O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!



Νέα επίσκεψη μαθητών στο Βουρκάρι

 
Την περασμένη Τρίτη 5 Μαρτίου, μαθητές της Β' Λυκείου από την Ελευσίνα, επισκέφθηκαν το Βουρκάρι για περιβαλλοντική ενημέρωση και παρατήρηση πουλιών. Τους μαθητές που συνοδεύονταν από τον Λυκειάρχη του σχολείου κ. Μιχολιό και τις καθηγήτριες κ. Αγγελική Μουστάκα και κ. Αγγελική Λαλάγκα υποδέχτηκε ο Τάσος Δέσκος, ιδρυτικό μέλος του Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του υγροτόπου.

Η ξενάγηση-ενημέρωση ξεκίνησε με παρουσίαση της ιστορίας του Τείχους της Αγίας Τριάδας και του σπουδαίου ρόλου που αυτό διαδραμάτισε την περίοδο της επανάστασης του 1821. Έπειτα επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του υγροτόπου και στα πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών που φιλοξενεί και έκλεισε με αναφορά στην θετική έκβαση των χρόνιων προσπαθειών για τη διάσωση, προστασία και ανάδειξή του.
 
Οι μαθητές και οι καθηγητές τους αφού πρώτα υπέβαλλαν τις απαραίτητες διευκρινιστικές ερωτήσεις στον Τάσο Δέσκο, παρατήρησαν με κυάλια τα πουλιά που φιλοξενούνταν στον υγρότοπο. 

Ο παραμελημένος για πολλά χρόνια υγρότοπος των Μεγάρων αποτελεί πλέον τόπο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το Βουρκάρι πολλά Δημοτικά, Γυμνάσια, αλλά και Λύκεια όχι μόνο των Μεγάρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως έχουμε επανειλλημένα τονίσει, ο Συντονιστικός Φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου θα βρίσκεται -με ιδιαίτερη χαρά- πάντα δίπλα σε τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από σχολειά της περιοχής μας, γιατί τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον, και από αυτά αλλά και τις επόμενες γενιές έχουμε δανειστεί το περιβάλλον που ζούμε. 
 

Χωρίς λόγια!