O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ο πρωθυπουργός κ.Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε την Ρεβυθούσα...


Το Σάββατο το πρωί επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας ο πρωθυπουργός κ.Κ. Καραμανλής. Τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ, καθώς και οι: τέως δήμαρχος κ.Σύρκος, ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κ. Α. Δρένης, ο αντιπρόεδρος κ. Σταμέλος, ο κ. Κ. Βαρελάς, ο κ.Μαρινάκης, ο κ. Τ. Σκλαβούνος, η κ. Α. Κακαρίκου, και άλλοι. Δεν φαίνεται να είχαν ειδοποιηθεί για την επίσκεψη ο Δήμαρχος κ.Στρατιώτης και ο κ.Σταμούλης...

Διαβάστε εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψη στο :
http://www.eparxianews.gr/section.php?id=5

Διαβάστε επίσης στο:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=962702&lngDtrID=251

Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη από την αντιπολίτευση:

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "...

Όσοι σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή πρωθυπουργική επίσκεψη στο Σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Ρεβυθούσας, απέδειξαν για άλλη μια φορά την άβυσσο που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την πραγματικότητα.

Παρέλειψαν δε, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλο ένα κενό περιεχομένου πρωθυπουργικό «μιντιακό γεγονός», να πουν την αλήθεια για την πραγματική εξέλιξη του έργου...." περισσότερα στο:

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/70271/7/7/1/showdoc.html

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αναφέρει ότι... "...

Η επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου δεν αλλάζει την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης στα σοβαρά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε μια περίοδο όπου σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο η σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι το ζητούμενο, η κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, σχεδιάζοντας εισαγωγή λιθάνθρακα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή την στιγμή απαιτείται αλλαγή πολιτικής και ένας άλλος ενεργειακός σχεδιασμός για την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου, που δεν ήταν, δεν είναι και που δεν πρόκειται να είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία λέει άλλα λόγια και κάνει άλλα έργα...." περισσότερα στο:

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12560

...μια επιστολή για τον "λαγοκέφαλο"...προσοχή!



Λάβαμε την παρακάτω επιστολή για το γνωστό δηλητηριώδες ψάρι "λαγοκέφαλος" ...προσοχή απ όλους!

Η επιστολή όπως ακολουθεί:

Θέμα: SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα.

Σας ενημερώνω ότι βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη μαρίδα, τις τελευταίες ημέρες.

Στο σπίτι σαφώς θα είμαστε προσεκτικοί, νομίζω όμως ότι στις ταβέρνες, πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο !!!

Μοιάζει με μαρίδα. Ήλθε από την Ερυθρά Θάλασσα και ήδη έχει φθάσει στα Δωδεκάνησα.


Τετραδοτοξίνη, η ουσία του λαγοκέφαλου.

Νευροτοξίνη 1250 φορές πιο ισχυρή από το κύανιο. Αντίδοτο δεν υπάρχει, η όποια θεραπεία (εάν προλάβεις) είναι μόνο συμπτωματική. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά μετα την κατάποση του ψαριού και αναλόγως της ποσότητας, μπορεί να καθυστερήσουν έως και 4 ώρες. Αν μη τι άλλο, πας χορτατος.

Η σειρά των συμπτώματων έχει ως εξής:

Πρώτα μουδιάζουν τα χείλη και η γλώσσα. Το επόμενο σύμπτωμα είναι παραισθησία (Κλείσιμο ματιού και μία αίσθηση ελαφρότητας σαν να αιωρείσαι η σαν να επιπλέεις. Κάτι σαν φελλός ένα πράγμα. Μετα ξεκινάει πονοκέφαλος, έντονος πόνος στο στομάχι/κοιλιά που συνεχίζει σε σταδιακή παραλυσία και καθολική ακινησία. Παράλληλα υπάρχει αυξανόμενη αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή αρρυθμία. Μετά, αντίο ζωή.