O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Με κοινωνικές αντιστάσεις απαντάμε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου

Με κοινωνικές αντιστάσεις απαντάμε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, στην πρώτη τους επίσκεψη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα εμπόδια που δημιουργούν οι προσφυγές και οι άλλες νομικές ενέργειες κατά της εκποίησης δημόσιας γης και υποδομών, καθώς και των φυσικών πόρων της χώρας. Προφανώς, δεν αρκέστηκαν στις διαβεβαιώσεις που πήραν από τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης. Γι αυτό, επιδίωξαν και πραγματοποίησαν συνάντηση και με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Δευτέρα 9/7.

Όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον της τρόικας επικεντρώθηκε σε υποθέσεις εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων που αφορούν σε μεγάλα έργα και για την έκδοση αποφάσεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Από την πλευρά τους οι δικαστές, έδωσαν διαβεβαιώσεις για γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων και για αποσυμφόρηση των εργασιών του ΣτΕ, με τη μεταφορά μιας σειράς υποθέσεων στα διοικητικά εφετεία.

Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο. Ιδιαίτερα, όταν γνωρίζουμε ότι η έκβαση μιας σειράς σοβαρών υποθέσεων κρίνεται και από τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Στο μεγάλο αυτόν κατάλογο περιλαμβάνονται υποθέσεις, όπως οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική (υπάρχει προσωρινή διαταγή αναστολής εργασιών), η εκποίηση του Ελληνικού, η μεταβίβαση στο ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πλήθους ακινήτων, επιχειρήσεων και υποδομών του δημοσίου, η δημοπράτηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων με κριτήριο το επιχειρηματικό όφελος, η υλοποίηση πληθώρας έργων βιομηχανικών ΑΠΕ σε δασικές εκτάσεις, η εφαρμογή των ειδικών χωροταξικών σχεδίων (βιομηχανίας, τουρισμού, ΑΠΕ) κ.λ.π.

Υπάρχουν δύο σημαντικές πτυχές, που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε:
· Αφ’ ενός, την ωμή παρέμβαση, που συνιστά η απροκάλυπτη άσκηση πίεσης στην υποτίθεται ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, εξωθεσμικών παραγόντων όπως είναι η τρόικα και οι εκπρόσωποί της
· Αφ’ ετέρου, την παθητική στάση της ηγεσίας του ΣτΕ, που φαίνεται να αποδέχεται την παρέμβαση και να θεωρεί φυσικό γεγονός και υποχρέωσή της την παροχή εξηγήσεων και διαβεβαιώσεων


Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δεσμοί ανάμεσα στη δικαστική και στην πολιτική εξουσία, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο ισχυροί, δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Αυτό δεν μας εμποδίζει να διεκδικούμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη, συλλογικότητας ή φορέα στην απροκατάληπτη απονομή της δικαιοσύνης και στην ανεμπόδιστη εφαρμογή εκείνων των ρυθμίσεων, που έχουν ταυτιστεί με οικουμενικές αξίες και αποτελούν προϊόν μακρόχρονων, μεγάλων κοινωνικών αγώνων. Ούτε μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά σε φαινόμενα κραυγαλέων εξωθεσμικών παρεμβάσεων στο δημόσιο βίο, που στερούνται της στοιχειώδους κοινωνικής νομιμοποίησης, ακόμη και της τυπικής συνταγματικής νομιμοποίησης.

