O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

με ιδιαίτερη επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου της Αγίας Τριάδας

Με σημαντική συμμετοχή κατοίκων της περιοχής έγινε σήμερα ο εθελοντικός καθαρισμός του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου της Αγίας Τριάδας.
Όπως αναφέρεται και στη σελίδα του Συλλόγου:

"Περισσότερα από πενήντα άτομα, κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας να καθαρίσουμε το Βουρκάρι μας. Με τον κύριο όγκο να αποτελείται από τους κατοίκους του οικισμού μας, την Αγία Τριάδα, οι οποίοι προσήλθαν οικογενειακώς. Συμμετείχαν επίσης φίλοι από τις Αλμύρες αλλά και τα Μέγαρα. 
Μαζέψαμε περισσότερες από πενήντα μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπίδια, τα οποία αποτελούνταν στο σύνολο τους από πλαστικό (καλαμάκια, ποτηράκια, μπουκάλια, σακούλες κλπ).
Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός. 
Τη δράση του συλλόγου συνέδραμε ο Δήμος μας, παρέχοντας σακούλες, γάντια, εργαλεία, εμφιαλωμένα νερά και το όχημα με τον οδηγό για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους βοήθησαν για να είναι το Βουρκάρι μας καθαρό."

Μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν: