O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Δώρα για ένα Ζωντανό Πλανήτη!

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε τη διαφορά... χαρίστε στους αγαπημένους σας προϊόντα WWF και δώστε μία ανάσα στον πλανήτη!

Ο νέος Χριστουγεννιάτικος κατάλογος προϊόντων WWF είναι γεμάτος με προτάσεις δώρων για όλη την οικογένεια... απολαύστε τον με ένα κλικ στο παρακάτω link:

http://issuu.com/wwf-greece/docs/wwf-products/1

Διαλέξτε ανάμεσα σε: ξύλινα παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια, χειροποίητες κούκλες, ομπρέλες, τσάντες, σακίδια, παραμύθια, ημερολόγια και πολλά ακόμη προϊόντα WWF!

Τα προϊόντα WWF μπορείτε να τα βρείτε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης: Φιλελλήνων 26 στο Σύνταγμα καθημερινά 9:00 με 16:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ...

Δείτε τη λίστα με τα σημεία πώλησης στο site μας: http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=163&Itemid=164

Καλές Γιορτές!


πρόσκληση από την Ορνιθολογική προς τους μικρούς της φίλους

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής να είναι το σχέδιο Ανάπτυξης της Αττικής - δελτίο τύπου από τον κ.Οικονόμου

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, με θέματα την ενημέρωση για το «Στρατηγικό Σχεδιασμό 2012 – 2014» της Περιφέρειας Αττικής και την συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας – Αττικής 2021.

Ο Βασίλης Οικονόμου χαιρέτισε το γεγονός ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αναγνωρίστηκε ότι το υπάρχον Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και ξεκινάει επιτέλους η συζήτηση για το πώς πρέπει να σχεδιαστεί η πορεία της Αττικής στα χρόνια που έρχονται. Ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υγροβιότοπων της Αττικής, ο σχεδιασμός του Ενιαίου Φορέα Συγκοινωνιών, η χωροθέτηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αστικών συγκοινωνιών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής η δημιουργία Νοσοκομείου Αν Αττικής, ο σχεδιασμός των μέσων σταθερής τροχιάς, οι βιολογικοί καθαρισμοί και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Η συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Έχω καταθέσει ήδη πολλές φορές τις προτάσεις μου δημόσια, να γίνει ο διάλογος που απαιτείται για τέτοιες μεγάλες αποφάσεις χωρίς αποκλεισμούς και να συμφωνήσει η τοπική κοινωνία το μοντέλο της ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε. Αυτές οι πολιτικές δεν επιβάλλονται συναποφασίζονται. Ήδη έχουμε μια πολύ θετική πρόταση για την προστασία των υγροβιότοπων μετά από πολυετείς προσπάθειες των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής και επαναλαμβανόμενες δικές μου παρεμβάσεις στη Βουλή. Να ακούσουμε την κοινωνία και να προχωρήσουμε μέσα από συναινέσεις για να σχεδιάσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Προτείνω τέσσερις συναντήσεις για την Ανατολική Αττική, Αχαρναί, Κερατέα, Ωρωπός, Παλλήνη και ένα τελικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική όπου θα ανακοινωθεί η τελική θέση της Ανατολικής Αττικής για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής. Όχι μόνο μέχρι το 2021 αλλά μέχρι το 2030 και όπου απαιτείται ακόμα πιο μακριά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

από την Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας



ένα μήνυμα από τον Γρηγόρη Σταμούλη

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!! Παρακαλούμε διαβάστε το είναι σύντομο. Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο. "Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε σ...την διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίντε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση." Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες... Αυτό το ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

δελτίο τύπου Γ. ΒΛΑΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

H Eλληνική Oρνιθολογική Eταιρεία, αναζητά άτομο με κατάλληλα προσόντα να αναλάβει “Συντονιστής Προγράμματος ΙΒΑ (Important Bird Areas)”, σύμφωνα με τη συνημμένη περιγραφή εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της Ορνιθολογικής τηλ./φαξ: 210-8227937 & 210-8228704, e-mail: info@ornithologiki.gr. Αποστολή εισαγωγικού σημειώματος και βιογραφικού σε ελληνικά και αγγλικά μπορούν να αποστέλλονται στην Oρνιθολογική υπ’ όψη Θάνου Καστρίτη, tkastritis@ornithologiki.gr. Αποδοχή βιογραφικών έως 20/12/2011