Είναι απολύτως σαφές ότι τις πολιτικές προϋποθέσεις τέτοιου είδους «εκτροπών» τις έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία, ακολουθώντας τα βήματα των προηγουμένων, έχει προτάξει την εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων, όποιο κι αν είναι το τίμημα: στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στην υγεία και στην απασχόληση, στο επίπεδο ζωής και στο περιβάλλον κ.λ.π. Γι' αυτό και η δουλοπρεπής στάση της δεν περιορίζεται στην ανοχή της στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Η ίδια δέχεται αγόγγυστα κάθε είδους πιέσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων από μεγάλους οικονομικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Καναδού πρέσβη για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, όπως και αυτή του ευρωπαίου επιτρόπου για την άμεση δημοπράτηση των φαραωνικών εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Όπως επίσης, χαρακτηριστική είναι και η προσαρμοστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι, προφανώς, δεν είναι άσχετη ούτε η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού (με το ΥΠΕΚΑ σε ρόλο πρωταγωνιστή), ούτε η θετική προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση για το έργο της μεταλλουργίας χρυσού στις Σάπες της Ροδόπης, που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Όσοι-ες έτρεφαν την ελπίδα υποψίας, έστω, αντίστασης από τη μεριά της κυβέρνησης, στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης των όποιων κοινωνικών δικαιωμάτων και αξιών αντιλαμβάνονται ότι έχουν διαψευστεί με παταγώδη τρόπο. Είναι πλέον φανερό ότι, η επίθεση σε ότι έχει συνδεθεί με στοιχειώδη δημόσια και κοινωνικά χαρακτηριστικά θα ενταθεί. Η κοινωνία και οι πολίτες οδηγούνται σε συνθήκες εξαθλίωσης, τα δημόσια αγαθά λεηλατούνται και το περιβάλλον βιάζεται. Με ορατό τον κίνδυνο της περαιτέρω ενίσχυσης ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, αλλά και φαινομένων «ανθρωποφαγίας» στις τάξεις των εργαζομένων.

Στο όνομα της διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και ικανούς να ποδοπατήσουμε το διπλανό μας. Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο «μέτωπο του χρυσού» στη ΒΑ Χαλκιδική, (όπου η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σε αυτήν σαν ιδιωτικό στρατό ενάντια στους κατοίκους της περιοχής, δημιουργώντας κλίμα εμφυλίου πολέμου, υποσχόμενη παράλληλα «ανάπτυξη» και «θέσεις εργασίας»), είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της προοπτικής.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι πρωτοβουλίες και οι κινηματικές δράσεις των πολιτών πιστεύουμε ότι έχουν να παίξουν το δικό τους αναντικατάστατο ρόλο:
· ενισχύοντας τις κοινωνικές αντιστάσεις σε τοπικό ή θεματικό επίπεδο, σε κρίσιμους τομείς, όπως οι εξορυκτικές δραστηριότητες, η διαχείριση απορριμμάτων, η ενέργεια, η υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου κ.λ.π.
· στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, με την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων και την καταπολέμηση της λογικής των ατομικών λύσεων και της ανάθεσης
· διαμορφώνοντας, όπου αυτό είναι δυνατό, προτάσεις εναλλακτικών λύσεων με κοινωνικά χαρακτηριστικά, στον αντίποδα των πολιτικών της πλήρους εκχώρησης φυσικών και ανθρώπινων πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο
· αναζητώντας τρόπους κοινής έκφρασης και κοινών δράσεων όλων των επιμέρους ρευμάτων κοινωνικής έκφρασης, στη βάση της αλληλεγγύης, της αμφισβήτησης της κατεστημένης αντίληψης για την ανάπτυξη και της προσπάθειας απαλλαγής από το πλέγμα των αντιλαϊκών δεσμεύσεων και ρυθμίσεων (πριν και μετά τα μνημόνια).


20/7/2012
Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού
Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Καταγγελία Ecoeleusis


Ecoeleusis
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ελευσίνα 10/7/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο θόρυβος των ΕΛΠΕ και η εκκωφαντική σιωπή της Δημοτικής Αρχής - Ο πληθυσμός εκτεθειμένος στις καθημερινές εκπομπές καπνού από τις καμινάδες του διυλιστηρίου


Η γιγάντωση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, ακόμα και από το κατασκευαστικό της στάδιο, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα επιπρόσθετα προβλήματα στην περιοχή με αποκορύφωμα τους εκκωφαντικούς θορύβους και τα καθημερινά περιστατικά δυσλειτουργίας με εκπομπές καπνού.
Όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει πόσο απατηλές ήταν οι διακηρύξεις για δήθεν εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου διυλιστηρίου. Ένα νέο φαραωνικού τύπου διυλιστήριο στήθηκε δίπλα μας και απειλεί να γυρίσει πίσω στην δεκαετία του '60 την ποιότητα ζωής μας.

