O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟYΡΓΩΝ - ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 19.12.2011

Στον Πρόεδρο της Βουλής διαβίβασε στις 14.12.2011 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν κατά των οκτώ υπουργών που υπέγραψαν το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο «περί ευθύνης Υπουργών». Παρά την βαρυσήμαντη αυτή εξέλιξη, η οποία έγινε γνωστή σήμερα, ούτε ένας από τους καταμηνυθέντες Υπουργούς δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για να αντικρούσει τις καταγγελίες, ενώ το ΥΠΕΚΑ στις 16.12.2011 εξέδωσε ανακοίνωση, με τίτλο «Ερωτήσεις-Απαντήσεις σχετικά με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις Υδατοκαλλιέργειες», στην οποία δεν λέει ούτε κουβέντα για τις καταγγελλόμενες ποινικές παραβάσεις των δύο Υπουργών του.


Αντίθετα, χωρίς να επικαλείται ούτε ένα συγκεκριμένο σημείο της ΚΥΑ, το ΥΠΕΚΑ επιστρατεύει το ψέμα και όλους τους γνωστούς μηχανισμούς προπαγάνδας για να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη και να υπερασπιστεί τα πολιτικά και ποινικά αδικήματα στα οποία έχει υποπέσει. Η Επιτροπή δημοσιοποιεί αναλυτική απάντηση, με ονομαστική επίκληση όλων των σχετικών στοιχείων, σε όλα τα ψέματα του Υπουργείου Παραπληροφόρησης Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – ΥΠΕΚΑ. Προκαλούμε τους κ. Υπουργούς, τους οποίους καταγγέλλουμε ανοικτά για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες καταδικάζουν σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή της περιοχές μας και για τα ψέματα με τα οποία τις καλύπτουν, α) να μας πούνε ποια είναι τα συγκεκριμένα άρθρα της ΚΥΑ στα οποία βασίζεται η ανακοίνωσή τους και β) να ζητήσουν οι ίδιοι από τη Βουλή να εξεταστούν οι σε βάρος τους καταγγελίες.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση:



ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟYΡΓΩΝ - ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ! - 20.12

οι θέσεις του δήμου για τις ιχθυοκαλλιέργειες - δελτίο τύπου

Χωρίς να υπάρχει διάθεση διαιώνισης του θέματος ως προς τις θέσεις του δήμου για τις υδατοκαλλιέργειες, παραθέτουμε την άποψη του δήμου ώστε ο καλόπιστος πολίτης να πληροφορηθεί τα πραγματικά γεγονότα.

Άλλωστε, στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου «Μακελειό 2» το βράδυ του Σαββάτου 17/12/2011 στον σταθμό Κόντρα Τσάνελ αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον ίδιο τον δήμαρχο έπραξε κατ’ αρχήν αυτό που έπρεπε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, από τότε δε, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσφυγές και μηνυτήριες αναφορές οι οποίες έχουν υποβληθεί από συλλογικούς φορείς και οργανώσεις.

Σε αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε πλήρη την άποψη και τοποθέτηση της δημοτικής αρχής όπως αυτή υπεβλήθη κατά την διάρκεια της διαβούλευσης για την επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση την 27/5/2011 η οποία καταλήγει ως εξής:

Προτείνεται η χωροθέτηση ΠΟΑΥ στο Δήμο Μεγαρέων, μόνο αφού ληφθούν υπόψη οι προαναφερθείσες πραγματικές συνθήκες, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός ιχθυοκαλλιεργειών με γνώμονα την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, εάν αυτός είναι δυνατός. Ως προς τις εν δυνάμει, βάσει της επίμαχης ΚΥΑ, ΠΟΑΥ στις περιοχές της Ν. Περάμου (ΥΔΚ5) και τις Κακιάς Σκάλας (ΥΔΚ4) προτείνεται η κατάργησή τους, καθότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 7 της υπό διαβούλευσης ΚΥΑ.

Πλήρης η άποψη του δήμου βρίσκεται αναρτημένη στον δημοτικό διαδικτυακό τόπο www.megara.gr

τα σχόλια του δημάρχου κατά τη δημόσια διαβούλευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης εδώ


Στάχτη στα μάτια των πολιτών η διαμαρτυρία του Δήμου για το χαράτσι της ΔΕΗ;

Ιχθυοκαλλιέργειες: "Αναπάντητα ερωτήματα και απαιτήσεις για δράση"

"Μεγαρικός" 15/12/2011, σελ.7
"Επικαιρότητα" 15/12/2011, σελ.12

"Κόντρες" για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Δημοτικό Συμβούλιο


δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης. Αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων και μάχεται εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε, αγωνιστικά, δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση, αέρας), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Η πρωτοφανής κρίση των τελευταίων χρόνων κλυδωνίζει συθέμελα το καπιταλιστικό σύστημα. Οι εξουσιαστές στην προσπάθεια τους να οχυρώσουν το καθεστώς τους πολιτικά, οικονομικά και ιδεολογικά και να υποτάξουν το λαό, διορίζουν νέες ιδιότυπες χούντες. Η οικονομική οχύρωση του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος απαιτεί άμεση μεταφορά πλούτου από τα νοικοκυριά προς τις τράπεζες. Μια τέτοια αρπαγή επιχειρείται με την περικοπή μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα συνεχή αντιλαϊκά χαράτσια.

Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στο λαό είναι το εξής: Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι υπακούοντας σε ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές που θέλουν να μας κλέψουν τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;

Στη χώρα μας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια συλλογικής από τα κάτω αντίστασης. Οι επιτροπές αγώνα «Δεν Πληρώνω», οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, οι απεργοί διαρκείας στα εργοστάσια (π.χ. Χαλυβουργία) και στα ΜΜΕ (ΕΡΤ, ALTER, κ.α.) είναι κάποια φωτεινά παραδείγματα ανυπακοής και αντίστασης.

Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές επιτροπές αγώνα του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας για να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες ζωές μας.

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Πηγή: oxidiodia.gr denplironodenplirono.com

Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