες, ψηφιακές παρουσιάσεις, βίντεο και θεατρικά. Αρκετοί ηταν οι μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση και απόλαυσαν τα έργα τους ή παρουσίασαν ζωντανά το πρόγραμμά τους.
Παράλληλα οι εθελοντικές ομάδες που συνεργάστηκαν έδωσαν ένα εργαστηριακό και διαδραστικό χαρακτήρα στις εργασίες του φεστιβάλ με την ποιοτική εργασία που έγινε στις ομάδες των μαθητών που συμμετείχαν.
...και η "Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων - Κούρος" ήταν επίσης εκεί
Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τα σχολεία της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, της Μάνδρας, των Άνω Λιοσίων, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ με οποιονδήποτε τρόπο, τους εκπαιδευτικούς για τον κόπο τους και τους μαθητές για τις δημιουργίες τους.

Περισσότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ εδώ 

Πηγή: www. perekp.wordpress.com