O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Παρέμβαση του "Συντονιστικού Φορέα" για το ιστορικό τείχος της Αγ.Τριάδας στο Βουρκάρι





Παρέμβαση προς την 1η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έγινε από τον Συντονιστικό Φορέα με εμπεριστατωμένη επιστολή-αίτημα για την συνέχιση του έργου συντήρησης του ιστορικού τείχους.

Το τείχος της Αγ.Τριάδας συνορεύει με τον υδροβιότοπο και είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας αφού αποτελεί το μοναδικό ολοκληρωμένο σωζόμενο Τείχος της περιόδου της Επανάστασης και έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Χώρας μας με την Υ.Α.15794/119-12-61τΒ΄, ΦΕΚ 35/2-2-62 τΒ΄.

Έχει ήδη υπάρξει εγκεκριμένη από το Υπουργείο μελέτη συντήρησης του τείχους, αλλά έχουν γίνει μόνο περιορισμένης έκτασης εργασίες για μικρό χρονικό διάστημα προ διετίας.

Με το έγγραφο αυτό ζητείται η ανάληψη εκ νέου του έργου συντήρησης του ιστορικού μνημείου. Αναμένονται η απάντηση και κυρίως η έμπρακτη ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες...





http://docs.google.com/Doc?id=dfqvj2pk_27fkzs6t6h&hl=en

το www.megara-press.blogspot.com για το Βουρκάρι....


To megarapress.blogspot.com αναφέρεται με πρόσφατη ανάρτησή του στο Βουρκάρι και την αναγκαιότητα λήψης άμεσα μέτρων για την προστασία του....

http://megara-press.blogspot.com/2008/10/blog-post_2964.html