Από τις αρχές του Μαρτίου και για τέσσερεις συνεχείς μήνες η Ελευσίνα οχλείται από πρωτοφανείς σε διάρκεια θορύβους που προέρχονται από διαδικασίες ατμίσεων στο διυλιστήριο, ενώ από τον Απρίλιο εντονότατα περιστατικά εκπομπής καπνού εκδηλώνονται σε όλες τις νεόδμητες και παλαιές καμινάδες καθώς και στον νέο πυρσό.
Ολόκληρες συνοικίες όπως η Κάτω Ελευσίνα, το Μπλόκο, συνοικίες της Δυτικής Ελευσίνας, αλλά και των Εργατικών Κατοικιών, ζουν με τον εφιαλτικό θόρυβο τουρμπίνων αεροπλάνων… Η όχληση μεταφέρθηκε ακόμα και στο Μπατσί της Σαλαμίνας, όπου καταγράφηκαν διαμαρτυρίες!

Τα ΕΛΠΕ επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά περιβαλλοντικά ανεύθυνη στάση, όχι μόνο δεν προειδοποίησαν τον πληθυσμό, αλλά δε σεβάστηκαν ούτε τις ώρες κοινής ησυχίας, ακόμα και τις μεταμεσονύχτιες. Ως πειραματόζωο - ο πληθυσμός - υποβάλλεται σε καθημερινή έκθεση χιλιάδων τόνων καπνού που εκπέμπονται από τις καμινάδες του νέου διυλιστηρίου.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας σκόπιμα απέκρυψε τα περιστατικά θορύβου, την καθημερινή έκθεση του πληθυσμού σε χιλιάδες τόνους καπνού, την απόθεση χιλιάδων τόνων ρυπασμένων εδαφών σε δασικές εκτάσεις στον Λόφο της Βλύχας, την εκροή πετρελαιοειδών από τα ΕΛΠΕ στο υπέδαφος της ΠΥΡΚΑΛ από το 2004.

Δια του Δημάρχου η Δημοτική Αρχή έσπευσε να αναμεταδώσει καθησυχαστικά την παραπληροφόρηση της εταιρίας: ότι τα επεισόδια του θορύβου θα διαρκούσαν 15 ημέρες! Μάλιστα αγανακτισμένος πολίτης με την συνοδεία του Δημάρχου -κωμικοτραγικό- βρέθηκε μέσα στο διυλιστήριο για να καθησυχαστεί από τα υψηλόβαθμα στελέχη του!

Σφυρίζει αδιάφορα η Δημοτική Αρχή που δεν έκρινε σκόπιμη καμία ενέργεια: ούτε μία αναφορά-διαμαρτυρία στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ούτε ενημέρωση και κινητοποίηση των φορέων της πόλης, ούτε ένα δελτίο τύπου ή ανάρτηση στο site του Δήμου, ούτε μια απλή μνεία κατά τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος. Εκκωφαντική σιωπή!

Η κρίση κάνει τα ΕΛΠΕ ακόμη πιο περιβαλλοντικά ασύδοτα ενώ η Δημοτική Αρχή έχει απωλέσει - προ πολλού - την έξωθεν καλή μαρτυρία να παρακολουθεί κατά πόδας την ρυπογόνο δραστηριότητα, να αξιώνει την καθημερινή τήρηση τουλάχιστον των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και να παρεμποδίζει - στηριζόμενη στους πολίτες – τις ασύδοτες πρακτικές του διυλιστηρίου.

Καθώς οι χορηγίες είναι μέρος του επενδυτικού προγράμματος του διυλιστηρίου η Δημοτική Αρχή προστατεύει, αντί για την πόλη, τους ρυπογόνους χορηγούς των πολιτικών της. Εύγε!


Ο Εκπρόσωπος
Χρήστος Χρηστάκης

Νέα κινητοποίηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες το Σάββατο 28/7/2012




ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0138 / 18-07-2012


Θέμα: Νέα κινητοποίηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες το Σάββατο 28/7/2012


Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, καλούν τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στη νέα δυναμική κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς της περιοχής, προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στη θέση "Κάτω Αλώνι" Μεγάρων.

Η νέα κινητοποίηση του Δήμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου, στο ίδιο σημείο, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος όπου προγραμματίζεται να λειτουργήσει η εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών στο σιδηροδρομικό φυλάκιο, στις 10.00 το πρωί.

Και η νέα κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολύπλευρου αγώνα που διεξάγει ο Δήμος Μεγαρέων για να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Η. Λιακόπουλο, για την εσπευσμένη απόφασή του να δώσει άδεια στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ενώ είχε ήδη προηγηθεί αρνητική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προτού εκδοθεί η απόφαση στο Εθνικό Χωροταξικό για τις Ιχθυοκαλλιέργειες και κυρίως να δώσει την έγκρισή του για εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών σε μία περιοχή που σύμφωνα με το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνα -Αττική 2021 έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου γεωμορφολογικού και τοπιακού χαρακτήρα.

