O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Φιλανθρωπικό και Φιλοζωικό Bazaar

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΜΕΓΑΡΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΜΕΓΑΡΩΝ


ΠΡΟΣ: το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΚΟΙΝ: 1) κ. Γιάννη Μαρινάκη – Δήμαρχο Μεγαρέων

2) κ. Αργ. Αργυρίου – Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής

3) τοπικά Μ.Μ.Ε.



Αφορμή της παρούσης είναι η αμφισβητούμενης σοβαρότητας στάση του αντιδημάρχου Μεγάρων κ. Α. Ρήγα απέναντι στο Σύλλογο μας. Αντιπροσωπεία μαθητών, του υπό κατάληψη για πρώτη ημέρα σχολείου μας, επισκέφθηκε τον κ. Ρήγα στο γραφείο του την 6η Δεκεμβρίου 2011 για την κοινοποίηση των αιτημάτων της μαθητικής κοινότητας.

Αντί να τοποθετηθεί απέναντι στα αιτήματα που του έθεσαν, επιτέθηκε, κατά ομόφωνη μαρτυρία των μαθητών, με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Διευθυντή και τους Καθηγητές του σχολείου μας.

Όταν ο κ. Ρήγας την 8η Δεκεμβρίου 2011 επισκέφθηκε τη σχολική μονάδα και αποδέχτηκε κατόπιν πιέσεως να προσέλθει σε διάλογο με το Σύλλογο Καθηγητών, κλήθηκε να απαντήσει στο εάν και γιατί προέβη στους ανωτέρω χαρακτηρισμούς. Απάντηση ήταν οι υπεκφυγές, αφού απέφυγε αφενός την ανάληψη ευθύνης για τα όσα του αποδόθηκαν και αφετέρου διέψευσε τους παρόντες μαθητές (της αντιπροσωπείας την οποία είχε δεχτεί στο γραφείο του). Αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση μαθητών και Καθηγητών, στην οποία ο κ. Ρήγας απάντησε με προσωπική ατεκμηρίωτη κατηγορία εναντίον του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Δρίτσα περί ζητημάτων διοικητικής και οικονομικής φύσεως, ενώ έθεσε προβληματισμό περί τυχόν υποκίνησης των μαθητών ή του Συλλόγου Καθηγητών εναντίον του από συνάδελφό μας.

Οι Καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων δεν είμαστε υποκινούμενοι, είμαστε αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σε μια υποβαθμισμένη σήμερα τεχνική εκπαίδευση καταβάλουμε επίμονες και φιλότιμες προσπάθειες να μεταδώσουμε γνώσεις, ιδεώδη και ήθος στους μαθητές της τοπικής αυτής κοινωνίας. Απαιτούμε το σεβασμό και ιδιαιτέρως από θεσμικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο τόσο για το ζήλο που επέδειξε, κατά την επίσκεψη του την 9η Δεκεμβρίου 2011, για την κάλυψη αναγκών υποδομής και υλικοτεχνικών, όσο και για την εκτίμηση και την αμέριστη ηθική συμπαράστασή του στο έργο του Διευθυντή και του Συλλόγου μας.

Μέγαρα 13-12-2011

Μετά τιμής,

Οι Καθηγητές

( Ακολουθούν υπογραφές όλων των καθηγητών)


Smile Concert - Κυριακή 18 Δεκεμβρίου - ΟΑΚΑ


Σας περιμένουμε όλους σε μία ξεχωριστή συναυλία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Ο.Α.Κ.Α.

Τις φωνές τους θα ενώσουν, αφιλοκερδώς οι Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, Νίνο, Κώστας Μαρτάκης, Goin’Through, ΝΕΒΜΑ, Ήβη Αδάμου, Ελισάβετ Σπανού, και OGE με την Αντιγόνη Ψυχράμη.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των 11 σπιτιών του Χαμόγελου του Παιδιού σε όλη την Ελλάδα!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες , ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ΚΛΗΡΩΣΗ με πολλά ΔΩΡΑ που προσφέρουν τα καταστήματα των Μεγάρων σαν ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ΕΣΑΣ που τα στηρίζετε και ψωνίζετε από τα Μέγαρα.

Με κάθε αγορά σας από τα καταστήματα της πόλης μας που συμμετέχουν και έχουν αναρτήσει την σχετική αφίσα , θα παίρνετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ έναν ή περισσότερους κλήρους , για να συμμετέχετε στην κλήρωση που θα γίνει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό , στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων.

Αγαπητοί συμπολίτες , σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας θα πρέπει δείξομε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

  • Πρέπει να σκεφτούμε αν θέλομε μια νεκρή πόλη με έρημα μαγαζιά ή μια πόλη που θα σφύζει από ζωή.

  • Πρέπει να σκεφτούμε αν θέλομε τα παιδιά μας να ζήσουν και να βρουν δουλειά στα Μέγαρα ή αν θα πρέπει να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν.

  • Πρέπει να σκεφτούμε ότι κάθε 1 Ευρώ που φεύγει από αυτή την πόλη δεν ξαναγυρνάει.

  • Πρέπει να σκεφτούμε ποιοί μαζεύουν το χρήμα και δεν το ξαναβλέπουμε (πολυεθνικά supermarkets , κινέζικα , αλλοδαποί παράνομοι μικροπωλητές) και ποιοι ξαναεπενδύουν το χρήμα στα Μέγαρα (Μεγαρίτες επαγγελματίες).

  • Πρέπει να γίνει σύνθημα στη συνείδηση όλων μας :

Ψ Ω Ν Ι Ζ Ω Μ Ο Ν Ο Σ Τ Α Μ Ε Γ Α Ρ Α

Ψ Ω Ν Ι Ζ Ω Μ Ο Ν Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2012


Διαβάστε στην "ά" που κυκλοφορεί...

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ

Μέχρι τέλος του έτους οι ανανεώσεις για το 2012.
Από 1-1-2012 δεν θα γίνονται δεκτοί οι αγώνες από την ομοσπονδία.
Ετήσια συνδρομή 70 ευρώ.
Και για τα σώματα ασφαλείας, μειωμένη συνδρομή.
Καλά Χριστούγεννα.