O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Και νέες αφίξεις προστατευόμενου απο διεθνή συνθήκη(!) είδους πάπιας στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου!



Τα πουλιά στις φωτογραφίες είναι 'Βαρβάρες' (Tadorna tadorna). Είναι ένα είδος πάπιας που μεταναστεύοντας σταθμεύει σε υγροτοπικές εκτάσεις στην χώρα μας σε σχετικά μικρούς αριθμούς (περισσότερα στο http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Shelduck). Είναι ένα από τα είδη πουλιών που παρατηρούνται στο Βουρκάρι και που ανήκουν στα είδη που προστατεύονται (!!!) από διεθνή συνθήκη (!) που έχει υπογράψει και η χώρα μας...

Η συνθήκη αυτή με την ονομασία Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds (AEWA) είναι μια συνθήκη του ΟΗΕ που αφορά 118 κράτη της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής με σκοπό την προστασία 238 ειδών πουλιών των οποίων η επιβίωση εξαρτάται και από την καλή κατάσταση των υγροβιοτόπων όπου σταθμεύουν ή αναπαράγονται! Ένας απ αυτούς φυσικά αποδεδειγμένα είναι και ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να ληφθούν επιτέλους ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μέτρα προστασίας του υγροβιοτόπου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΑΙ το Υπουργείο, όπως άλλωστε ζήτησε πρόσφατα και ο Συνήγορος του Πολίτη!

Περισσότερες πληροφορίες για την διεθνή Συνθήκη στην διεύθυνση: http://en.wikipedia.org/wiki/AEWA