Η Διοίκηση του Δήμου, χαρακτηρίζει απολύτως δίκαιο το αίτημα να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών από την συγκεκριμένη περιοχή και ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση προκειμένου να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Ταυτόχρονα με το κάλεσμα προς τους πολίτες για τη νέα δυναμική κινητοποίηση η Διοίκηση του Δήμου επαναλαμβάνει ότι σε μία τέτοια παλλαϊκή διεκδίκηση οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η ευκολία με την οποία διατυπώνονται ισοπεδωτικές απόψεις που διαμορφώνουν κλίμα ηττοπάθειας, κρίνονται τουλάχιστον ως ανεπίκαιρες.

Η Διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι η διεκδίκηση των πολιτών είναι ουσιαστική και έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που το θέμα της ακύρωσης της απόφασης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου, βρίσκεται για ακύρωση στο ΣτΕ μετά από προσφυγή του Δήμου Μεγαρέων.

Επίσης η Διοίκηση του Δήμου είναι αναγκασμένη να υπενθυμίσει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στη νέα Διοίκηση η πρόθεση του επιχειρηματία να προχωρήσει στις εργασίες για την εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών:

• Κατήγγειλε την έναρξη των εργασιών από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες αρχές
• Κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
• Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο του Δήμαρχου με τους επικεφαλής των Συνδυασμών όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει κοινή και οργανωμένη αντίδραση και συντονισμός των δράσεων
• Ο Δήμαρχος Μεγαρέων σε επιτόπια αυτοψία στο χώρο, επικοινώνησε με την Εισαγγελία για να καταγραφεί επίσημα η διαμαρτυρία και για τη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία αλλά επίσης και να ενημερώσει για την αρνητική στάση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας στις επίσημες καταγγελίες του Δήμου για την έναρξη των εργασιών
• Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, ο Δήμαρχος Μεγαρέων παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λειτουργήσει η εγκατάσταση και έλαβε τη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σταυρούλας Δήμου.
• Προχωρά σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
• Με την παρουσία και την τοποθέτηση του στην ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα συνέβαλλε στη λήψη ομόφωνης απόφασης ακύρωσης της ισχύουσας ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τη λειτουργία της εγκατάστασης και καλεί του πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Το megara.org για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου από ομάδα αμερικανών εθελοντών!


Εθελοντικός καθαρισμός βόρειας ακτής του Βουρκαρίου από ομάδα Αμερικανών μαθητών

Συμβολικός καθαρισμός της βόρειας ακτής του υγροβιότοπου Βουρκάρι πραγματοποιήθηκε από 45μελή ομάδα Αμερικανών μαθητών γυμνασίου και λυκείου οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας.

Τη δράση υποστήριξε ο Δήμος Μεγαρέων ενώ τον συντονισμό είχε η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος».

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος "People to People Ambassador Programme" σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί μαθητές επισκέπτονται ξένες χώρες προκειμένου να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να ξεφύγουν από το σύνδρομο ότι οι ΗΠΑ είναι το κέντρο της Γης.

Οι μαθητές προέρχονται από την πολιτεία της Νέας Υερσέης (New Jersey) και συνοδεύονται από 5 καθηγητές. Εκτός της Ελλάδας θα επισκεφθούν την Ιταλία και την Γαλλία όπου θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για διάστημα 5 ημερών.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθανάσιος Δρένης, ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών «Κούρος» Δημήτρης Κατερινίτσας και μέλη της ομάδας.

Να προσθέσουμε στο ανωτέρω κατατοπιστικό ρεπορτάζ του megara.org ότι παραβρέθηκαν επίσης στη δράση αυτή στο Βουρκάρι, το μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ κ. Σάντυ Κωνσταντινίδη η οποία είχε επωμιστεί με την οργανωτική πλευρά της δράσης (εκτός των άλλων μετέφερε και στο χώρο του καθαρισμού μαύρες σακούλες, γάντια μιας χρήσης και μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού), ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Δέσκος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τη σημαντικότητα του υγροτόπου των Μεγάρων και τις προσπάθειες για τη νομική προστασία του μέσα στο τουριστικό λεοφωρείο που μετέφερε τους αμερικάνους εθελοντές, καθώς και εκπρόσωπος από τον Συντονιστικό Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου ο οποίος υπέδειξε τον χώρο που βάσει του διαθέσιμου χρόνου των εθελοντών, της προσβασιμότητάς του, των καιρικών συνθηκών, αλλά και της χρησιμότητάς του, θεωρήθηκε ως ο πλέον κατάλληλος για τη διενέργεια του καθαρισμού και παράλληλα συμμετείχε ενεργά σε αυτόν.




