O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση ενημέρωσης από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια


Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των Αγ. Θεοδώρων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το θέμα της εγκατάστασης βιομηχανίας αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια (στην περιοχή Πραθίου και σε όλη την κορυφογραμμή των Γερανείων).

Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής και το μέλλον του τόπου μας γενικότερα.

Καλούνται όλοι οι σύλλογοι, φορείς, συλλογικότητες και κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων να παρευρεθούν.



ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ:
www.geraniasos.blogspot.com / geraniasos@gmail.com

Η πρότασή μας για τον σταθμό του ΟΣΕ στα Μέγαρα

"Άποψη" 8/3/12, σελ.5
Πνοή" 8/3/12, σελ.8

Δελτίο τύπου του Γ.Ανατολάκη

Πειραιάς, 07 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Απεικόνιση της Ελληνικής Σημαίας στα Ελληνικά προϊόντα.»

Μία σημαντική πρωτοβουλία για την τόνωση της Ελληνικής παραγωγής και την μείωση της ανεργίας ανέλαβε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης. Με Eρώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητάει να απεικονίζεται υποχρεωτικά η Ελληνική Σημαία στα τυποποιημένα Ελληνικά προϊόντα, ώστε αυτά να αναγνωρίζονται άμεσα και να προτιμώνται από τους Έλληνες καταναλωτές.



Η σχετική ερώτηση:

‘’Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η οικονομία μας, ένα πρώτο αντίδοτο που θα τονώσει την Ελληνική παραγωγή και θα μειώσει την ανεργία, είναι η προτίμηση των Ελληνικών προϊόντων, από τους Έλληνες καταναλωτές.

Λόγω όμως της σύγχυσης που επικρατεί στην αγορά από τον κυκεώνα των προϊόντων και από την απελευθέρωση του εμπορίου, ο καταναλωτής συχνά δυσκολεύεται να εντοπίσει την προέλευση παραγωγής των προϊόντων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο Έλληνας καταναλωτής επιθυμεί να αγοράσει ένα Ελληνικό προϊόν, αλλά είναι δύσκολο να το αναγνωρίσει, είτε από έλλειψη χρόνου είτε από έλλειψη εκπαίδευσης.

Συνεπώς, απαιτείται ένας πρακτικός και συνάμα διπλωματικός τρόπος για την άμεση αναγνώριση των τυποποιημένων Ελληνικών προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό, όπως η υποχρεωτική απεικόνιση της Ελληνικής σημαίας στην συσκευασία τους.

Αυτό αναμένεται να επιφέρει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στην προτίμησή τους και στην τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας.’’

Συνεπώς ερωτάσθε:

1. Είναι στις προθέσεις σας, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς της Ε.Ε. και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, να προχωρήσετε στην έκδοση μίας νομοθετικής διάταξης για την υποχρεωτική απεικόνιση της Ελληνικής σημαίας πάνω στα τυποποιημένα Ελληνικά προϊόντα, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται άμεσα από τους Έλληνες καταναλωτές;

2. Αναγνωρίζετε ότι αυτή η υποχρεωτική απεικόνιση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην μείωση της κατανάλωσης των εισαγόμενων προϊόντων και ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας;

3. Με ποια άλλα πρακτικά μέτρα μπορεί να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος;


Ο Ερωτών Βουλευτής