O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Χρέος του Δήμου και της Νομαρχίας η απομάκρυνση των παράνομων μπαζωμάτων στο Βουρκάρι!

Το τεράστιο ζήτημα των παράνομων μπαζωμάτων στο Βουρκάρι, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά η εφημερίδα 'west attica'. Η εφημερίδα αναφέρεται στις εκτεταμένες παράνομες επιχωματώσεις που έχουν γίνει στο Βουρκάρι και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση απο το ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας. Όπως γίνεται φανερό στο εξαιρετικά λεπτομερές και εμπεριστατωμένο δημοσίευμα μεγάλη έκταση του χερσαίου τμήματος του υγροβιοτόπου έχει παράνομα μπαζωθεί και παραμένει σε αυτή την κατάσταση χρόνια τώρα. Αυτοψίες έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης του χώρου.

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας (http://vourkari.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html) είχαμε δεί, πως ένας δήμος και μια νομαρχία, όταν αποφάσισαν, απεκατέστησαν μια μεγάλη υγροβιοτοπική έκταση στη Σούδα της Κρήτης που πνίγονταν από παράνομα μπάζα. Παραδείγματα υπάρχουν.
Ο δήμος και η νομαρχία μπορούν αν έχουν τη βούληση να ασκήσουν πραγματικά πράσινη πολιτική!

Απευθύνουμε έκκληση προς τον Δήμο Μεγαρέων και την Νομαρχία: ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΑΜΕΣΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ!