O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

...η Δυτική Αττική αναμένει ριζικη αλλαγή στην περιβαλλοντική πολιτική...



Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή επιχειρήθηκε να γίνει την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής, εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Φυλής, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι όχημα του δήμου Ασπροπύργου, αντί οικιακών απορριμάτων προσπάθησε να εναποθέσει άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία τοξικά απόβλητα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα ανάλογα που παρατηρούνται στην Δυτική Αττική. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό από την αντινομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Στ. Δήμου: "...Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χαοτική και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Παλεύουμε μόνοι μας με εκατοντάδες παράνομες βιοτεχνίες και εργαστήρια. Μας άφησαν δίχως στελέχωση και μέσα, για να μην μπορούμε να πραγματοποιούμε ελέγχους. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, όπως αποδεικνύεται και από το τελευταίο αυτό περιστατικό και δεν γνωρίζουμε αν έχει εναποτεθεί άλλο ή άλλα τέτοια επικίνδυνα φορτία στον ΧΥΤΑ Φυλής ή και κάπου αλλού..." (http://magoulaonline.gr/2009/11/4999/).

Το περιστατικό αναδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο την τραγική περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δυτική Αττική στο σύνολό της. Τα μέτρα αναστροφής της εικόνας αυτής είναι αυτονόητα, όπως και αυτονόητη είναι η προσμονή των κατοίκων της περιοχής για να δουν επιτέλους μια ριζική αλλαγή πολιτικής να εφαρμοστεί επιτέλους από το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος... η αγωνία και οι ελπίδες μεγάλες... οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και οι μαζικοί φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση..
.

ερώτηση στη Βουλή για την παράνομη απόθεση τοξικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ.Ψαριανός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την απόπειρα απόθεσης τοξικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής που θα μόλυνε όλο τον υδροφόρο ορίζοντα...

Την Παρασκευή (30/10) το απόγευμα στον ΧΥΤΑ Φυλής απορριμματοφόρο παραλίγο να αδειάσει 20 τόνους τοξικά απόβλητα. Οι υπάλληλοι του ΧΥΤΑ αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με το φορτίο του απορριμματοφόρου του Δήμου Ασπροπύργου και όταν το εξέτασαν συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για τοξικά και όχι οικιακά απορρίμματα. Τα τοξικά ήταν μοιρασμένα σε τσουβάλια σκεπασμένα με χώμα.

Το περιστατικό αυτό προβάλλει για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με την ανυπαρξία διαχειριστικού ελέγχου τοξικών αποβλήτων. Μάλιστα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου η χώρα μας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) διότι παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τις οδηγίες 91/689/ΕΟΚ, 2006/12 και 1999/31.

διαβάστε την ερώτηση στο:

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16530

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου για το Θριάσιο Νοσοκομείο

Το Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο

δεν δέχεται εγκαυματίες για νοσηλεία


Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, με απόφαση του Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής και με την ανοχή της διοίκησης του Θριασίου νοσοκομείου, από τις 18 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Εγκαυμάτων δεν δέχεται για νοσηλεία εγκαυματίες ασθενείς.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εγκαυματίες ασθενείς δεν γίνονται δεκτοί για νοσηλεία με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους, ενώ τα κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Κέντρου Εγκαυμάτων παραμένουν άδεια.

Η διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου είναι απολύτως ενήμερη, έχει εκδώσει απόφαση για κανονική συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εγκαυμάτων αλλά στην πράξη αφήνει ανενόχλητο τον διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής να εμποδίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εγκαυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Κέντρο Εγκαυμάτων εξακολουθεί να μην νοσηλεύει εγκαυματίες ασθενείς.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής συνειδητά βάζει εμπόδια και στην λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων, που εδράζεται στον 1ο όροφο του Κέντρου Εγκαυμάτων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συγκεκριμένος διευθυντής συνειδητά δημιουργεί προβλήματα στην χειρουργική αντιμετώπιση των εγκαυματίων ασθενών, που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων, οι απαράδεκτες κινήσεις του διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής σχετίζονται με την ειλημμένη απόφαση για εγκατάσταση Πανεπιστημιακής Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Κέντρο Εγκαυμάτων.


διαβάστε αναλυτικά στο:

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_294hjtv7qck