Μοτοπορεία διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών


Μοτοπορεία – Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας – Αττική [43η] – 25/07/2012

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν σε συνεννόηση με τους Χαλυβουργούς την Τετάρτη 25/7/2012 την 43η Μοτοπορεία τους στο Νομό Αττικής.

Αν είναι τα ΜΑΤ να προασπίζουν το δικαίωμα στην εργασία σε αυτή την χώρα τότε καλά θα κάνουν να επέμβουν στα γραφεία των λαμόγιων, των off shore επιχειρήσεων, των εικονικών δανείων για δήθεν επενδύσεις και των επιχορηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, και να πράξουν ανάλογα! Αυτοί μαζί με τους πολιτικούς έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Και όχι να εφαρμόζουν την δήθεν πυγμή μιας κυβέρνησης που μέσα στη χώρα το παίζει μάγκας προς τους πολίτες και εκτός συνόρων έχει κάνει την υπόκλιση και την δουλοπρέπεια τέχνη!

Φαίνεται όμως ότι η δικαστική, εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία συνεργάζονται άψογα και σε χρόνους ρεκόρ μόνο όταν πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λίγων, σε κάθε άλλη περίπτωση τα πράγματα είναι «δύσκολα», «περίπλοκα» και οι διαδικασίες παίρνουν χρόνο!

Όσο για τα ΜΜΕ τόσο καιρό κώφευαν στον αγώνα των χαλυβουργών αλλά ενδιαφέρθηκαν όταν έπρεπε να διαβάλουν την εικόνα τους.

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας υποστηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που παρά τις επεμβάσεις των ΜΑΤ συνεχίζεται.

Θα συγκεντρωθούμε στις 19:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα αναχωρήσουμε στις 19:30.


Είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε μαζί μας άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη (στο κεφάλι όχι στον αγκώνα). Ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε σε έναν τυπικό έλεγχο.

Ένωση Πολιτών: Απάντηση στις γελοιότητες του κ. Μαρινάκη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η απάντηση αυτή δίδεται για τους ελάχιστους που πιθανόν να έχουν παρασυρθεί (εάν είναι δυνατόν!!!) από τις γελοιότητες και αθλιότητες οι οποίες εγράφησαν από τον κ. Μαρινάκη, διά του Γραφείου Τύπου, και για τον οποίο δεν χρειάζεται κανείς να προσθέσει το οτιδήποτε. Είναι αρκετά και λίαν διαφωτιστικά αυτά που λένε οι σύμβουλοι και συνεργάτες του. Αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται.
Αλήθεια, από πότε μία κοινωνική σχέση και μία φιλική επίσκεψη σε γραφείο στελέχους μιας επιχείρησης πρέπει να τυγχάνει δημοσιότητας και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης; Τι γελοιότητες και τι αθλιότητες είναι αυτά; Η απάντηση βέβαια είναι απλή. Από τότε που άνθρωποι σαν τον κ. Μαρινάκη ασχολήθηκαν με την πολιτική και μάλιστα απέκτησαν, με τον γνωστό τρόπο, θέση εξουσίας.

