O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο κατέπεσε την Κυριακή το μεσημέρι στο Βουρκάρι!

Οι κατωτέρω φωτογραφίες από το σημείο όπου κατέπεσε χθες το μεσημέρι ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο εστάλησαν στο blog μας από ένα φίλο του Βουρκαρίου που, τυχαία όπως μας ανέφερε, βρέθηκε εκεί λίγο μετά το συμβάν για να φωτογραφήσει τα φλαμίγκο που φιλοξενούνται στον υγρότοπο. Τις δημοσιεύουμε με την ευχή να υπήρξαν τελικά μόνο υλικές ζημιές από το εν λόγω ατύχημα:





"Όλη η αλήθεια για την εξόρυξη χρυσού στην χαλκιδική"

Έντυπο που τυπώθηκε το Σεπτέμβρη του 2013 σε 1500 αντίτυπα από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
(μπορείτε να πατήσετε στην παρακάτω εικόνα για να το διαβάσετε online, ή να το κατεβάσετε σε pdf μορφή από εδώ)



http://nogoldthess.espivblogs.net/2013/09/09/εκ-μεταλλευτικά-νέα/

WWF Ελλάς: Έχετε ποτέ προσπαθήσει να διαβάσετε ένα ΦΕΚ;

Βοήθησε μας ώστε το περιβάλλον να μην καταλήξει στα πολιτικά αζήτητα.

Αγαπητοί Φίλοι,
Έχετε ποτέ προσπαθήσει να διαβάσετε ένα ΦΕΚ; Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, καλύτερα να μην το προσπαθήσετε. Κάθε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύει τους νόμους και τις αποφάσεις του κράτους. Οι «Κανόνες λειτουργίας» λοιπόν που θα έπρεπε να είναι σαφείς, ξεκάθαροι και κατανοητοί από όλους, είναι σχεδόν αδύνατον να τους διαβάσει ένας μη ειδικός. Και οι αλλαγές σε αυτούς τους κανόνες, που συχνά επηρεάζουν και ορίζουν τη μοίρα του ελληνικού περιβάλλοντος, θα έπρεπε επίσης να είναι γνωστές σε όλους. Δεν είναι όμως.
Από το 2005 και με τη σταθερή οικονομική συμμετοχή των υποστηρικτών μας, έχουμε αναλάβει το δύσκολο έργο της ετήσιας παρακολούθησης της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Σε καθημερινή λοιπόν βάση, παρακολουθούμε, καταγράφουμε κάθε νέα τροπολογία νόμου, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διάταξη νομοσχεδίου, υπουργική απόφαση. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις που έχουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας και επιχειρούμε να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις.
Η δουλειά αυτή ολοκληρώνεται κάθε καλοκαίρι με την έκδοση και δημοσίευση της «έκθεσης για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».
Η φετινή, 9η έκθεση, παρουσιάζει τις καταιγιστικές αλλαγές που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, την έκταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν.
Θα θέλαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν τη δουλειά και να σας ζητήσουμε να υποστηρίξετε τη προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να «κρατάμε Θερμοπύλες», με έγκαιρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, όπως η ετήσια έκθεση για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Φιλικά,
Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής.
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ.

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013: Αλκίνοος Ιωαννίδης - Δευτέρα 16/09/2013

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Μαζί του ο Γιώργος Καλούδης

Δευτέρα 16/09/2013 - Αλκίνοος Ιωαννίδης
 
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 20:30

Εισ. 12€ - Φοιτ. 5€