O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

...νέες εικόνες από τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου....




Φωτογραφίες πρόσφατες από τον υδροβιότοπο του Βουρξαρίου Μεγάρων....από τον Σ.Τ.

Η ελευθερία έκφρασης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου!


Στις 12 Νοεμβρίου εκδικάζεται μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμιση, του τέως Νομάρχη Βοιωτίας , κατά του Γιάννη Μιχαλόπουλου, υπευθύνου της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Τα Νέα της Πετρούπολης» ( http://www.petroupoli-tk.gr/ ) και διαχειριστή στο petroupolis forums (http://www.phpbbserver.com/ ). Είναι μια δίωξη που αντικειμενικά προκαλεί τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης αφού συνεχίζεται ακόμα και μετά, όπως αναφέρεται, την δημόσια ανακατασκευή και διόρθωση ενός ατυχούς σχολίου.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του ο κ.Γιάννης Μιχαλόπουλος αναφέρει:

Τον Μάρτη 2005 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο «Τα Νέα της Πετρούπολης» με θεματολογία που περιστρέφεται κυρίως γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις υποθέσεις υπεράσπισης των δημόσιων δασικών εκτάσεων από τις διεκδικήσεις διαφόρων ιδιωτών και της «Μονής Λαμίας». Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος είναι αντιπρόεδρος του περιβαλλοντικού Ομίλου Πετρούπολης «Το Ποικίλο». Για τα ζητήματα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με την δημοτική Αρχή (στην οποία χρεώνουν ολιγωρία και ανεπάρκεια υπεράσπισης των δασικών εκτάσεων έναντι των καταπατητών), αλλά και σε σύγκρουση με τοπικά συμφέροντα. Προς το τέλος του 2005 αγριεύει η κατάσταση και οι απειλές για διώξεις προς την εφημερίδα πυκνώνουν. Τον Ιανουάριο του 2006 λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος των τελευταίων δημοτικών εκλογών δημοσιεύτηκε στο petroupolis forums, επικριτικό σχόλιο σχετικά με φημολογούμενη πρόθεση εκλογικής συνεργασίας του κ. Θεοφάνη Παπαδόπουλου, τέως Νομάρχη Βοιωτίας διορισμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1991-92 με την σημερινή δημοτική αρχή. Η ποινική δίωξη εις βάρος ενός ηλεκτρονικού μέσου με αφορμή ατυχές δημοσίευμα σε ελεύθερο forum διαλόγου “Petroupolis forums” παρόλο ότι ανασκευάστηκε από τον ίδιο τον ( ανώνυμο) συγγραφέα, εκ των πραγμάτων αποτελεί δίωξη κατά της διευρυνόμενης, μέσω του διαδικτύου, συμμετοχής των πολιτών στον πολιτικό διάλογο. Ασπίδα κατά της συγκεκριμένης, αλλά και άλλων ανάλογων διώξεων, είναι η αλληλεγγύη των ανεξάρτητων φορέων πληροφόρησης που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.