O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ειδική αναφορά για το Βουρκάρι Μεγάρων



Δόθηκε στην δημοσιότητα δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος "Αθήνα - Αττική 2014". Στο δελτίο τύπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου. Συγκεκριμμένα αναφέρεται στην πρόοδο της μελέτης σύνταξης και έγκρισης Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του υγροβιοτόπου η οποία θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής όπου τίθεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας του υγροβιοτόπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Πρόοδος του προγράμματος «Αθήνα-Αττική 2014»
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες και τα έργα που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ζωής εκατομμυρίων πολιτών που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μέσα από τις παρεμβάσεις και αναπλάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.... ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

ειδικά για την περιοχή μας η ανακοίνωση αναφέρει:

Προστασία υγροτόπου Βουρκάρι Δήμου Μεγάρων

Επεβλήθη αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών, ανέγερσης οικοδομών και έγκρισης εργασιών στην περιοχή. Εκπονείται από τον ΟΡΣΑ μελέτη για πρόταση προστασίας Προεδρικού Διατάγματος, με καθορισμό του ορίου προστασίας και τη θέσπιση περιορισμών στις χρήσεις και τη δόμηση. Προβλέπεται αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο τέλος Φεβρουαρίου.

το δελτίο τύπου:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=643&language=el-GR
ΥΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Επιβλέπει κανείς τη λειτουργία του βιολογικού;

Φαίνεται ότι θα έχει πολύ δουλειά ο δήμαρχος που θα εκλεγεί την Κυριακή. Εμείς θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας την ευπιστία στις προεκλογικές τους δηλώσεις. Θα περιμένουμε. Δεν θα ανεχθούμε όμως τα ίδια. Λόγια χωρίς αντίκρυσμα. Βαρεθήκαμε. Οι κάλπες της περασμένης Κυριακής έδωσαν τα πρώτα μηνύματα. Ελπίζουμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι τα έχουν συνειδητοποιήσει!





ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ:κατα συνείδηση η ψήφος την Κυριακή!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ένα μήνυμα απο τον Μίκη...

Μοναδικός πλέον δρομος για το Λαό είναι η ανυπακοή και η οργάνωση ενός μαζικού λαικού κινήματος. Η χώρα από χθές κυβερνάται από μια μικρή μειοψηφία. Νέες ηγεσίες θα βγούν από το Λαό. Αυτοί που πρόδωσαν θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Μίκης Θεοδωράκης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ σχετικά με τα αποτελέσματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ σχετικά με τα αποτελέσματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές και την στάση μας στην μάχη του δεύτερου γύρου εδώ