Ο κ. Μαρινάκης, που θεωρεί τον εαυτό του μέγα πολιτικό εγκέφαλο δεν καταλαβαίνει πως οι αντιδράσεις εναντίον της Ρεβυθούσας δεν στρέφονται κατά των εργαζομένων, όποια θέση κι αν κατέχουν σ’ αυτήν, αλλά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που δημιούργησε το τεράστιο αυτό πρόβλημα στην περιοχή μας;
Και γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαρινάκης, πως είναι κυβερνητική πολιτική και η κατασκευή της 3ης δεξαμενής πάνω στη Ρεβυθούσα, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός (Κ. Καραμανλής) το ανακοίνωσε πάνω στο νησί, και αυτός από δίπλα γελούσε με ικανοποίηση και χειροκροτούσε, τόσο πολύ, που ακόμα πρέπει να πονάνε τα χέρια του. Τέτοιοι είναι οι αγώνες του κ. Μαρινάκη για το περιβάλλον και τον τόπο του.
Είναι γνωστό, πως εργαζόμενοι στην Ρεβυθούσα και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις είναι και αρκετοί συμπατριώτες μας.
Πιστεύει ο κ. Μαρινάκης, πως πρέπει να στραφούμε εναντίον τους; Να κόψουμε κάθε σχέση μαζί τους και να μην τους μιλάμε; Εάν είναι έτσι ας το δηλώσει. Εάν όχι τότε γιατί δημιούργησε τέτοιο θέμα, επειδή συναντήθηκα και συνομίλησα με τον κ. Καραγιάννη, σε μια ιδιωτική επίσκεψη;
Δεν γνωρίζει, ότι δεν έχω καμία εξουσία, επομένως, και να ήθελα, δεν μπορώ να διαπραγματευθώ τίποτα; Τόση ασχετοσύνη πια;
Μάλλον όμως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Διότι ο κ. Μαρινάκης, που υποτίθεται, πως είναι εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών, συναντήθηκε με τον κ. Σταύρου ιδιοκτήτη του ιχθυοτροφείου της Κινέττας. Μήπως γι’ αυτό οργάνωσε κατ’ αυτόν τον τρόπο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ήταν σκέτη παρωδία; Και με την ευκαιρία μήπως γνωρίζει ποιοι έτρωγαν ψάρια στην ταβέρνα του κ. Σταύρου, όπως σχολίασε τοπική εφημερίδα;

Ο ρόλος και το έργο της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος των πράξεων και των παραλείψεων της διοίκησης. Ο κ. Μαρινάκης όμως, επειδή δεν αντέχει τον έλεγχο, λόγω περιορισμένων ικανοτήτων και λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, με κατηγορεί, κατά πάγια τακτική, για λαϊκισμό. Κατ’ αυτόν, όποιος κάνει αντιπολίτευση και τον πιέζει, για να γίνει κάτι καλό για τον τόπο και τους πολίτες, είναι λαϊκιστής.
Με κατηγορεί, πως δεν κατέχω από οικονομία και υπαινίσσεται, πως αυτό οφείλεται στο επάγγελμά μου. Κατ’ αρχάς να πω, ότι είμαι πολύ υπερήφανος για την επαγγελματική καριέρα μου, αφού κατόπιν πολλαπλών και συνεχών κρίσεων και αξιολογήσεων, έγινα Στρατηγός (δεν διορίσθηκα).
Ποια η επαγγελματική καριέρα του κ. Μαρινάκη;
Εκτός κι αν θεωρεί ως επιτυχία του τον διορισμό του, γύρευε με ποιον τρόπο, στην διοίκηση του Νοσοκομείου Τρίπολης. Εκεί, πιθανόν να έμαθε “οικονομικά” και έγινε και οικονομολόγος.

Χρειάζεται όμως, να είναι κανείς οικονομολόγος, για να καταλάβει, πως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κάνουμε οικονομία και δεν σπαταλάμε το χρήμα και πολύ περισσότερο, όταν αυτό είναι του ελληνικού λαού;
Πως λοιπόν ο μέγας οικονομολόγος δικαιολογεί εν μέσω οικονομικής κρίσης τις παρακάτω σπατάλες;
- Σε κάθε ευκαιρία κάνει δεξίωση με κέτερινγκ. (Ποίος ο ιδιοκτήτης;)
- Έδωσε την μεταφορά της λυματολάσπης στον εξάδελφό του (ακόμα αναμένονται τα παραστατικά, που θα αποδεικνύουν την νομιμότητα) με 260 ευρώ τον τόνο. Υπάρχει συμπολίτης που προσέφερε 180 ευρώ κι αυτό επειδή ήξερε για το υπέρογκο ποσό των 260 ευρώ, εάν πιεζόταν λίγο μπορεί να δεχόταν με 100-120 ευρώ τον τόνο. Δεν τον δέχτηκαν. Γιατί;
- Αλλαγή διάκοσμου πόλης Χριστουγέννων και Πάσχα
- Πρόσληψη πέντε (5) ειδικών συμβούλων, όταν έχει ήδη τριάντα (30) εκλεγμένους
- Πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στο Δήμο. Δεν μπορεί να διοικήσει μόνος του, χρειάζεται και βοήθεια;
- Μισθοί σε προέδρους-αντιπροέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, που δεν έπαιρναν από τις προηγούμενες διοικήσεις
- Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή για το εργοστάσιο κοπριάς (από την Αρκαδία, επειδή μάλλον δεν μπόρεσε να βρει κάποιον κατάλληλο από τους συμπολίτες!!!!), όταν αυτό έχει δοθεί σε ιδιώτη. Ο κύριος αυτός είχε κάποια σχέση με το Νοσοκομείο Τρίπολης επί θητείας κ. Μαρινάκη;
Από τα παραπάνω μπορεί ο Δήμος να είχε μία οικονομία και ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ το χρόνο. Πόσα επιπλέον θα έκανε ο Δήμος με τόσα χρήματα;
Φαίνεται όμως πως ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει μόνο τα ανώτερα “οικονομικά” και αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτόν.

