O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

νέα πρόκληση για τα Μέγαρα και το θαλάσσιο τοπίο μας!



Νέα περιβαλλοντική πρόκληση προέκυψε για τα Μέγαρα με την αίτηση αδειοδότησης για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στη Κακιά Σκάλα. Τα Μέγαρα θεωρούνται από πολλούς, όπως φαίνεται, τόπος υποβαθμισμένος, όπου χωράνε κάθε είδους κερδοφόρες δραστηριότητες που καταστρέφουν και υποβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων και υπονομεύουν την εντόπια οικονομική ανάπτυξη (για την οποία ένα καθαρό και φυσικό περιβάλλον είναι προυπόθεση). Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη για τον τόπο τους. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει φανερό και από την αντίδραση που θα οργανώσει και θα συντονίσει ο Δήμος Μεγαρέων.

σε ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
            Σας προσκαλούμε, όπως συμμετάσχετε σε συνάντηση φορέων, παραγωγικών τάξεων, συλλογικών οργανώσεων και ΜΜΕ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Γ. Μαυρουκάκη και Χρ. Μωραΐτη) του Δήμου Μεγαρέων, την Τετάρτη, 3/10/2018, ώρα 19:30, προκειμένου να συναποφασίσουμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες και δράσεις ενάντια στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση της περιοχής, με το ενδεχόμενο αδειοδότησης λειτουργίας νέας πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών και κυρίως να αποφασιστούν οι ενέργειές μας σε ό,τι αφορά την πλήρη τροποποίηση του υφιστάμενου χωροταξικού σχεδιασμού αειφόρου ανάπτυξης με τις υδατοκαλλιέργειες με βάση την απόφαση 31722/4-11-2011 ΣΚΠ.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου Μεγαρέων