O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο δήμος Μεγαρέων σε πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής απορριμάτων στην πηγή!




Ο Δήμος Μεγαρέων θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα διαλογής απορριμάτων στην πηγή. Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική και πρέπει να ενισχυθεί από όλους όσους μετάσχουν στο πρόγραμμα!
Η διαλογή στην πηγή είναι μια προωθημένη πρακτική ανακύκλωσης και ελαχιστοποίησης των απορριμάτων προς ταφή.
Έτσι ο δήμος μειώνει σημαντικά τα χρήματα που ξοδεύει σήμερα για τη μεταφορά τους στη Φυλή, ή που θα χρειαστεί αύριο για την διαχείρισή τους ή την καύση τους (που είναι και η ακριβότερη και πλέον αντιοικολογική μέθοδος) ...
Ελπίζουμε ότι η μέθοδος της διαλογής στην πηγή θα υποστηριχθεί αποτελεσματικά ώστε να καταστεί η κύρια μέθοδος διαχείρισης των απορριμάτων μας!
Συγχαρητήρια κύριε δήμαρχε!

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται :

Η συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι συζητήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο θέμα της συμφωνίας Δήμου – ΕΥΔΑΠ, αλλά επεκτάθηκαν και στα ζητήματα του περιβάλλοντος τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, εκτός από την ιδιότητά του ως προέδρου της ΕΥΔΑΠ, είναι Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και από τα ιδρυτικά στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Επίσης ως βασικό θέμα της συνάντησης αναδείχθηκε ο τρόπος ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΕΑΑ για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανακύκλωσης στο Δήμο Μεγαρέων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της προσφοράς από την ΕΕΑΑ περισσότερων "μπλε κάδων" ανακύκλωσης. Είναι υπαρκτή η ανάγκη ιδιαίτερα μετά από τα περιστατικά μαζικού εμπρησμού "μπλε κάδων" σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΕΑΑ και οι τρόποι εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο σχεδιάζει ο Δήμος για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε επιλεγμένες περιοχές της πόλης. Η ΕΕΑΑ πρόκειται να παραχωρήσει μικρότερους κάδους (30lt) όπου οι κάτοικοι των επιλεγμένων περιοχών, θα γνωρίζουν με ακρίβεια τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης και θα χρησιμοποιούν τους κάδους προκειμένου να μπορούν, όπως γίνεται στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης να εφαρμόζουν την διαλογή απορριμμάτων στην πηγή.

Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολλαπλά, οι πολίτες διευκολύνονται και δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους "μπλε κάδους", συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, περιορίζοντας την ποσότητα των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά αναγνωρίζει τα μεγάλα οφέλη της ανακύκλωσης για το Δήμο, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά και τονίζει ότι η ενίσχυση της ανακύκλωσης στο Δήμο βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες.

Για την βελτίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, ξεκινάει κατά το επόμενο διάστημα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αξία αλλά κυρίως τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διανομή «πόρτα – πόρτα» φυλλαδίων με πλήρη στοιχεία για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης.


επιλογές και επιστροφή...


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Σήμερα Πέμπτη, 9.2.2012, ώρα 15:00, έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το θέμα της αντίθεσης κατά της ΚΥΑ του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» (ΘΕΜΑ 15Ο ). Η συνεδρίαση γίνεται στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε (κάθετος λεωφ. Μεσογείων απέναντι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), Παπάγου.

Ελλάδα χώρα ελεύθερη από τσίρκο με άγρια ζώα! Ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φιλοζωικών οργανώσεων, ευαισθητοποιημένων πολιτών και ομάδων,ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την 31η Ιανουαρίου ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Ο νόμος απαγορεύει τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις με ζώα.

θέσεις εργασίας στην Ορνιθολογική

H Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, αναζητά 3 άτομα για τη θέση "Ορνιθολόγος πεδίου για το πρόγραμμα LIFE Ασπροπάρη" σύμφωνα με τη συνημμένη περιγραφή εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της Ορνιθολογικής τηλ./φαξ: 210-8227937 & 210-8228704, e-mail: info@ornithologiki.gr

Αποστολή εισαγωγικού σημειώματος και βιογραφικού σε ελληνικά μπορούν να αποστέλλονται στην Ορνιθολογική υπ’ όψη Θάνου Καστρίτη, tkastritis@ornithologiki.gr.

Αποδοχή βιογραφικών έως 19/02/2012.

κυνήγι...


πατήστε πάνω στην εικόνα και απολαύστε..