Επικίνδυνος λαϊκιστής είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος λέει συνεχώς ψέματα (οι πολίτες τον έχουν πάρει πλέον χαμπάρι), διαστρεβλώνει την αλήθεια και συκοφαντεί έχοντας εξελιχθεί στον μεγαλύτερο “παπατζή”, και όχι αυτός που του κάνει αντιπολίτευση και τον ελέγχει επειδή αυτή την εντολή του έδωσε ο λαός.
Αυτό κάνει και με το εργοστάσιο κοπριάς. Γνωρίζει πολύ καλά ότι λέει ψέματα, διότι όχι μόνο δεν είμαστε εναντίον, αλλά επί ενάμιση χρόνο τον πιέζαμε γι’ αυτό το θέμα (με προ ημερησίας διατάξεως παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια). Και τούτο επειδή ακριβώς γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της κοπριάς.
Επομένως, για άλλη μια φορά, παρότι έχει λεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και δια του Τύπου, δηλώνουμε, πως είμαστε υπέρ της λειτουργίας του εργοστασίου κοπριάς. Είμαστε όμως κατά της πονηρής διάταξης, που προστέθηκε στη σύμβαση κατά την επανάληψη του συμβουλίου (γιατί άραγε;) και επιτρέπει στον ιδιώτη να μεταφέρει όσα απόβλητα (σκουπίδια, λύματα κλπ) θέλει, από οπουδήποτε. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ψηφίσαμε τη σύμβαση. Διότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Μαρινάκη να μετατρέψει την περιοχή μας σε χαβούζα της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόψη σύμβαση ένας δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε την απορία: «Πώς γίνεται όλος ο κόσμος να γνώριζε οκτώ μήνες πριν ότι το εργοστάσιο θα το μίσθωνε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και με ποια ανταλλάγματα;». Απάντηση βέβαια δεν πήρε. Το περίεργο είναι ότι αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού (Δηλαδή διαγωνισμός, που οκτώ μήνες πριν είναι γνωστό ποιός θα τον κερδίσει;).

Ρωτάει ο κ. Μαρινάκης, ποιος είναι ο σκοπός της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Ας κάνει λίγη υπομονή και όταν αναλάβω την Διοίκηση θα διαπιστώσει και ο ίδιος ποιος είναι ο σκοπός μου, κάτι βέβαια που σχεδόν όλοι οι συμπολίτες ξέρουν, αφού είμαστε μικρή και κλειστή κοινωνία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, κανείς δεν ρωτάει πια, ποιος είναι ο σκοπός της ενασχόλησης του κ. Μαρινάκη με τα κοινά και γιατί παράτησε την ιατρική. Μάλλον διότι όλοι πλέον γνωρίζουν.
Και αφού στον κ. Μαρινάκη αρέσουν οι ερωτήσεις, ας απαντήσει κι αυτός σε μερικές απλές για αρχή.
- Με τι τρόπο πήρε μεταγραφή από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας (είχε εισαχθεί χωρίς εξετάσεις) σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας αποφεύγοντας έτσι τις πολύ δύσκολες εξετάσεις της Ιατρικής, τις οποίες με πολύ κόπο, μόχθο και διάβασμα περνούσαν οι λοιποί φοιτητές;
- Γνωρίζει κάποιον Πορρή Ελευθέριο και τι σχέση έχει μαζί του;


Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Χωρίς λόγια...